Follow us

Γρίπη- Η οδύσσεια μιας οικογένειας: Το ένα παιδάκι διασωληνώθηκε, το άλλο μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη με πνευμονία

Μετά το αγοράκι που μεταφέρθηκε εκτάκτως στην Αθήνα με γρίπη και η αδελφούλα του 2 ετών μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ώρες αγωνίας ζει μία οικογένεια στην Κοζάνη, καθώς μετά το αγοράκι τους που διασωληνώθηκε και η αδερφούλα του, ηλικίας 2 ετών, μεταφέρεται με πνευμονία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το 2χρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν με σοβαρά συμπτώματα πνευμονίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia.

Νωρίτερα είχε μεταφερθεί με αεροπλάνο το αδελφάκι της λόγω γρίπης.

Πιο συγκεκριμένα, με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας διακομίστηκε στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ένα τρίχρονο αγόρι, που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλο, το τρίχρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ.

Ο κ. Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία εντατικολόγου και παιδιάτρου του νοσοκομείου Κοζάνης, μετέφερε το αγόρι στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου περίμενε το αεροσκάφος της ΠΑ, στο οποίο επέβαινε γιατρός για τη μεταφορά του τρίχρονου στην Αθήνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 29 Μαρ 2023 | 16:03

Φωτιά ξέσπασε σε κλινική του Νοσοκομείου του Ρίο - Νοσηλεύεται άντρας με βαριά εγκαύματα [εικόνες]

Σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα νοσηλεύεται άντρας στο Νοσοκομείο στο Ρίο. Ξέσπασε φωτιά σε κλινική εντός του ιδρύματος.

ΠΑΤΡΑ 29 Μαρ 2023 | 12:11

Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο του Ρίου: Έπεσε από τα νερά της βροχής η ψευδοροφή [βίντεο]

Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την Πάτρα και συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 29 Μαρ 2023 | 11:52

Νοσοκομείο Ρίου: Κρεβάτι ασθενούς έπιασε φωτιά από τσιγάρο - Έπαθε εγκαύματα στην πλάτη [βίντεο]

Ασθενής με ψυχολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο του Ρίου κάπνιζε στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά το στρώμα.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ 29 Μαρ 2023 | 11:10

Θεσσαλονίκη: Έχασε στον τζόγο 1.800 ευρώ και... σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογηθεί στην οικογένειά του

Ο 30χρονος κατήγγειλε ψευδώς ότι του άρπαξαν 1.800 ευρώ, για να δικαιολογήσει το ποσό που έχασε τζογάροντας.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ 29 Μαρ 2023 | 10:23

Ζημιές στο ιστορικό αντιτορπιλικό "Βέλος" στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους [εικόνες]

Φθορές προκλήθηκαν στο ιστορικό αντιρτοπιλικό "Βέλος" στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ 29 Μαρ 2023 | 09:25

Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρή 85χρονη που καταπλακώθηκε από το στέγαστρο του σπιτιού της

Μία 85χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Αιγίνιο Πιερίας όταν καταπλακώθηκε από σκέπαστρο.

ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ 29 Μαρ 2023 | 08:36

Θεσσαλονίκη: Είχε δεχτεί ξανά επίθεση η 15χρονη από συνομήλικές της -Τη χτύπησαν και της έκαψαν τα μαλλιά [βίντεο]

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες και τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως από την υπόθεση ξυλοδαρμού μίας 15χρονης μαθήτριας στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη από συνομήλικές της.

ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 29 Μαρ 2023 | 08:35

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες μονοκατοικία κοντά στην Επανομή – Κινδύνεψε οικογένεια με τρία παιδιά

Στις φλόγες τυλίχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, μία μονοκατοικία μεταξύ των ορίων της Επανομής και της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 29 Μαρ 2023 | 07:46

Ξανά ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων: Τι φταίει για την επανάληψη του σκηνικού σε Αττικόν και "Γεννηματάς"

Παραμένει η πληγή των ράντζων σε μεγάλα νοσοκομεία, με τεράστια προσέλευση ασθενών κατά τη διάρκεια των εφημεριών και πολύωρη αναμονή στα επείγοντα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Μαρ 2023 | 22:04

Χαμόγελο του Παιδιού: Στο εξωτερικό βρέθηκε ο 20χρονος από την Κάτω Τούμπα

Ο 20χρονος εξαφανίστηκε στις 21 Μαρτίου από την περιοχή της Κάτω Τούμπας και το "Χαμόγελο" είχε προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ 28 Μαρ 2023 | 19:28

Θεσσαλονίκη: Φωτεινός πίνακας στο Καυτατζόγλειο στάδιο φέρνει σβούρες από τον σφοδρό αέρα [βίντεο]

Ο φωτεινός πίνακας στο Καυτατζόγλειο στάδιο άρχισε να φέρνει σβούρες από τους δυνατούς ανέμους που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη

28 Μαρ 2023 | 15:26

Θεσσαλονίκη: Τοίχος έπεσε από τον αέρα και καταπλάκωσε αυτοκίνητα [εικόνες - βίντεο]

Ο δυνατός αέρας που πνέει στη Θεσσαλονίκη από το πρωί είχε ως αποτέλεσμα να γκρεμιστεί τοίχος και να πέσει επάνω σε αυτοκίνητα

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΔΕΝΤΡΟ 28 Μαρ 2023 | 12:32

Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε στέγη σπιτιού – Σώθηκαν για... λίγα εκατοστά ένα παιδί και ο σκύλος του

Κατέρρευσε στέγη σπιτιού στη Θεσσαλονίκη. Σώθηκαν για λίγα εκατοστά παιδί και ο σκύλος του.