
Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση ενός Γεωργαλίδικου αλόγου που έπεσε σε πηγάδι, στήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη σε χωριό στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο έπεσε στο πηγάδι παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν πολύ προσεκτικά περιφραγμένο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ανδρών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πύργου για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η επέμβαση ήταν άμεση και όσοι βρέθηκαν στο σημείο εξάρουν την κινητοποίηση και την ευαισθησία που επέδειξε η υπηρεσία προκειμένου το άλογο να ανασυρθεί με ασφάλεια από το πηγάδι.
Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε στο Cretalive αναγνώστης:


Δείτε βίντεο:
Τι είναι το Γεωργαλίδικο άλογο
Το Άλογο της Μεσαράς ή αλλιώς Γεωργαλίδικο, Γιοργαλίδικο ή Κρητικό Άλογο αποτελεί μια αυτόχθονη ράτσα κατοικίδιου αλόγου της Κρήτης, που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Η φυλή αυτή υπάρχει στο νησί από την Προμινωική εποχή, καθώς έχει βρεθεί σκελετός αλόγου της ίδιας ράτσας σε ανασκαφές, και θεωρείται μια από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη. Οι Κρητικοί το ονομάζουν άλογο της Μεσαράς, λόγω της αρχικής εκτροφής του στην ομώνυμη πεδιάδα της Μεσαράς.
Στις αρχές του 1990 υπήρχαν στην Κρήτη μόλις 80 ζώα (από 6000 το 1928), αλλά σήμερα το μέλλον θεωρείται αίσιο, καθώς πολλοί διατηρούν άλογα σε όλη την Κρήτη και ο πληθυσμός έχει ήδη ξεπεράσει τα 1000 άτομα. Τα γεωργαλίδικα άλογα αντέχουν περισσότερο από τα κοινά άλογα και είναι ιδανικά για τις συνθήκες της Κρήτης. Παρόλο που έχουν επιζήσει στους αιώνες λόγω της αντοχής τους στην σκληρή εργασία στα βραχώδη και δύσβατα μέρη της Κρήτης, τα άλογα σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συμμετοχή σε αγώνες ιππασίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες είναι αυτός που διοργανώνεται την άνοιξη και το φθινόπωρο στο Οροπέδιο του Στρούμπουλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr