Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις 18 Μαρτίου, ο προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατη, σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.
Η δίκη του ηθοποιού θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου καθώς οι δικαστές στο βούλευμα που εξέδωσαν απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη ότι όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες είναι συκοφαντία.
Οπως γράφει το dikastiko.gr, οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση στην οποία αναφερόταν ότι "τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας".
Οι καταθέσεις των θυμάτων
Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.
Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. "Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου" κατέθεσε μεταξύ άλλων.
Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.
Η σοκαριστική αφήγηση της ηθοποιού που της επιτέθηκε στο καμαρίνι
Στην κατάθεση της στις αρχές η ηθοποιός φέρεται να δήλωσε: "Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά, αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του, χαϊδεύοντας με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ, προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου".
"Έκανα ψέματα ότι μιλούσα με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, μου φιλούσε το λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου" πρόσθεσε.

"Μου έλεγε ‘δεν θα μου ξεφύγεις’"
"Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα ‘σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε’ και μου έλεγε ‘είσαι πολύ όμορφη, τι… είσαι εσύ, σε θέλω, δε θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…’. Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου, αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος, και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ, ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στο λαιμό, το πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου" είπε σε άλλο σημείο.
"Είχε κατεβάσει το παντελόνι και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα"
"Με πίεζε στα χέρια, με είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ και ωστόσο είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του χαϊδέψω … και του …. και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Πήρα το παλτό μου και άρχισα να χτυπάω την πόρτα. Τότε μου είπε ‘αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή, να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω, θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου’" κατέληξε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr