Follow us

Μυστήριο με το νο2 της Κιβωτού του Κόσμου - Ο Ιρακινός πρόσφυγας με την πολυτελή ζωή και τον πλούσιο γάμο

Η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματα. Πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ιρακινος

Στο κάδρο των ερευνών για τις καταγγελίες σχετικά με τις παράνομες δράσεις στην Κιβωτό του Κόσμου βρίσκονται και άλλα άτομα, που φέρονται να βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και ο 34χρονος άνδρας, πρόσφυγας από το Ιράκ, ο οποίος ελέγχεται για όσα φέρονται να συνέβαιναν στη δομή.

Σύμφωνα με την εκπομπή "Live News" του Mega, ο Ιρακινός πρόσφυγας είχε μπει στην Κιβωτό από την ηλικία των 9 χρόνων, όπου και μεγάλωσε. Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι σήμερα ο 34χρονος παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της δομής, και μέλη της οικογένειάς του, όπως τα αδέλφια, η σύζυγος και η αδελφή της συζύγου του εργάζονται στην Κιβωτό.

Μυστήριο με το νο2 της Κιβωτού του Κόσμου - Ο Ιρακινός πρόσφυγας με την πολυτελή ζωή και τον πλούσιο γάμο

Το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο 34χρονος έλεγε για τη σχέση του με τον ιερέα: "Η Κιβωτός, που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’.

Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για τη θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας".

Ιρακινός Κιβωτός

Διαβάστε Επίσης

Από πρόσφυγας... σε πόζες με πούρο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο "Live News", η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματα. Πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια...

Ο 34χρονος μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα τον έλεγες.

Ήταν άλλωστε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

"Είναι ο (…) αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα".

34χρονος Ιρακινός

Η αναδοχή που... εξέπληξε

Είναι όμως, ένα ακόμη περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του. Παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει.

"Ξαφνικά, εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την Κιβωτό. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’.

Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την Κιβωτό. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος".

Κι ενώ το δεξί χέρι του παπά εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, η γυναίκα που μίλησε στο "LIVE NEWS", παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την Κιβωτό, πάντα έπεφτε σε τοίχο.

"Δεν δίνουν. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δεν θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει".

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η Κιβωτός, όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

"25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την Κιβωτό, γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;".

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ο 34χρονος, όπως και άλλα δύο στελέχη της Κιβωτού που από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί αλλά και για τις κακοποιήσεις.

Διαβάστε Επίσης

"Οικογενειακή επιχείρηση" η Κιβωτός του Κόσμου

Σε... οικογενειακή επιχείρηση φαίνεται πως είχε μετατραπεί η "Κιβωτός του Κόσμου", πρόεδρος της οποίας είναι μέχρι τώρα η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου.

Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, πρόεδρος, δύο αλλοδαποί πρώην τρόφιμοι, ένας προπονητής μπάσκετ και μία κοινωνική λειτουργός αποτελούσαν το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ "Κιβωτός του Κόσμου", σύμφωνα με την καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που δημοσιεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, με θητεία 2 έτη.

Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα "οικογενειακό"-ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο, με την σύζυγο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, να έχει "προεδρική" εποπτεία και εκπροσώπηση. Στις 22 Αυγούστου, έγινε γενική συνέλευση των μελών του ΔΣ, την 1η Σεπτεμβρίου καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και στις 5 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε.

Ο 34χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια καθώς είχε ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα την 30-06-2006. Αυτός ο πρώην τρόφιμος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως και ένας ακόμη με την ίδια διαδικασία. Ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. είναι προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της ΜΚΟ, στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά επιχειρηματία. Γενικός διευθυντής της ΜΚΟ, είναι αλλοδαπός πρώην τρόφιμος της, και υπεύθυνος επικοινωνίας, επίσης πρώην τρόφιμος της "Κιβωτού".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΒΑΖΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ 29 Νοε 2022 | 12:46

Κιβωτός του Κόσμου: Γίνεται έρευνα για το "πράσινο κλουβί" στον Βόλο- Εκλειναν μέσα τα παιδιά για τιμωρία; [βίντεο]

Έρευνα για το "πράσινο κλουβί" στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος τιμωρίας για παιδιά

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 29 Νοε 2022 | 11:41

Κιβωτός του Κόσμου: "Εβαζαν τα παιδιά στο κλουβί 2-3 ώρες για να τα τιμωρήσουν" - Νέα καταγγελία από τη μητέρα 8χρονου

Για δύο μηνύσεις που έχει κάνει σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά δεν έχει ακόμα κληθεί για κατάθεση κάνει λόγο η μητέρα του 8χρονου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 29 Νοε 2022 | 10:33

Κιβωτός του Κόσμου: Αλλάζουν τις διαθήκες τους οι υποψήφιοι δωρητές μετά τις καταγγελίες

Τι αναφέρει η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου για τη μεταστροφή ανθρώπων εν ζωή, που είχαν περιλάβει στη διαθήκη τους την Κιβωτό του Κόσμου.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 29 Νοε 2022 | 07:40

Κιβωτός... Bank: 12,5 εκατ. μετρητά και πάνω από 150 ακίνητα έχουν η ΜΚΟ, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Ανω των 250.000 ευρώ οι καταθέσεις στους λογαριασμούς του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας - 12, 5 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 28 Νοε 2022 | 20:58

Κιβωτός του Κόσμου: Νέος μάρτυρας - Πρώην εργαζόμενος επιβεβαιώνει κακοποιητικές συμπεριφορές

Με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων για την Κιβωτό του Κόσμου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 28 Νοε 2022 | 18:52

Κιβωτός του Κόσμου - Μητέρα 19χρονου: Πιστεύω ότι τού έκανε κι άλλα, αλλά ντρέπεται να τα πει

Η μητέρα του 19χρονου που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος της "Κιβωτού του Κόσμου" συγκλονίζει

ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 28 Νοε 2022 | 18:46

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στον Βόλο για το "πράσινο κλουβί" της τιμωρίας

Νέα συμπληρωματική παραγγελία για αυτοψία και φωτογράφιση του "πράσινου κλουβιού"

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ 28 Νοε 2022 | 18:30

"Κιβωτός του Κόσμου": Αποκάλυψη ότι πούλαγε τρόφιμα και ρούχα των δωρεών

Ο Αντουάν Μπακρί, δικηγόρος αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ πούλαγε τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές των πολιτών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 28 Νοε 2022 | 18:07

Αποκάλυψη Λαμπρόπουλου: Βρέθηκε θυρίδα και στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου στη Χίο

Τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του πατέρα του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου παρότι έχει πεθάνει.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 28 Νοε 2022 | 17:36

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού, με την οικονομική αστυνομία να πραγματοποιεί εφόδους στα σπίτια της οικογένειας του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν να βρουν

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΚΟΜΗ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ 28 Νοε 2022 | 17:06

Κιβωτός του Κόσμου: Πληροφορίες για 300.000 ευρώ σε τρεις προσωπικούς λογαριασμούς του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Στο "μικροσκόπιο" τα ακίνητα της "Κιβωτού του Κόσμου" από τις δωρεές. Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ Π. ΑΝΤΩΝΙΟ 28 Νοε 2022 | 16:34

Κιβωτός του Κόσμου: Βίντεο - ντοκουμέντο με παιδιά που παίζουν στο περιβόητο κλουβί με τα πουλιά

Στις εικόνες έχουν απαθανατιστεί παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή, να "παίζουν" στο περιβόητο κλουβί

ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ... 28 Νοε 2022 | 12:45

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

H δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις.