X

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Γράφει: TheToc team

Τι κρύβεται πίσω από την κατάληψη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από αλληλέγγυους στον τραγικό πατέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών- που ζητάει την εκταφή της σορού του γιου του- αναλύει σε άρθρο του στην εφημερίδα τα Νέα ο γνωστός αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης.

Όπως γράφει, αυτό που επιδιώκεται με τις κινητοποιήσεις, είναι να συντηρηθεί το θέμα των Τεμπών και οι θεωρίες συνωμοσίας που το συνόδευαν. Αφού κατέρρευσαν τα παραμύθια για ξυλόλιο και άλλες εύφλεκτες ουσίες, σημειώνει, και αφού στη συνέχεια κατέρρευσε και το παραμύθι της συγκάλυψης ( αφού δεν υπήρξε άγνωστη ουσία, τι να συγκαλύψει η κυβέρνηση) φτιάχνεται εσπευσμένα μια νέα θεωρία που επιρρίπτει ευθύνες στη Δικαιοσύνη. Η θεωρία αυτή, με οργουελικό τρόπο, γράφει, προσπαθεί να πείσει ότι η δίκη που είναι το θέατρο της δημοσιότητας της δημόσιας διαδικασίας, είναι συγκάλυψη.

Γι΄αυτό η βασική προσπάθεια είναι να μη γίνει η δίκη των Τεμπών, να αναβληθεί όσο πιο πολύ είναι δυνατόν, για να μπορούν όσοι σπεκουλάρουν στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας να ποτίζουν με αμφιβολία τους πολίτες.

Διαβάστε Επίσης

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό το επιδιώκουν μέσω του απεργού πείνας γονέα. Αν δοθεί άδεια για εκταφή, αναγκαστικά θα ανοίξει ξανά η ανάκριση, θα καθυστερήσει δηλαδή κι άλλο η δίκη, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα αιτήματα, θα παραγγελθούν κι άλλες πραγματογνωμοσύνης κλπ. Επειδή ο στόχος είναι να συζητάμε για τα Τέμπη στο διηνεκές, να ψάχνουμε ποινικές ευθύνες στους κυβερνώντες ενώ, παράλληλα θα υπονομεύονται οι θεσμοί της δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια μηδενιστική πρακτική ολόκληρης της Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου, αφού ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζει να βάζει τη συνωμοσιολογία για τα Τέμπη στο κάδρο της αντιπαράθεσης.

Διαβάστε Επίσης

Και ο Ηλίας Κανέλλης καταλήγει:

Και όλα αυτά προφανώς σε έναν "τσαντίρ μαχαλά". Μια αναβίωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Μια ασυνάρτητη και βέβηλη κατάληψη για όλα: Για τα Τέμπη, το "φρι Παλεστάιν", τον ΟΠΟΚΕΠΕ, ολη η ατζέντα του προοδευτισμού που στηρίζει και ο συντηρητισμός αφού ο στόχος είναι κοινός. Ο Μητσοτάκης.