Follow us

Ευαγγελία & Μαρία: Μητέρα και κόρη μέλη της εθνικής ομάδας τοξοβολίας, στοχεύουν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Παίρνουν θέση βολής και με το βέλος τους στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Παίρνουν θέση βολής και με το βέλος τους στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Η κορυφαία τοξοβόλος της χώρας μας, με έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ευαγγελία Ψάρρα και η κόρη της, μέλος της εθνικής ομάδας τοξοβολίας Μαρία Νασούλα, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, αλλά και την αγάπη τους για το συγκεκριμένο άθλημα καθώς, όπως εξηγούν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τοξοβολία γι' αυτές, ειδικά με προπονητή τον άντρα της οικογένειας, σύζυγο και πατέρα, είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση.

Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, στα European Games, Krakow, Poland. Στο Lilleshal της Αγγλίας, θα δοθούν, μετά από αγώνα πρόκρισης, κάρτες για τα European Games 2023 και έπεται μια μακρά και δύσκολη συνέχεια, με παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μια δύσκολη προσπάθεια, που αξίζει τον κόπο, καθώς εφόσον πετύχει την έβδομη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, η Ευαγγελία Ψάρρα θα γίνει η πρώτη τοξοβόλος στον κόσμο και η πρώτη Ελληνίδα σε όλα τα αθλήματα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Εύχεται δε, αυτό να πραγματοποιηθεί έχοντας στο πλευρό της, συναθλήτρια, την κόρη της.

"Ήδη, η Ελλάδα έχει μια κάρτα γυναικών για τη συμμετοχή στα European Games, που κερδίσαμε εγώ και η Μαρία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο 2022 και τώρα θα προσπαθήσουμε για την ομαδική, δηλαδή τρεις συμμετοχές", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Ψάρρα, τονίζοντας πως "η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι κάτι απλό και δεν τελειώνει αμέσως. Είναι δύο χρόνια σχεδόν, που θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και σίγουρα με το επίπεδο των αθλητών παγκοσμίως δεν είναι και εύκολο να το πετύχεις".

Ευαγγελία & Μαρία: Μητέρα και κόρη μέλη της εθνικής ομάδας τοξοβολίας, στοχεύουν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

"Ό,τι και να γίνει πάντα θα συνεχίζω να αγωνίζομαι γιατί αυτό αγαπώ"

Όμως αυτό είναι ο αθλητισμός, όπως λέει, και αυτός "είναι ο στόχος μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον πετύχουμε. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό, πως κι αν τελικά δεν το καταφέρω -είτε ατομικά είτε ομαδικά μαζί με τη Μαρία- είναι η στάση ζωής μου τέτοια, που δεν θα πω πως τελειώνει εδώ. Δεν θα το χαρακτηρίσω ποτέ σαν αποτυχία, μετά από τόσα χρόνια".

Διαβάστε Επίσης

Από την πλευρά της, η Μαρία Νασούλα, λέει πως η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι κάτι που θέλει πολύ και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ωστόσο προσθέτει, χαριτολογώντας, ότι βασικός της στόχος είναι "η συμμετοχή σε οκτώ Ολυμπιάδες, όσες δηλαδή θα χρειαστώ για να ξεπεράσω το ρεκόρ της μαμάς μου!".

Η Ευαγγελία Ψάρρα κατάφερε να είναι η τέταρτη αθλήτρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην τοξοβολία, που έχει ήδη αγωνιστεί έξι φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως η ίδια επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αγάπη της για την τοξοβολία και ο τρόπος που κατάφερε μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της Αλέξανδρο Νασούλα να δουλέψουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργήσει παράλληλα με την οικογένειά τους, είναι η δύναμη που την κρατά στην κορυφή. Άλλωστε, όπως εξηγεί, αυτό ήταν μονόδρομος, διότι, "αν έπρεπε να επιλέξω να αφήσω κάτι πίσω, δεν νομίζω πως θα ήταν εφικτό".

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

"Στη σχέση μου με τη Μαρία υπερτερεί ο ρόλος της μητέρας"

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι, η Ευαγγελία Ψάρρα δεν είναι μόνη, καθώς εκτός από τον σύζυγο και προπονητή της έχει δίπλα και την κόρη της, η οποία επέλεξε να ακολουθήσει τα βήματά της. "Με τη Μαρία προπονούμαστε μαζί. Υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες αφορούν περισσότερο στη διαχείριση του χρόνου και των δυο μας ώστε να ταιριάξουμε τα ωράριά μας", διευκρινίζει η Ευαγγελία Ψάρρα, επισημαίνοντας πως "δεν είναι εύκολο για μια μητέρα να προσπαθεί να το ισορροπήσει!". Πάντως, ξεκαθαρίσει ότι για την ίδια υπερτερεί ο ρόλος της μητέρας σε αυτή τη σχέση.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

"Ήταν σχεδόν αυτονόητο για μένα να ασχοληθώ με την τοξοβολία", εκμυστηρεύεται η Μαρία Νασούλα. Άλλωστε όπως λέει, "παντού μέσα στο σπίτι είχαμε τόξα! Οι γονείς μου (και οι δύο) ασχολούνται με την τοξοβολία, οπότε δύσκολο να ξεφύγεις... Η αλήθεια είναι πως δοκίμασα και άλλα αθλήματα παράλληλα, η τοξοβολία όμως τελικά με κέρδισε".

Διαβάστε Επίσης

"Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια που αγωνίζομαι μαζί με τη μητέρα μου, δεν έχω όμως αυτονομία"

Σχολιάζοντας την κοινή πορεία με τη μητέρα της, η Μαρία Νασιούλα υπογραμμίζει πως, "κάποιες φορές είναι καλό, για παράδειγμα σε έναν αγώνα πέρυσι που λιποθύμησα στο γήπεδο, με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι η μητέρα μου ήταν εκεί. Αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. Από την άλλη όμως, το να είμαι με τη μητέρα μου σε αγώνες, δεν μου επιτρέπει να έχω την αυτονομία που θα ήθελα".

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια στον πρωταθλητισμό, η κ. Ψάρρα, σημειώνει πως "στον αθλητισμό, για μένα, όσες δυσκολίες και αν περάσεις, έρχεται μια μόνο καλή στιγμή και σβήνει όλες τις υπόλοιπες. Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία με την οποία έρχομαι συνέχεια αντιμέτωπη, είναι ότι κάθε φορά που αγωνίζομαι, θα πρέπει να αποδεικνύω πως αξίζω να είμαι εκεί που βρίσκομαι, άσχετα με την ηλικία μου".

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Η τοξοβολία για τις δύο γυναίκες, γι' αυτό το ξεχωριστό δίδυμο μητέρας και κόρης, δεν είναι ένα απλό άθλημα, είναι η ίδια η ζωή τους. Όπως λένε, σίγουρα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι ένα όνειρο, ένας στόχος ζωής -ειδικά για την Ευαγγελία Ψάρρα- όμως όποια και να είναι η εξέλιξη, δεν έχει και τόσο σημασία, καθώς όπως δηλώνουν και οι δύο, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται γιατί αυτό αγαπούν να κάνουν και γιατί πάντα θα υπάρχει ένας στόχος μπροστά τους, που προκλητικά θα τους ζητά να τον πετύχουν!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ 01 Ιουν 2023 | 14:04

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12 ετών σε 33χρονο που βίασε και άφησε έγκυο ανήλικη πρόσφυγα

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το φθινόπωρο του 2020, τρεις μήνες αφότου η 16χρονη (τότε) καταγγέλλουσα, έφερε στον κόσμο το παιδί, καρπό του βιασμού της.

ΤΟ ΤΖΙΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗ 01 Ιουν 2023 | 11:24

Βάφτιση Κατερίνας Μανουσάκη: Το τζιν φόρεμα της μαμάς Μαρίας Ηλιάκη με το νανούρισμα, ο παστέλ στολισμός και οι μπομπονιέρες

Με τζιν κοκτέιλ φόρεμα στο πάρτι της βάφτισης της κόρης της η Μαρία Ηλιάκη - Ο στίχος που ήταν ραμμένος πάνω στη φούστα της και οι τζιν γόβες.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 31 Μαϊ 2023 | 20:10

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα φίδια μέσα στην πόλη - Πέντε περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα [Βίντεο]

Η ομάδα εθελοντών διάσωσης ζωών κλήθηκε πέντε φορές από την αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει για να απομακρύνει φίδια από σπίτια, αυλές ακόμη και αυτοκίνητα.

ΣΤΟΝ ALPHA 31 Μαϊ 2023 | 18:49

Ηράκλειο: "Λίγες ώρες έμειναν μόνα, το ΑΜΕΑ ήταν μαζί μου"- Τι λέει η μάνα που άφησε για δύο μέρες τα τρία παιδιά της

Η 33χρονη υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν ήταν μόνα τους για δύο ημέρες, όπως κατηγορείται, επειδή είχε πάει να βρει τον σύντροφό της, αλλά μόνο μερικές ώρες.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 31 Μαϊ 2023 | 18:09

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - Ποτάμια οι δρόμοι, δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική [εικόνες-βίντεο]

Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από τη νεροποντή - Η καταιγίδα "χτύπησε" και το κέντρο της πόλης.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 31 Μαϊ 2023 | 13:48

Αιχμάλωτος της μητέρας του: 14χρονος στη Γαλλία έζησε όλη του ζωή σε πλήρη απομόνωση και σώθηκε από μια... αλλεργία

Η ιστορία εγκλεισμού ενός 14χρονου από τη μητέρα του συγκλονίζει τη Γαλλία - Υποσιτισμένος και με εύθραυστη υγεία, ο έφηβος δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι του μέχρι τη μέρα που έπαθε ένα αλλεργικό σοκ.

«ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» 31 Μαϊ 2023 | 13:40

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή των αρνητών κορονοϊού που απήγαγαν διευθυντή γυμνασίου ζήτησε ο εισαγγελέας - "Είναι επικίνδυνοι"

"Εκτός από γραφικοί είναι και επικίνδυνοι", σημείωσε ο εισαγγελέας στη δίκη των 11 αρνητών του κορονοϊού που είχαν απαγάγει γυμνασιάρχη στην Πιερία.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 31 Μαϊ 2023 | 12:15

Θεσσαλονίκη: Η δημοτική αστυνομία έκοψε κλήση σε αυτοκίνητο του... δήμου [βίντεο]

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όταν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας έβαλαν στο… μάτι συναδέλφους τους.

ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 31 Μαϊ 2023 | 10:10

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Πατίνι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην Καλαμαριά

Ενα πατίνι συγκρούστηκε σε τροχαίο στην Καλαμαριά με αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας νεαρής γυναίκας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 30 Μαϊ 2023 | 19:07

Θεσσαλονίκη: Την πιο δύσκολη μάχη δίνει η 39χρονη εθελόντρια την οποία δάγκωσε οχιά - Υποστηρίζεται αναπνευστικά

Η 39χρονη συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά, είναι αιμοδυναμικά σταθερή και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΕ ΑΔΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 30 Μαϊ 2023 | 14:22

Η μητέρα της δίχρονης που πνίγηκε στον Πύργο: Πήγα να του φτιάξω γάλα και είχε εξαφανιστεί - Τα πρώτα λόγια της [βίντεο]

Με βουρκωμένα μάτια, η μητέρα του αδικοχαμένου δίχρονου κοριτσιού στον Πύργο περιέγραψε τη στιγμή της εξαφάνισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ 42ΧΡΟΝΗΣ 30 Μαϊ 2023 | 11:13

Θεσσαλονίκη: 38χρονος συνελήφθη για βιασμό της πρώην συντρόφου του

Για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της πρώην συντρόφου του συνελήφθη 38χρονος, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 29 Μαϊ 2023 | 20:35

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός έσωσε από την αυτοκτονία έναν 45χρονο - Ήθελε να πηδήξει από τον 4ο όροφο

Με αποτελεσματικές κινήσεις, χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο για τον ίδιο, ο αστυνομικός κατάφερε να πιάσει τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει