
Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και το μεγαλύτερο πλοίο της Celestyal Cruises "Celestyal Olympia" έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης, τραβώντας τα βλέμματα όσων περνούν από το παραλιακό μέτωπο.
Το Celestyal Olympia, δυναμικότητας 1664 επιβατών (σ.σ. βάσει πρωτοκόλλων θα υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδεύουν έως 1500 επιβάτες) με 800 καμπίνες πλήρως εξοπλισμένες, δυο εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, σάουνα, σπα, δυο εστιατόρια και επτά μπαρ, θα πραγματοποιεί οκταήμερη κρουαζιέρα σε δημοφιλέστατα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος αλλά και ο γραφικότατος Άγιος Νικόλαος Κρήτης συμπεριλαμβάνοντας επίσης και την όμορφη Λεμεσό της Κύπρου αλλά και την Αττική.
Όσον αφορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για φέτος, αλλά και σε ορίζοντα δυο ετών, θα αποτελεί βασικό σημείο επιβίβασης/αποβίβασης της εταιρίας.
![Κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia: Το πλωτό "παλάτι" που έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης [εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/d8/d8fe6d33a7af44d980d46ce211a8a836.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Η οκταήμερη κρουαζιέρα που θα εκτελεί η μοναδική ελληνική εταιρία κρουαζιέρας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχει την ονομασία "Μυθικό Αρχιπέλαγος" και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα με αναχώρηση από το Λαύριο Αττικής ενώ από Θεσσαλονίκη θα αναχωρεί κάθε Τρίτη στις 18.00. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εκτελείται έως τις 30 Αυγούστου.
Στην πρώτη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αφήχθησαν περί τα 40 άτομα τα οποία, σύμφωνα με το GRTIMES.gr, δεν έχουν προγραμματίσει κάποια εκδρομή είτε στην πόλη είτε σε κοντινά αξιοθέατα όπως η Βεργίνα.

"Από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εκδρομές” αναφέρει στο GRTIMES.gr ο Γιώργος Παλατζιάν shore expertion agent – εκπρόσωπος των εκδρομών στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνει, εκδρομές θα γίνονται είτε με τον γύρο της Θεσσαλονίκης είτε Βεργίνα ή Πέλλα- Βεργίνα ενώ για τους Κυπρίους τουρίστες έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη στη Μονή Βλατάδων και shopping.
"Ελπίζουμε ότι θα είναι μια καλή επανεκκίνηση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την πόλη", αναφέρει ο κ. Παλατζιάν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr