Follow us

Καιρός: Για "προχωρημένο χειμώνα" και "λευκά Χριστούγεννα" με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

''Εκτακτο δελτίο Επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ για χιόνια, βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Για επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου κάνει λόγο το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για "Λευκά Χριστούγεννα" με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα από την Ήπειρο έως την Πελοπόννησο, έντονες βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, στις προβλέψεις τους για τις επόμενες ημέρες.

Τάσος Αρνιακός: Χιόνια από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι θα πέσουν χιόνια από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο.

"Χριστουγεννιάτικο το τοπίο τις επόμενες ημέρες, καθώς μια νέα κακοκαιρία έχει αρχίσει από τα δυτικά με βροχές. Θα έχουμε καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, ενώ το βροχερό σκηνικό θα επεκταθεί μέχρι το βράδυ σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Θα χιονίσει στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας σε υψόμετρα περίπου από 800-900 μέτρα και πάνω. Ιδιαίτερα στη δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα, στην Καστοριά και στα Γρεβενά. Εκεί θα έχουμε τις χαμηλότερες χιονοπτώσεις και βέβαια χιονοστρώσεις", σημείωσε ο κ. Αρνιακός.

Για τον καιρό την παραμονή των Χριστουγέννων, είπε: "Για την Τρίτη (24/12) περιμένουμε συνέχεια της κακοκαιρίας. Κυρίως το μεσημέρι περιμένουμε τα φαινόμενα να επηρεάσουν το Ιόνιο, ενώ χιόνια περιμένουμε το πρωί στις κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές από τα 600-700 μέτρα και πάνω. Τα χιόνια θα είναι εκτεταμένα. Θα έχουμε χιόνια από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, αλλά και στα βουνά της Κρήτης. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, θα έχουμε και χιόνια -πιστεύω- στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα από τα 1.000-1.100 και πάνω θα έχουμε χιονόπτωση και χιονόστρωση ακόμα ψηλότερα".

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: "Ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12) αναμένεται άστατος καιρός. Βελτιωμένος στα δυτικά και στα βόρεια, όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπως είναι η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λακωνία, η Μεσσηνία θα έχουν έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες. Θα χιονίσει στο Πήλιο, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα έχουν πάρει το πάνω χέρι ήδη από την παραμονή θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα. Στην Αθήνα θα έχουμε 10-11 βαθμούς, η μέγιστη τιμή τα Χριστούγεννα", είπε ο κ. Αρνιακός.

Ο καιρός την Πέμπτη: "Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι σαν την πρώτη. Με περισσότερο κρύο, ενώ τα χιόνια θα έχουν λιγοστέψει. Ωστόσο περιμένουμε λίγα χιόνια κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας όχι όμως κάτι σημαντικό. Θα έχουμε κρύο αρκετό, ενώ από το Σαββατοκύριακο περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές στα κεντρικά, δυτικά και νότια κυρίως και χιόνια", συνέχισε ο μετεωρολόγος.

Όσον αφορά τον καιρό της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Αρνιακός σημείωσε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ήπιες, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. "Θα είναι χειμώνας ουσιαστικός, αφού όλα τα βουνά θα είναι άσπρα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1.

Καιρός: Για "προχωρημένο χειμώνα" και "λευκά Χριστούγεννα" με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Από την πλευρά του, ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, το ενδεχόμενο χιονιού στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα μεγαλώνει, και μάλιστα σε περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλά υψόμετρα, κάτι που είχε προαναγγείλει ήδη πριν από περίπου 10 μέρες.

Αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, με ισχυρές χιονοπτώσεις να επηρεάζουν κυρίως τη δυτική Μακεδονία, ξεκινώντας από υψόμετρα πάνω από 800 μέτρα, ενώ σε περιοχές όπως ο νομός Καστοριάς οι χιονοπτώσεις μπορεί να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η πλήρης ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

"Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Ιδιαίτερα Χριστουγεννιάτικο καιρικά είναι το τελευταίο τρέξιμο του ευρωπαικού μοντέλου για πολλές περιοχές της κεντροβόρειας Ελλάδας ανήμερα μάλιστα τα Χριστούγεννα καθώς το ενδεχόμενο να δούμε χιόνια ακόμα και πολυ πολύ πολύ χαμηλά μεγαλώνει αρκετά (θυμάστε τις χιονοεπλήξεις για τις οποίες σας έλεγα ότι θα έχουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων. πριν από περίπου κανα δεκαήμερο!!!Αυριο τα νεότερα μέσα από τη σελίδα μου εδώ και φυσικά από το νέο μου διαδικτυακό πλέον δελτίο καιρού στο youtube για θα δούμε αν και τα αυριανά στοιχεία επιμένουν τόσο ώστε να συμπεριλάβουν και περιοχές της Θεσ/νίκης σ αυτή την εξέλιξη!Προσοχή από τους οδηγούς και όχι μόνο στην αυριανή (Δευτέρα 23/12) ισχυρή χιονοπτωση που θα ξεκινήσει από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας απότα 800+ περίπου μέτρα και πάνω ενώ κυρίως στο νομό Καστοριάς ίσως και αρκετά χαμηλότερα!!!Ομορφα Χριστούγεννα με υγεία σε όλες και σε όλους! Με εκτίμησηΣάκης ΑρναούτογλουΓια να μη χάνετε τον...καιρό σας".

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προχωρημένος χειμώνας τις επόμενες ημέρες

Για "χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο" και "προχωρημένο χειμώνα" τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

"Με χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο οι επόμενες αρκετές ημέρες στη χώρα μας με τις πολλές και έντονες βροχές να αφορούν κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, τα χιόνια να κατεβαίνουν χαμηλά προς τα βόρεια και τους θυελλώδεις βοριάδες να κυριαρχούν προς την πλευρά του Αιγαίου", σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του.

Εξάλλου, στην πρόγνωση του στην εκπομπή "'Ωρα Ελλάδος", ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε "για προχωρημένο χειμώνα τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας", με τσουχτερό κρύο και χιόνια στα βουνά μας και λίγο πιο χαμηλά στη Βόρεια Ελλάδα και ορισμένες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με μετεωρολόγο ο καιρός αυτός θα μας συντροφεύσει μέχρι και την αλλαγή της χρονιάς.

"Τα πιο έντονα φαινόμενα τα περιμένουμε σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές και σε μεγάλα υψόμετρα. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα από τη βορειοδυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές ακόμα και χιόνια όμως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να καλύψουν το σύνολο της χώρας. Οι άνεμοι θα γυρίσουν νοτιοδυτικοί με τοπικά μποφόρ έως και 8-9", ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Καιρός: Για "προχωρημένο χειμώνα" και "λευκά Χριστούγεννα" με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι - εικόνα 2

Καλλιάνος: Άστατος ο καιρός των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές και τα Επτάνησα.

Τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 5-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ανήμερα των Χριστουγέννων οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν τοπικές βροχές θα είναι στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, η Θράκη και σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Θοδωρής Κολυδάς: Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για ένα νέο κύμα βροχών, καταιγίδων και χιόνια σε περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδος, όπως Μακεδονία, Θράκη, περιοχές της δυτικής Στερεάς και σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Καστοριά.

Βροχή

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ειδικότερα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τοπικά θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυρίως στα βορειοδυτικά.

Συγκεκριμένα:

Α. Τη Δευτέρα (23-12-2024) ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια καταιγίδες προβλέπονται:

1. Αρχικά στα βορειοδυτικά (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος) και γρήγορα στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και τη νότια). Από το μεσημέρι της Τρίτης (24-12-2024) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Β. Τη Δευτέρα (23-12-2024) τοπικά στο Ιόνιο και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη Δευτέρα (23-12-2024) στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τοπικά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη (24-12-2024) με μειούμενη ένταση κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

Αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στην Κρήτη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Σταδιακά, έως το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα πυκνώσουν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 11, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 2 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 14, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες από 7 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 15 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ και προς το βράδυ νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη (24/12)

Στη δυτική χώρα, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα ορεινά της Κρήτης αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου δεν θα ξεπερνά τους 09 με 12 βαθμούς (στα βορειοδυτικά τους 06 με 08), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει 12 με 15 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, σταβορειοδυτικά τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, ενώ στα νοτιοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 08 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη 26/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός την Παρασκευή 27/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Στη δυτική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:29

"Ακραία επικίνδυνος καιρός μπροστά μας" προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τις καταιγίδες

Αλλάζει απότομα ο καιρός από το Σάββατο και αποκτά τα χαρακτηριστικά του φθινοπώρου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 Σεπ 2025 | 07:25

Μπαίνει το φθινόπωρο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες - Η πρόγνωση ως την Κυριακή

Ξεκινά σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνισή του το... φθινόπωρο, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 24 Σεπ 2025 | 14:51

Καιρός: Ο εμποδιστής Ρεξ φέρνει φθινόπωρο διαρκείας - Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Το ατμοσφαιρικό μπλοκάρισμα Ρεξ blocking, φέρνει φθινόπωρο διαρκείας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 24 Σεπ 2025 | 07:11

Καιρός: Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πότε και πού αναμένεται το πρώτο "επικίνδυνο" κύμα κακοκαιρίας

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε επικίνδυνες καταστάσεις", λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ 23 Σεπ 2025 | 10:03

Διαφωνία μετεωρολόγων: Επικίνδυνη κακοκαιρία από το Σαββατοκύριακο προβλέπει ο Μαρουσάκης, επιφυλάξεις από Κολυδά

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για πιθανή έλευση βροχών από το τέλος της εβδομάδας, με τον Θοδωρή Κολυδά να αναφέρει ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

ΕΜΥ 23 Σεπ 2025 | 07:32

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με συννεφιά και τον υδράργυρο έως 31 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Τρίτη, ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 22 Σεπ 2025 | 12:42

Μαρουσάκης: Τι είναι ο "Εμποδιστής Ρεξ" που φέρνει την πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου με επικίνδυνες συνθήκες

Από την Κυριακή, ο Εμποδιστής Ρεξ φέρνει την πρώτη κακοκαιρία του Φθινοπώρου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 22 Σεπ 2025 | 07:32

Καιρός: Καθυστερεί κι άλλο το φθινόπωρο, στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

Καλός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 21 Σεπ 2025 | 13:56

Γιώργος Τσατραφύλλιας: "Καταρρέει ο αντικυκλώνας και έρχονται τα πρωτοβρόχια" - Πότε αλλάζει ο καιρός

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια ο αντικυκλώνας καταρρέει και έρχονται οι πρώτες βροχές

21 Σεπ 2025 | 08:13

Ο καιρός σήμερα: Πέφτουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Καθυστερούν οι καλοκαιρινές βροχές

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με άνοδο της θερμοκρασίας και πτώση των ανέμων, σήμερα Κυριακή.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 20 Σεπ 2025 | 06:24

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σήμερα - Δροσιά για την εποχή, θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές βροχές

Το Σάββατο τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 07:07

Καιρός: Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία σήμερα και ενισχύονται οι θυελλώδεις άνεμοι

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ - Αναλυτική πρόγνωση καιρού ανά περιοχή.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 18 Σεπ 2025 | 13:10

Ερχεται φθινόπωρο, λέει ο Κολυδάς: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιά και θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ

"Κάτι από Φθινόπωρο...Τοπικά 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας και παροδική συννεφιά στα ανατολικά και νότια", αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 18 Σεπ 2025 | 07:15

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους - Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, στις περισσότερες περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 17 Σεπ 2025 | 06:54

Καιρός: Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Πού θα βρέξει

Παραμένει καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα Τετάρτη, με λίγες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα βόρεια της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Σεπ 2025 | 07:06

Αίθριος σήμερα ο καιρός: Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος με ανέμους έως 7 μποφόρ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα, Τρίτη. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 15 Σεπ 2025 | 06:36

Καιρός: Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα - Καταιγίδες και στην Αττική

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ειδικά μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 14 Σεπ 2025 | 13:13

Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλάει για τον αδελφό του και αποκαλύπτει τι δεν ξέρουμε για τον Γρηγόρη

Σάκης Αρναούτογλου εξομολογήθηκε, επίσης, πως παρ’ ότι μοιάζει αρκετά με τον αδελφό του, εκφράζονται διαφορετικά

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ 14 Σεπ 2025 | 08:00
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 13 Σεπ 2025 | 06:34

Αίθριος ο καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Καταιγίδες από τη Δευτέρα

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 12 Σεπ 2025 | 16:16

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Αλλάζει από Δευτέρα - Πού θα βρέχει

Για αλλαγή του καιρού από Δευτέρα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι στην πρόγνωσή τους

ΕΙΚΟΝΕΣ 12 Σεπ 2025 | 14:48

Αφρικανική σκόνη πάνω από την Αθήνα: Ένα χρυσόχρωμο "πέπλο" στην ατμόσφαιρα [βίντεο]

"Η σκόνη θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο, θα υποχωρήσει όμως από την αρχή της επόμενης εβδομάδας" σημειώνει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12 Σεπ 2025 | 06:56

Καιρός: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι 6 μποφόρ - Πού θα εκδηλωθούν βροχές

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΑΣΤΑΘΕΙΑ 11 Σεπ 2025 | 21:29

Πρόγνωση καιρού: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για "οργανωμένη κακοκαιρία" τις επόμενες μέρες - Πού θα χτυπήσει [βίντεο]

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αλλαγή του καιρού, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια καλά οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα

ΚΑΙΡΟΣ 10 Σεπ 2025 | 16:57

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Κακοκαιρία εξπρές για δύο ημέρες - Ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν ισχυρά φαινόμενα [βίντεο]

Διήμερο αστάθειας έρχεται σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να έχει δύο όψεις

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 10 Σεπ 2025 | 06:35

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος - Πιο δροσερό το Σαββατοκύριακο

Ιδανικός για βουτιές παραμένει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 07:40

Καιρός: Στους 33 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα βρέξει

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 07:34

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τη Λαμία: Βούλιαξε όχημα της Πυροσβεστικής - Σε "ποτάμια" μετατράπηκαν δρόμοι

Η Λαμία ήταν ανάμεσα στις περιοχές που δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού μέσα σε λίγη ώρα, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής βούλιαξε.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 06:55

Καιρός: Ζέστη σήμερα με 33 βαθμούς Κελσίου – Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 07:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ 04 Σεπ 2025 | 06:50

Καιρός: Μικρή πτώση του υδράργυρου, βροχές και έντονες καταιγίδες - Η πρόγνωση ανά περιοχή

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες, αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα σε κάποιες περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 03 Σεπ 2025 | 11:06

Μαρουσάκης: Ζώνη καταιγίδων για αρκετές ώρες στη χώρα - Οι περιοχές που θα χτυπήσουν

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03 Σεπ 2025 | 07:20

Καιρός: 37αρια σήμερα και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα, Τετάρτη.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 17:56

Καλοκαίρι 2025: Το τρίτο πιο θερμό στην Ελλάδα από το 1960, σύμφωνα με το Meteo

Το καλοκαίρι του 2025 ξεπέρασε τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 15:16

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Πιο ζεστό το φετινό φθινόπωρο - Λιγότερες βροχοπτώσεις και κακοκαιρίες

Οι θάλασσες αναμένεται να παραμείνουν θερμότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 02 Σεπ 2025 | 09:36

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Καλοκαιρινός ο Σεπτέμβριος με υψηλές θερμοκρασίες - Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Με καλοκαιρινή θερμοκρασίες θα συνεχίσει ο Σεπτέμβριος με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά και να φτάνει έως και τους 36 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02 Σεπ 2025 | 07:03

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και μποφόρ - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος 36 βαθμούς

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 01 Σεπ 2025 | 17:44

Καιρός: Καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, αλλά στο βάθος... μπόρες - Η πρόγνωση Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπαίνει ο Σεπτέμβριος, όμως μια διαταραχή από τα Βαλκάνια θα ανατρέψει το σκηνικό μέσα στην εβδομάδα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 01 Σεπ 2025 | 07:14

Καιρός: Με ζέστη μπαίνει ο Σεπτέμβριος - Στους 35 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Το καλοκαίρι τελείωσε όμως ο καιρός παραμένει ζεστός και σήμερα Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΚΑΙΡΟΣ 31 Αυγ 2025 | 08:14

Κακοκαιρία εξπρές σάρωσε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία: Πάνω από 20.000 κεραυνοί, πλημμύρες και προβλήματα

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα και προβλήματα λόγω χαλαζοπτώσεων σε Κέρκυρα, Ήπειρο και Παξούς

ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ 31 Αυγ 2025 | 06:16

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις προβλέπονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις περιοχές της Κέρκυρας, των Παξών και της Ηπείρου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 30 Αυγ 2025 | 13:30

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 30 Αυγ 2025 | 06:20

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Πρώτα καταιγίδες και μετά 40άρια - Χαλάει ο καιρός σήμερα, έρχεται ξανά ζέστη

Άστατος αναμένεται σήμερα ο καιρός, πού θα σημειωθούν καταιγίδες - Αύξηση της θερμοκρασίας με 40άρια "βλέπει" τις επόμενες ημέρες ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

29 Αυγ 2025 | 07:43

Καιρός: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες έρχονται το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται αλλαγή του σκηνικού με επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 11:49

Μαρουσάκης: Ερχεται λίβας το Σαββατοκύριακο - Υψηλές θερμοκρασίες και μετά...επικίνδυνες καταιγίδες [χάρτες]

Για επικίνδυνες καταιγίδες και έντονη ζέστη που θα επηρεάσουν τη χώρα τα επόμενα 24ωρα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 28 Αυγ 2025 | 08:32

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Καύσωνας εξπρές με 40άρια την επόμενη εβδομάδα – Ισχυροί άνεμοι και υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών, μετά τις ήπιες θερμοκρασίες και τους σφοδρούς ανέμους των τελευταίων ημερών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 28 Αυγ 2025 | 07:10
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 27 Αυγ 2025 | 07:40

Καιρός: Ισχυρά μελτέμια, υψηλές θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιφέρειες

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ 26 Αυγ 2025 | 23:47

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική και περιοχές της Στ. Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:54

Απίστευτο σκηνικό στη Ν. Φιλαδέλφεια: Έπαιξαν ξύλο για την προτεραιότητα στο φανάρι - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν ενώ περίμεναν στο κόκκινο και στη συνέχεια συμφώνησαν να σταματήσουν λίγο πιο κάτω για να... λύσουν τις διαφορές τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 26 Σεπ 2025 | 15:53

Αυλώνας: "Του έλειπαν μαλλιά και είχε σημάδι στο χείλος" - Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση 3χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Μητέρα καταγγέλλει τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της σε ιδιωτικό σχολείο στον Αυλώνα. Διφορούμενες μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση σε εξέλιξη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για την εκταφή του γιου του

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του γιου του.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Σεπ 2025 | 15:30

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις - Τι συμβαίνει με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο επιβεβαιώνει τα προβλήματα, χωρίς να δίνει εκτίμηση για την επαναφορά της κανονικής ροής των πτήσεων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:13

Καραμπόλα με οκτώ οχήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πατησίων [βίντεο]

Η καραμπόλα συνέβη στο ρεύμα προς Πατησίων, στο ύψος της οδού Μπούσγου, στο Πεδίο του Άρεως - Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 15:02

Ηγουμενίτσα: Βίντεο δείχνει πώς έγινε το τροχαίο - Ούρλιαζε η μητέρα του 11χρονου - "Το παιδί μου!"

Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που δείχνει πώς έγινε η τραγωδία με θύμα τον 11χρονο Μάξιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:54

Τι πρέπει να κάνουμε για την κακοκαιρία που έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:30

"Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία: 100 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 6 περιοχές, ποσότητα που πέφτει σε 2-3 μήνες

Η προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επικείμενη κακοκαιρία μετά τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 13:32

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό Ορος - Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 4 εναέρια [εικόνες]

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΘΡΗΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:31

Νέα τραγωδία στην οικογένεια του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη: Πέθανε ο πατέρας του, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, μετά την κηδεία του γιου του.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 30-40 ΛΕΠΤΩΝ 26 Σεπ 2025 | 12:17

Aegean: Καθυστερήσεις σε πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω περιορισμού των αφίξεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Aegean, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πτήσεις της τάξεως των 30-40 λεπτών κατά τις πρωινές ώρες, οι οποίες κλιμακώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 12:13

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου σε 8 περιοχές

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα "χτυπήσουν" το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 26 Σεπ 2025 | 12:08
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 26 Σεπ 2025 | 11:39

Αγριο ξύλο σε σχολείο στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο με οίδημα ένας 12χρονος

Τα δύο αγόρια, συμμαθητές στην Α τάξη σε σχολείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, μέχρι πρότινος έκαναν παρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 10:44

Θρήνος στην Κίσαμο Χανίων για το 4χρονο παιδί – Πώς συνέβη η τραγωδία με το αγροτικό

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε χθες από όχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 26 Σεπ 2025 | 10:41
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 26 Σεπ 2025 | 09:25

Κυψέλη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με ξύλα σε 17χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Το θύμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παραλήφθηκε από τη μητέρα του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Σαν σήμερα: 25 χρόνια από το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" - 81 νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Ήταν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το "Εξπρές Σαμίνα" έμελλε να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:44

Η συγκίνηση του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Είναι το βαρύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ"

"Θα θέλαμε σήμερα, εκ μέρους του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Νταλάρα, τον ερμηνευτή που χάρισε φωνή στα "τραγούδια μας", στους αγώνες και τα όνειρα του λαού μας".

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 26 Σεπ 2025 | 06:47

Αργος Ορεστικό: Σε σοβαρή κατάσταση δύο φίλοι μετά από τροχαίο με μηχανή - Δεν φορούσαν κράνη

Μία μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 35 ετών, εξετράπη της πορείας της Η κατάσταση και των δύο ανδρών χαρακτηρίζεται σοβαρή.

ΔΕΙΤΕ 26 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Σεπ 2025 | 23:35

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: "Η εκταφή που ζητά ο Ρούτσι δεν θα καθυστερήσει τη δίκη - Να εξεταστεί το συντομότερο"

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι τυχόν απόφαση για εκταφή της σορού δεν θα επιφέρει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σχετική δίκη, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την Άνοιξη του 2026

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ 25 Σεπ 2025 | 23:00

Μετακομίζει η Μεγάλη του Γένους Σχολή: Θα γίνουν έργα ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου της

Ιδρύθηκε μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, από τον Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο το 1454, ως συνέχεια της Οικουμενικής Πατριαρχικής Σχολής που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 25 Σεπ 2025 | 22:46

Ηγουμενίτσα: Δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια του 11χρονου - Οδηγός είχε παρασύρει τη θεία του ενώ θήλαζε

"Ξαφνικά είδα μπροστά μου το παιδί. Πετάχτηκε με το πατίνι", είπε η 58χρονη οδηγός που παρέσυρε τον 11χρονο

ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 25 Σεπ 2025 | 22:08
ΚΡΗΤΗ 25 Σεπ 2025 | 21:25

Τραγωδία στα Χανιά: Κατέληξε το 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο

Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο Χανίων

25 Σεπ 2025 | 20:53

Αιματηρό επεισόδιο στη Μεσαρά: Δύο αδέλφια εντοπίστηκαν μαχαιρωμένα σε χωράφι - Σοβαρά τραυματίας ο ένας

Δύο αδέλφια, κάτοικοι της περιοχής 29 και 32 ετών, βρέθηκαν αιμόφυρτα έπειτα από επίθεση με μαχαίρια σε χωράφι στη Μεσαρά

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 20:02

Βοιωτία: Απούσα από τα ΚΕΠ η 62χρονη - Από τις 245 μέρες του 2025, δούλεψε τις 51 - Πήρε αναρρωτική 108 ημέρες και άδεια 22

Η 62χρονη γυναίκα πήρε συνεχόμενη αναρρωτική από 4/3 έως 20/6, σύνολο 108 ημέρες δηλαδή, με χαρτί από ιδιωτική κλινική.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 20:00

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε αίτημα εκταφής για την κόρη της Μάρθη

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, στον φάκελο με τις εξετάσεις DNA θανόντων, λείπουν οι εξετάσεις της κόρης της.

ΝΕΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ" 25 Σεπ 2025 | 19:33

Πάρις Ρούπος: Κατεβάζει τους τόνους η Pizza Fan - "Η τέχνη δεν στοχοποιείται και δεν τιθασεύεται" απαντά ο κωμικός

"Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για την καλή πίτσα" αναφέρει η Pizza Fan - "Στο ίντερνετ μπορεί να βρίσκουν εύκολο έδαφος οι σύγχρονοι δωσίλογοι και φασίστες" τονίζει ο Ρούπος, που θα κινηθεί νομικά

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 25 Σεπ 2025 | 19:04

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς έξω από ξενοδοχείο στην Πάτρα: Καρέ – καρέ η επίθεση - Την κλώτσαγε και τη χτυπούσε στο κεφάλι

Η επίθεση σημειώθηκε σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Πάτρας. Με τον κατηγορούμενο να έχει στήσει καρτέρι θανάτου και να της επιτίθεται

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Η προηγούμενη φορά που ο Πάρις Ρούπος προκάλεσε σάλο: "Όλοι έχουν τη μισή Κύπρο" - Η απολογία και οι "απειλές"

Πριν περίπου 3 χρόνια, ο κωμικός είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις με αφορμή κάποιες ατάκες που είχε χρησιμοποιήσει σε παράστασή του και αφορούσαν στην διχοτόμηση και την κατοχή στην Κύπρο

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Φυλακές Κασσάνδρας: Η ΕΛΑΣ ψάχνει τον 27χρονο δραπέτη αλλά τον... εντόπισε ο Ευαγγελάτος - "Επρεπε να φύγω"

Η εκπομπή "Live News" του Mega κατάφερε και τον εντόπισε πριν την Αστυνομία

ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI στην Ολυμπία Οδό

Η Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI γιορτάστηκε φέτος στις 22/09 σε όλα τα έργα του Ομίλου παγκοσμίως δίνοντας ισχυρή υπενθύμιση σε όλους μας για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας