Follow us

Η ΕΥΔΑΠ κάνει πράξη το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού "Επιταχύνοντας την Αλλαγή"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με το μήνυμα Accelerating change (Επιταχύνοντας την Αλλαγή) η εκστρατεία του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού που τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε δράση για να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε, καταναλώνουμε και διαχειριζόμαστε το νερό.

Φέτος, η σημαντική αυτή ημέρα έχει ως επίκεντρο την επιτάχυνση της αλλαγής για την επίλυση της κρίσης νερού και υγιεινής που μαστίζει τον πλανήτη.

Το σημαντικό αυτό μήνυμα κάνει πράξη καθημερινά η ΕΥΔΑΠ, μέσα από μια σειρά δράσεων εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της ESG στρατηγική της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής έργων αποχετευτικού δικτύου και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο αναπτύσσει και ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες.

Με βάση τους στρατηγικούς άξονες Ασφάλεια, Αποδοτικότητα και Ανάπτυξη η ΕΥΔΑΠ "επιταχύνει την αλλαγή" με στόχο της την επίτευξη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι το 2030, την προώθηση της ανακύκλωσης του πολύτιμου πόρου του νερού, την επένδυση στις ΑΠΕ και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της λειτουργία της προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ευκολία για τον καταναλωτή χάρις στο ηλεκτρονικό κατάστημα - eΕΥΔΑΠ 

Πλέον ο πελάτης της ΕΥΔΑΠ εξοικονομεί χρόνο μετακίνησης προς κάποιο φυσικό κατάστημα, αφού τα αιτήματα μπορούν να εξυπηρετηθούν με ταχύτητα, ασφάλεια και εντελώς δωρεάν μέσα από το άρτιο ψηφιακό κέντρο εξυπηρέτησης που λειτουργεί στην ιστοσελίδα www.eydap.gr.

Ο λογαριασμός μας δεν χρειάζεται να τυπωθεί καν, καθώς υπάρχει η επιλογή του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου πλανήτη.

Σε συνεργασία με την we4all, η ΕΥΔΑΠ, για κάθε 5 έγχαρτους λογαριασμούς που μετατρέπονται σε ηλεκτρονικούς φυτεύει και συντηρεί ένα δέντρο, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη και σώζοντας χιλιάδες δέντρα που κόβονται κάθε μήνα για την παραγωγή χαρτιού.

Ακόμα, το eΕΥΔΑΠ μας δίνει άμεση πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στη διαχείριση των παροχών των ακίνητών μας, την πληρωμή των λογαριασμών μας, αλλά και τον διακανονισμό των οφειλών μας και την εξόφληση των δόσεων.

Επίσης, είναι πανεύκολη υπόθεση η ενημέρωση των στοιχείων μας σε περίπτωση μεταβολής τους, αλλά και η υποβολή αιτήματος για την υπαγωγή στα ειδικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ ή στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο, ενώ μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την πορεία τους ηλεκτρονικά.

Έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον

Η ευαισθησία της ΕΥΔΑΠ για το περιβάλλον αποδεικνύεται και από τις σημαντικές δράσεις που υλοποιεί, όπως οι δυο δενδροφυτεύσεις που πραγματοποίησε στον Ασπρόπυργο και στον Δήμο Παιανίας σε συνεργασία με τη we4all, με τη συμμετοχή εργαζομένων της Εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικού εθελοντικού και της καμπάνιας "Μαζί θα κάνουμε το χαρτί οξυγόνο".

Η ΕΥΔΑΠ κάνει πράξη το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού "Επιταχύνοντας την Αλλαγή"
ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ - ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα εθελοντών της ΕΥΔΑΠ διοργάνωσε δράση στην παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα, ενημερώνοντας τους εργαζόμενούς της σχετικά με την παράκτια ρύπανση, αλλά και για τον καθαρισμό της παραλίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί την πιλοτική εφαρμογή επαναχρησιμοποίησης του νερού με την τεχνολογία sewer mining σε συνεργασία με το ΕΜΠ, τον Δήμο Αθηναίων και άλλους εταίρους.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant, η ΕΥΔΑΠ στοχεύει στη λειτουργία του πρώτου δικτύου μη πόσιμου νερού στην Ελλάδα, για την εξυπηρέτηση αρδευτικών αναγκών της περιοχής του Δήμου Χαλανδρίου από την αξιοποίηση του υδάτινου πόρου του Αδριανείου Υδραγωγείου.

Πολλαπλώς σημαντική είναι η στρατηγική της ΕΥΔΑΠ για νερό μηδενικού άνθρακα με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση και προαστιακή χρήση, αλλά και η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων με παράλληλη ανάπτυξη της μείωσης των διαρροών.

Στο ίδιο πνεύμα η ΕΥΔΑΠ έγινε μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Water Reuse Europe τον Νοέμβριο του 2022 με σκοπό να επικοινωνήσει τη γνώση και την εμπειρία της στην επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων, με στόχο τη σημαντική εξοικονόμηση επιφανειακών και υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ

Η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα

Η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε την πρόσβαση σε καθαρό νερό ως ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ένας από τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας.

Η ΕΥΔΑΠ από την πλευρά της, διασφαλίζει την επάρκεια ποσότητας πόσιμου νερού σε όλη την έκταση του υδροδοτικού συστήματος το οποίο διανέμει σε εμάς μέσω του δικτύου ύδρευσης. Ταυτόχρονα, φροντίζει την προστασία αυτού του σπουδαίου φυσικού πόρου και την διασφάλιση ότι το πόσιμο νερό που φτάνει στο σπίτι μας έχει ποιότητα από τις υψηλότερες της Ευρώπης.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από τη στοχευμένη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες και τις συνεχείς επενδύσεις σε έργα υποδομής και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Χορήγηση υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες

Η προσφορά της ΕΥΔΑΠ προς την κοινωνία επεκτείνεται και στα ελληνικά Πανεπιστήμια, με τη χορήγηση υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες. Με στόχο να περιορίσει τη διαρροή νοητικού κεφαλαίου προς άλλες χώρες, η ΕΥΔΑΠ συνεργάζεται με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενθαρρύνοντας παράλληλα τον τομέα της έρευνας στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αφορά δύο υποτροφίες τετραετούς διάρκειας, χρηματοδοτούμενων εξ ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, για υποψήφιους / υποψήφιες που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή σε ελληνικά ΑΕΙ, στο αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και σε όλο το φάσμα της διαχείρισης του νερού και της επεξεργασίας λυμάτων.

Ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση για τους μη βλέποντες

Στην ΕΥΔΑΠ, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης και οι μη βλέποντες έχουν ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση, για αυτό και δημιούργησε ακουστικά αρχεία που είναι αναρτημένα στην εταιρική ιστοσελίδα www.eydap.gr. Εκεί, έχει διαμορφωθεί για πρώτη φορά μια σύντομη περίληψη του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2021 σε μορφή ακουστικού αρχείου - ομιλούντος εντύπου.

Με τον ίδιο στόχο, από το 2017 εφαρμόζει ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποστολή ειδικών αναγνώσιμων λογαριασμών (σε μορφή Braille, μεγάλες γραμματοσειρές), ενώ παράλληλα αποστέλλει ενημερώσεις μέσω SMS και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η "επιτάχυνση της αλλαγής" στην οποία είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, είναι θεμελιώδης στόχος της ΕΥΔΑΠ, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι νοιάζεται για τον πολίτη και για το περιβάλλον.

ευδαπ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ" 03 Ιουν 2023 | 22:57

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη: Παρουσιάστηκε η 27χρονη μητέρα - "Γέννησα μόνη μου, πανικοβλήθηκα"

"Γέννησα μόνη μου, πανικοβλήθηκα", είπε η 27χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της στην Ξάνθη. Παρουσιάστηκε μόνη της στο τμήμα.

ΕΦΕΡΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ 03 Ιουν 2023 | 21:50

Καβάλα: Δολοφονήθηκε 68χρονη κτηνοτρόφος

Δολοφονημένη κοντά στο ποιμνοστάσιό της βρέθηκε 68χρονη κτηνοτρόφος στην Καβάλα.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ 03 Ιουν 2023 | 20:57

Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες για συμμετοχή σε διακίνηση μεταναστών

Παρά τις μαραθώνιες απολογίες τους οι πέντε συνοριοφύλακες που εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών, προφυλακίστηκαν.

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣ 03 Ιουν 2023 | 19:44

Θεσσαλονίκη: Νέα σύλληψη για αποπλάνηση ανηλίκου - Στα χέρια της ΕΛΑΣ 81χρονος

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 81χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 03 Ιουν 2023 | 19:08

Μυστήριο με βρέφος στην Ξάνθη: Το εγκατέλειψαν στον δρόμο

Μία μυστηριώδης υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ξάνθη.

ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 03 Ιουν 2023 | 18:02

Εμεινε ακυβέρνητο πλοίο ανοικτά της Λακωνίας - Το ρυμούλκησαν σκάφη του λιμενικού

Σκάφη του λιμενικού ρυμούλκησαν ακυβέρνητο πλοίο στη Λακωνία.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΗΚΕ 03 Ιουν 2023 | 17:55

Ένα νεαρό δελφίνι έκανε την εμφάνισή του σε παραλία της Κορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ασυνήθιστο θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν οι λουόμενοι στην παραλία Καλαμιά στην Κόρινθο.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 03 Ιουν 2023 | 17:18

Ναύπλιο: Αμίλητος στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 13χρονο - Υποστηρίζει ότι έγινε λάθος [βίντεο]

Το κατώφλι του ανακριτή στο Ναύπλιο πέρασε το Σάββατο το απόγευμα ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 13χρονου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ 03 Ιουν 2023 | 17:15

Μυτιλήνη: Απαγχονισμένος εντοπίστηκε ο 28χρονος που αγνοείτο από την Πέμπτη

Μία νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε στο νησί της Λέσβου.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 03 Ιουν 2023 | 16:13

Κοζάνη: Άνοιξε" η γέφυρα Σερβίων - Μόνο για τα ΙΧ οχήματα έως 3,5 τόνους

Στη γέφυρα Σερβίων θα επιτρέπεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων και μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 03 Ιουν 2023 | 16:07

Κακοκαιρία με πρωτοφανή χαλαζόπτωση στα Γιάννενα

Το σκηνικό του καιρού μόνο με καλοκαίρι δεν μοιάζει.

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ 03 Ιουν 2023 | 14:08

Τρόμος στον Βόλο: Ιερέας "μπούκαρε" με το αυτοκίνητό του σε λαϊκή και παρέσυρε γυναίκα

Στον τραυματισμό μιας γυναίκας κατέληξε η απρόσεκτη οδήγηση ενός ιερέα, που οδήγησε το αυτοκίνητό του μέσα σε λαϊκή αγορά στον Βόλο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση.

ΔΗΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 03 Ιουν 2023 | 13:15

Χαμός στο Twitter με το κείμενο των Πανελληνίων για τον φεμινισμό - Γιατί προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα κείμενα που επελέγησαν για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.