Follow us

Κανιβαλισμός: "Χολή" τα σχόλια αριστερών δημοσιογράφων για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Πολλά τα σχόλια για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη και ειδικά από το δημοσιογραφικό "σινάφι" που τοποθετείται στην αριστερά

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΤΟΡΑΚΗς
Μητσοτάκης Θεοδωράκης στο Μαξίμου

Δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει διαφορετικά. Σε μια τόσο πολωμένη ατμόσφαιρα και υπό το βάρος της τραγωδίας των Τεμπών, μια συνέντευξη του πρωθυπουργού σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο, θα θεωρούνταν a priori από τους αντίπαλους του πρωθυπουργού ως φιλική. Ότι δεν έγιναν οι ερωτήσεις που έπρεπε να γίνουν. Ότι ο δημοσιογράφος δεν στρίμωξε αρκετά τον πρωθυπουργό. Δεν ανέδειξε τις ευθύνες του. Οτι του έκανε πάσες.

Αλλά αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στα social media με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη, ξεπερνάει τα αναμενόμενα και ίσως δεν έχει προηγούμενο. Ολο χολή, οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάθε περίπτωση είναι αντικυβερνητικοί, επιτίθενται στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον κατηγορούν με ακραίες εκφράσεις, ότι η συνέντευξη ήταν στημένη, ήταν ξέπλυμα για τον Μητσοτάκη κλπ.

Μέχρι και σχόλια για το γεγονός ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλαξε πουκάμισο γίνονται, άγνωστο γιατί το γεγονός αυτό είναι τόσο καταδικαστέο. Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι η εκπομπή γυρίστηκε σε δυο φάσεις, αφού ένα μέρος των γυρισμάτων είχε γίνει πριν συμβεί η τραγωδία στα Τέμπη. Οπως διευκρίνισε όμως αργότερα ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, η συνέντευξη που είχε γίνει νωρίτερα, έμεινε τελικά στο συρτάρι και κανένα μέρος της δεν μεταδόθηκε. Και όλη η συνέντευξη που έπαιξε στον Alpha ήταν η συνέντευξη που γυρίστηκε λίγες ώρες πριν τη μετάδοσή της, στο Μαξίμου.

Αλλοι τον κατηγορούν για τη σκηνοθεσία και τα φροντισμένα πλάνα, άλλοι κατηγορούν τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι δεν έκανε ερωτήσεις για τις υποκλοπές και άλλοι φθάνουν στο σημείο να του αρνηθούν ακόμα και αυτή την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Τα σχόλια των δημοσιογράφων στο Τwitter

Μεταξύ αυτών που κατηγορούν τον Σταύρο Θεοδωράκη για ξέπλυμα του πρωθυπουργού και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

"Λένε δημοσιογραφία είναι "έλεγχος της εξουσίας". Τότε μετά από ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, η δημοσιογραφία οφείλει να επιδιώκει την απολογία της εξουσίας. Αν αυτό ήταν επιδίωξη απολογίας της εξουσίας από τη δημοσιογραφία που "ελέγχει" τότε να ξανά-ορίσουμε τη λέξη "πλυντήριο"."

Ο Νίκος Μωραΐτης είναι στιχουργός, αλλά δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί στο Documento και δεν έχει κρύψει τις φιλοσύριζα απόψεις του. Κατηγορεί και αυτός τον Σταύρο Θεοδωράκη για πλυντήριο του πρωθυπουργού:

"Πλυντήριο δεν είναι ο ΝΔκράτης δημοσιογράφος που φωνάζει υπέρ της ΝΔ και δεν κρύβεται. Πλυντήριο είναι ο δήθεν αμερόληπτος δημοσιογράφος που με την ύπουλη χρήση σκηνοθεσίας, μουσικής και ερωτήσεων ξεπλένει έναν αιματοβαμμένο πρωθ/ργο."

Αυτό είναι το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλόπουλου...

Ο Χρήστος Ξανθάκης (ψευδώνυμο), είναι επίσης δημοσιογράφος και γράφει σε σαιτ, ενώ κάνει συχνές εμφανίσεις στο Κόντρα Channel.

"Παρεμπιπτόντως, ούτε λέξη για τις υποκλοπές στη χθεσινή συνέντευξή, παρά το ρεπορτάζ φωτιά των NYTimes για τα τραβήγματα της Αρτέμιδος Σίφορντ. Και καλά ο πρωθυπουργός, δεν είχε καμιά υποχρέωση να το ανοίξει το θέμα. Ο δημοσιογράφος;"

Ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης έγραψε:"Η χώρα συγκρούστηκε με τις αμαρτίες της" ε, δεν είμαστε με τα καλά μας κύριε Σταύρο!"

Ο Αρης Χατζηστεφάνου έγραψε επίσης: "Ο Θεοδωράκης δεν ξέπλυνε μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά όλους τους αρχηγούς μνημονιακών κομμάτων που στήριξαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή και τον εαυτό του."

Οι δημοσιογράφοι του Press Project σχολίασαν τη συνέντευξη μέσω της ανάρτησης που έκαναν για την "παρέμβαση" όπως την αποκαλούν του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου:

"Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι, μετά την προβολή της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο, με κύριο θέμα τα Τέμπη."

Γνωστός δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών που γράφει ως e-tetRadio.gr, έγραψε για τη συνέντευξη και σχολίασε το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλαξε πουκάμισο:

"Εν τω μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης με άλλο πουκάμισο έκανε τη συνέντευξη και με άλλο έβγαινε στο τέλος της εκπομπής από το Μαξίμου! Όλο άθλια και γελοία στημένο. #Protagonistes Η ντροπή της δημοσιογραφίας σήμερα".

Και πρόσθεσε: "Μητσοτάκης και Θεοδωράκης έκαναν τηλεοπτικό μελόδραμα το #Τεμπη_έγκλημα Θα έπρεπε να ντρέπονται και οι δύο, ειδικά ο δημοσιογράφος."

Ο Σταύρος Δαμιανίδης είναι δημοσιογράφος στον σταθμό Focus Fm: "Έδωσε ρέστα μέχρι και το 90 χτες ο ποταμίσιος στους #protagonistes για να ξεπλύνει τον @PrimeministerGR! Δείτε τα αισχρά τελευταία δευτερόλεπτα που το "πλυντήριο" μας εξηγεί την αρχαία έννοια της λέξης θυμός, για να μας πει ότι μέσα από αυτήν θα πρέπει να φτάσουμε στη συγχώρεση!"

Ο Τάσος Τσακίρογλου είναι δημοσιογράφος στην ΕφΣυν και έγραψε στην εφημερίδα του για τη συνέντευξη:

"Ένα απίθανο δίδυμο: κάποιος που υποδυόταν τον πρωθυπουργό και ένας άλλος που υποδυόταν τον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη."

Δεν ήταν το μόνο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα. Και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος έγραψε για τη συνέντευξη: "Οι χθεσινοβραδινοί Πρωταγωνιστές ήταν μία χυδαία εκπομπή. Σε όλα της. Από τη δραματική αφήγηση μέχρι τις ερωτήσεις, από το στήσιμο έως τα... καλλιτεχνικά πλάνα."

Ο Κώστας Ταχτσίδης είναι δημοσιογράφος στο Documento: "Μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά από επικοινωνιακής άποψης, η παράσταση του Μητσοτάκη στους Protagonistes είναι από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ. Ίσως η καλύτερη."

Το σχόλιο του Χρήστου Αβραμίδη, επίσης δημοσιογράφος: "Θα συστηνα ψυχραιμία. Μην κράζετε τον Σταυρό #Θεοδωράκη για τη φιλική κουβεντουλα που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει κάνει και χειρότερα."

Από τους σχολιαστές δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento.

"Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι πρωθυπουργός είναι και ο Θεοδωράκης μας θύμισε τι δημοσιογράφος ήταν."

Ο Αποστόλης Ζουπανιώτης είναι παλαιός ανταποκριτής ελληνικών Μέσων στις ΗΠΑ:

"Όχι, δεν πρόκειται να δω τις στημένες παραστάσεις του ΣταυροΚουλη ΜητσοΘροδωρακη στον Alpha. Συνεντεύξεις εκ του σύνεγγυς είναι μπουγάδα Σταυράκη."

Τι πιο αναμενόμενο μετά από ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο τέλος μιας τετραετούς διακυβέρνησης και λίγο πριν τις εκλογές... να συναντιέται ένας δημοσιογράφος με τον πρωθυπουργό... σε μια ήρεμη συζήτηση, χωρίς φόρτιση και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γράφει ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ TWITTTER 05 Ιουν 2023 | 15:56

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Οι τέσσερις δεσμεύσεις της ΝΔ για την Πράσινη Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει στην ανάρτησή του τις τέσσερις δεσμεύσεις της ΝΔ για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 05 Ιουν 2023 | 11:26

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρνητικός στον κορονοϊό - Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε self test το πρωί της Δευτέρας και βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 04 Ιουν 2023 | 08:16

Πώς βλέπει η Αθήνα τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν - Αφησε εκτός τους "σκληρούς" Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού

Η Αθήνα να κρατάει μικρό καλάθι για την επόμενη ημέρα στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 03 Ιουν 2023 | 15:11

Μητσοτάκης: Μόνο ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές - Να μην υπάρξει εφησυχασμός των ψηφοφόρων

"Στις 21 Μαΐου κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα, καλούμαστε να κυβερνήσουμε", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ 03 Ιουν 2023 | 09:25

Ποια είναι τα πρόσωπα "κλειδιά" δίπλα στον Μητσοτάκη - Αφετηρία κάθε ημέρας ο... πρωινός καφές στην Πειραιώς

"Θα λιώσω και πάλι τα παπούτσια μου, γυρίζοντας την Ελλάδα", είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA 02 Ιουν 2023 | 21:11

Τραγωδία στα Τέμπη: "Ο προϊστάμενος από το σπίτι κάνει κυκλοφορία;"- Νέα ηχητικά ντοκουμέντα δείχνουν την ασυνεννοησία

Επικοινωνίες την ημέρα της τραγωδίας, λίγες ώρες πριν τη μοιραία σύγκρουση, στις 28 Φεβρουαρίου.

ΑΝΤ1 02 Ιουν 2023 | 19:20

Ξέσπασμα Λιάγκα για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: Αν κ. Τσίπρα βάζετε τα τρολ να γράφουν αηδίες θα έχετε μεγαλύτερη διαφορά

"Τον "έγλειψα"; Δεν τον έφερα σε δύσκολη θέση για τα Τέμπη; Τι είμαι; Δικαστής να τον καταδικάσω;" αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ INSTAGRAM ΚΑΙ TIKTOK 02 Ιουν 2023 | 18:40

Θετικός στον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ακυρώνεται το ταξίδι στο Άγιο Όρος

Εκανε τεστ και διαπίστωσε ότι νοσεί από κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 02 Ιουν 2023 | 13:33

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν τους φόρους - Το "Πρόεδρε έλα με φόρα" έγινε "Πρόεδρε έλα με φόρους"

"Εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 02 Ιουν 2023 | 13:14

Τραγωδία στα Τέμπη: Διώξεις κατά 5 νέων προσώπων, διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ

Διώξεις σε βάρος πέντε νέων προσώπων, διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ, άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 02 Ιουν 2023 | 07:14

Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι φτιάχνει τη νέα, Νέα Δημοκρατία: Ποιους ψηφοφόρους διεκδικεί

Νέο άνοιγμα στο κέντρο επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να "μπετονάρει" αλλά και να ξεπεράσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 01 Ιουν 2023 | 19:47

Viral: Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάζει τους κολοκυθοκεφτέδες της Μπαρμπαρίγου μετά τη συνέντευξη στον Λιάγκα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι είναι λάτρης της μαγειρικής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, καθώς επισκέπτεται συχνά το εστιατόριο που διατηρεί στο Κολωνάκι.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 01 Ιουν 2023 | 13:29

Γιώργος Λιάγκας για συνέντευξη με Κυριάκο Μητσοτάκη: Έκανα δύο ώρες προετοιμασία, πρώτη φορά έγραψα ερωτήσεις

"Είναι η πρώτη φορά που έχω γράψει ερωτήσεις", είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την προετοιμασία της συνέντευξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.