Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού έρχεται νέο κύμα το οποίο εκτιμάται ότι θα πλήξει τη χώρα μας από την Κυριακή, ενώ παράλληλα θα ανεβάσει τη θερμοκρασία ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο X σημειώνει, πως το κύμα υψηλών θερμοκρασιών δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι δύο είναι τα κύματα των υψηλών θερμοκρασιών που θα επηρεάσουν τη χώρα, με το κύμα ζέστης στις αρχές Απριλίου να είναι το ισχυρότερο, με θερμοκρασίες κατά 12 με 15 βαθμούς πάνω από τις κανονικές.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Επίσης, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:
"Υποχωρεί από σήμερα η αφρικανική σκόνη για λίγο όμως, μιας και από την Κυριακή έρχεται νέο κύμα συνοδεία υψηλών θερμοκρασιών που στα ανατολικά και νότια ενδέχεται να ξεπεράσουν και τους 30 βαθμούς κελσίου".
Ωστόσο, με νεότερη ανάρτησή του σημείωσε πως:
"Το πρώτο κύμα αφρικανικής σκόνης μας αποχαιρετά και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το δεύτερο το οποίο δείχνει κάπως ηπιότερο, εκτός και αν στην πορεία το μετανιώσει κι ενισχυθεί.
Δείτε την προσομοίωση από το μετεωρολογικό μας μοντέλο.
Με άγριες διαθέσεις μας ήρθε η Άνοιξη…"