
Ένα απίστευτο κόλπο έχουν βρει στην Κρήτη για να παρακάμψουν το όριο των 50 ατόμων στα γαμήλια γλέντια και -φυσικά- τα πρόστιμα σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου για τον κορονοϊό.
Όπως σημείωσε στο δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού CRETA, η Προσωρινή Πρόεδρος του υπό σύσταση Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου- Βάπτισης, Κάλι Κοκκινάκη, μετά την άρση των μέτρων στις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι την επιβολή του ορίου των 50 ατόμων και του "ωραρίου", υπήρξε μια μικρή επιστροφή των γάμων, που περιορίστηκε περαιτέρω από τα νέα μέτρα του Ιουλίου.
"Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται το 2-3% των αρχικώς προγραμματισμένων γάμων", τόνισε η κ. Κοκκινάκη και ανφέρθηκε στα "κόλπα" που επιστρατεύονται από κάποια ζευγάρια, ώστε εν τέλει να προσκληθούν περισσότερα από 50 άτομα.
Γάμοι σε... βάρδιες, "πρόγαμος" και γλέντι σε διαφορετικά μέρη παράλληλα
"Αρκετοί πλέον γάμοι γίνοται μεσημέρι και κάποιοι γίνονται σε βάρδιες, ώστε να μοιράζονται τα άτομα. Επίσης, κάποιοι κάνουν πρόγαμο δύο και τρεις μέρες συνεχόμενες. Εγώ είχα έναν γάμο, στο οποίο οι καλεσμένοι χωρίστηκαν σε 3 διαφορετικά μέρη και το ζευγάρι διαρκώς μετακινιόταν!"
Τα περισσότερα ωστόσο ζευγάρια έχουν επιλέξει τη μετάθεση της ημερομηνίας για το 2021, με αποτέλεσμα να έχουν κλειστεί ημερομηνίες και μεσοβδόμαδα.
"Αυτή τη στιγμή καταστρεφόμαστε. Είμαστε εν αναμονή της επόμενης σεζόν που θα ξεκινήσει τον Μάιο. Αλλά και πάλι υπάρχει αβεβαιότητα. Το χειμώνα αν γίνουν γάμοι, θα είναι ελάχιστοι. Επομένως είναι πάρα πολλοί οι μήνες που θα μείνουμε δίχως έσοδα. Γι’αυτό ζητάμε στήριξη από την πολιτεία."
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ένδυμα του γάμου και της βάπτισης, αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα και την Τρίτη.
"Για την περίοδο του lockdown έλαβαν το βοήθημα των 800 ευρώ μόνο όσοι ασχολούνται με την πώληση. Οι σχεδιαστές, επειδή τυπικά η παραγωγή δεν έκλεισε από την κυβέρνηση, δεν πήραμε τίποτα. Μετά το lockdown, μας δόθηκε μόνο η δυνατότητα χρήσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Νιώθουμε όλοι ξεχασμένοι και μιλάμε για πολλούς μήνες που έρχονται χωρίς έσοδα.", κατέληξε η κ. Κοκκινάκη, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις τους υπολειτουργούν, αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε δέσμη μέτρων που να προστατεύουν και τους εργαζόμενούς τους από απολύσεις.
Πηγή: creta24.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr