Λάβρος ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή "Face 2 Face" και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, ζητώντας τη διενέργεια δημόσιου απολογισμού από τη νέα διοίκηση, υποστηρίζοντας πως η Μαρία Καρυστιανού διαχειριζόταν μόνη της τα χρήματα.
Κατά τα λοιπά διαφώνησε και με την πρόθεσή της να κατέβει με το δικό της κόμμα στις εκλογές, ενώ εξαιρετικά επικριτικός ήταν και για τις συμπεριφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, άσκησε σκληρή κριτική στη Μαρία Καρυστιανού, υποστηρίζοντας πως ο σύλλογος εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί ελάχιστες οικογένειες και ότι τα χρήματα- έσοδα από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, αποτέλεσαν την κύρια αιτία της ρήξης μεταξύ των συγγενών.
Στο επίκεντρο της κριτικής του Νίκου Πλακιά βρέθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Μαρία Καρυστιανού διαχειρίστηκε τα έσοδα από τη μεγάλη συναυλία, τονίζοντας πως οι υπόλοιπες οικογένειες είχαν άγνοια για τις κινήσεις των λογαριασμών.
"Τα χρήματα όλα πήγαν στα ταμεία του Συλλόγου. Στις πέντε-έξι οικογένειες, που από τις πέντε-έξι που μιλήσαμε, οι τέσσερις μάς είπαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα οικονομικά και μας έλεγαν ότι τα οικονομικά όλα τα χειρίζεται η κυρία Καρυστιανού. Δεν θα με ενοχλούσε καμία συναυλία εάν γινόταν με το όνομα των τεσσάρων ή των πέντε που ήταν τα μέλη του Συλλόγου, αλλά όχι εκπροσωπώντας όλες τις οικογένειες. Αυτό ήταν το ζήτημά μου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πλακιάς.
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: "Αυτά τα χρήματα ακόμα και σήμερα που μιλάμε αυτή τη στιγμή, είναι χρήματα που τα πήραν στο όνομα των παιδιών μου. Και πρέπει κάποτε να ανοίξει και ακόμα τώρα η καινούργια διοίκηση και θα ’ρθει κάποια ώρα που θα μιλήσω με την καινούργια διοίκηση, γιατί τους βλέπω καθημερινά στα δικαστήρια. Αλλά απλώς τώρα, επειδή είμαστε στην αρχή της δίκης και έχουμε άλλα θέματα, θα τους πω κάποια στιγμή ότι πρέπει να βγουν και να κάνουν τον οικονομικό απολογισμό δημόσια".
Για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
Ο Νίκος Πλακιάς εξέφρασε ακόμα την πλήρη διαφωνία του με την απόφαση της Μαρίας Καρυστιανού να εμπλακεί στην πολιτική, λέγοντας ότι έτσι υπονομεύει τον αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης στην τραγωδία. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η πλειονότητα των οικογενειών δεν πρόκειται να τη στηρίξει, καθώς η στάση της προκάλεσε διχασμό.
"Το πρόβλημα θα το έχεις εσύ ως δημοσιογράφος με την Καρυστιανού (σ.σ.: είπε απευθυνόμενος στην Κατερίνα Παναγοπούλου) όταν θα της παίρνεις συνέντευξη και πλησιάζοντας προς τις εκλογές, διότι πλέον δεν θα ρωτάς την κυρία Καρυστιανού μόνο για τα Τέμπη, αλλά και για την κρίση στη Μ. Ανατολή, την οικονομία της πατρίδας μας, θα τη ρωτάς για πολλά θέματα", είπε ο Νίκος Πλακιάς και συμπλήρωσε:
"Φυσικά και κάνει κακό στην κοινωνία, εσείς δεν το βλέπετε; Φυσικά κάνει και στον αγώνα μας κακό. Εμένα στον δρόμο με ρωτάνε, γιατί κάνει κόμμα τώρα; Όχι, δεν πρόκειται να την ψηφίσω, διότι εγώ θεωρώ ότι η Μαρία γύρισε την πλάτη σε όλους τους συγγενείς και είχαμε πει όλοι οι συγγενείς ότι δεν θα πολιτικοποιήσουμε τον αγώνα και την τραγωδία. Αυτός είναι ο λόγος. Εγώ πολιτικοποίηση στα Τέμπη δεν θα δεχθώ ποτέ".
Το σχόλιο του Νίκου Πλακιά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Στο στόχαστρο του Νίκου Πλακιά βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον ίδιο να περιγράφει μια προβληματική κατάσταση εντός της δικαστικής αίθουσας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας δυναμιτίζει τη διαδικασία και δείχνει ασέβεια προς τους χαροκαμένους γονείς.
Ο Νίκος Πλακιάς σημείωσε: "Βλέποντας, όμως, τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις των άλλων συγγενών, οι οποίοι παρεβρέθηκαν, ήταν πως όλη αυτή η προσπάθεια που έκαναν τώρα σε είκοσι συνεδριάσεις, ξαφνικά τα διέλυσε όλα η κυρία Κωνσταντοπούλου μέσα σε πέντε λεπτά.
Οπότε και εκεί έπρεπε να σεβαστεί η κ. Κωνσταντοπούλου τις προσπάθειες των άλλων των οικογενειών, των επτά, των οκτώ, οι οποίες κάνουν την προσπάθεια για να πάρουν κάποιες απαντήσεις σε όποια ερωτήματα χρειάζεται ο κάθε συγγενής. Ευτυχώς, προλάβαμε αυτό το χάος και αυτός ήταν ο λόγος που σηκώθηκα και πήρα το λόγο. Δεν είχα κανέναν άλλο λόγο να σηκωθώ και να ενοχλήσω το δικαστήριο. Ούτε πήγα εκεί να κάνω σόου, ούτε πήγα να δείξω ότι είμαι κάποιος ιδιαίτερος άνθρωπος".