Follow us

Πόση είναι τελικά η περιουσία της Κιβωτού;- Τεράστια ποσά σε λογαριασμούς, θυρίδες και χρηματοκιβώτια, συν...150 ακίνητα

Τα "χρυσά" ταμεία της Κιβωτού, οι θυρίδες και οι γεμάτοι τραπεζικοί λογαριασμοί του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Περιουσία Κιβωτός

Δεσμευμένοι παραμένουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, με όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους πλέον- από το πόθεν έσχες έως τις χρεωστικές κάρτες και τα ακίνητα- να μπαίνουν στον μικροσκόπιο των Αρχών, παράλληλα με την έρευνα που "τρέχει" για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα έως τώρα ευρήματα προβληματίζουν και αυτό επιεικώς , καθώς το ζευγάρι φαίνεται να διαθέτει μεγάλες καταθέσεις, θυρίδες, μετρητά σε χρηματοκιβώτια και πολυτελείς μεζονέτες. Ο προυπολογισμός της Κιβωτού προσεγγίζει τα ποσά που διαχειρίζεται μια πολυεθνική εταιρεία, ενώ τα ακίνητα θα τα ζήλευε μια εταιρεία real estate.

Ακόμα και αν οι καταγγελείς σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια ή για κακοποίηση ανηλίκων δεν αποδειχθούν, ακόμα και αν στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μπορεί να υπάρχει και υπερβολή, η οικονομική διαχείριση της Κιβωτού δεν αφήνει αμφιβολία, ότι πιθανότατα το ζεύγος "καλόμαθε" στην πλούσια και ωραία ζωή, ξέχασε τις πατερικές οδηγίες για λιτό βίο και σεμνότητα και έχασε κάθε έλεγχο.

Διαβάστε Επίσης

Ο άθικτος λογαριασμός του πάτερ Αντώνιου

Τελευταία εξέλιξη στο "θρίλερ" της ΜΚΟ είναι οι 120.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό μισθοδοσίας του πάτερ Αντώνιου. Το ποσό, που αντιστοιχεί στους μισθούς της τελευταίας οκταετίας, παρέμεινε ανέπαφο όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο επικεφαλής της Οργάνωσης δεν έκανε ούτε μία ανάληψη από τη μισθοδοσία του όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πώς βιοποριζόταν.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τις 6ψήφιες καταθέσεις

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, σε τρεις από τους πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν περίπου 300.000 ευρώ, ενώ για τους άλλους δύο αναμένονται οι απαντήσεις από τις δύο τράπεζες.

Στόχος των Αρχών είναι να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν ύποπτες μεταφορές χρημάτων και "περίεργες" αγορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε τρεις λογαριασμούς, υπάρχουν ενδείξεις για εισροές-εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Το χρηματοκιβώτιο με τις 350.000 ευρώ για... μέτρημα

Οι έρευνες περιλαμβάνουν και "εφόδους" στα σπίτια του πάτερ Αντώνιου και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς έχουν δύο μεζονέτες σε Βραυρώνα και Ραφήνα, αν και φαίνεται πως τον περισσότερο καιρό έμεναν- έως ότου "ξηλωθούν" από το ΔΣ της ΜΚΟ- σε διαμέρισμα πάνω από τη δομή του Κολωνού.

Σε αυτό το διαμέρισμα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, βρήκαν μέσα σε χρηματοκιβώτιο περίπου 350.000 ευρώ σε μετρητά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Σταματία Γεωργαντή, φαίνεται να είπε πως αυτά τα χρήματα ανήκουν στην Οργάνωση, θα τα μετρούσε!!! και θα τα κατέθετε σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Η άδεια θυρίδα και η κατάθεση του μισού εκατομμυρίου

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Νοεμβρίου η Σταματία Γεωργαντή είχε πάει σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, όπου διατηρούσε θυρίδα, προφανώς για πάρει το περιεχόμενό της. Όταν οι Αρχές άνοιξαν τη συγκεκριμένη θυρίδα, διαπίστωσαν ότι ήταν κενή.

Ωστόσο, από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προέκυψε ότι δύο μέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, η πρεσβυτέρα πηγαίνει σε τράπεζα και καταθέτει σε λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου το ποσό των 500.000 ευρώ.

"Κιβωτός" από χρυσάφι

Το άλλο σκέλος της έρευνας, που αφορά τα "ταμεία" της ΜΚΟ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της τόσο δημοφιλούς Οργάνωσης αποδεικνύονται "χρυσά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται πως την τελευταία 5ετία οι εισροές προς την ΜΚΟ αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η "Κιβωτός" διαθέτει από δωρεές και χορηγίες πάνω από 150 ακίνητα σε Αθήνα και επαρχία. Κάποια από αυτά, χρησιμοποιούνται ως δομές, άλλα ενοικιάζονται και άλλα μένουν ερμητικά κλειστά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΛΕΓΕ 03 Φεβ 2023 | 07:20

Μάρτυρας κατηγορίας "τα γυρίζει" για τον πατέρα Αντώνιο: "Χρηματίστηκα για να πω ψέματα" - Του κάνει μήνυση ο Ευαγγελάτος

Ο 23χρονος Ελλάδιος πήρε πίσω όσα έλεγε για την Κιβωτό και τον πατέρα Αντώνιο και τώρα λέει ότι πήρε λεφτά από εκπομπή για να πει ψέματα

ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ 02 Φεβ 2023 | 18:59

"Κιβωτός του Κόσμου": Αποκάλυψη για τις μαρτυρίες του Ελλάδιου που έκανε στροφή 180 μοιρών - Τα SMS και οι απειλές

Τι έχει συμβεί με τον Ελλάδιο της Κιβωτού του Κόσμου - Τα SMS του που αποδεικνύουν τι συνέβη

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 28 Ιαν 2023 | 09:26

Πατέρας Αντώνιος: "Είμαι σε άθλια κατάσταση - Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε"

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι της Κιβωτού ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 10 Ιαν 2023 | 19:50

Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 3 Φεβρουαρίου πήρε ο πατήρ Αντώνιος

Ο π. Αντώνιος δια των συνηγόρων του, ζήτησε και έλαβε χρόνο ώστε να ενημερωθεί για όσα καταμαρτυρούνται από πρώην φιλοξενούμενους σε δομές της "Κιβωτού"

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 09 Ιαν 2023 | 20:43

Ώρα εισαγγελέα για την "Kιβωτό": Ο πατέρας Αντώνιος πήρε προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εις βάρος του πήρε ο πατήρ Αντώνιος - Στις 27/1 στις εισαγγελικές αρχές

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Ιαν 2023 | 08:06

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο - Οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 05 Ιαν 2023 | 20:56

Πατέρας Αντώνιος: Οι συνεργάτες του μοντάρουν την πρώτη του συνέντευξη - "Μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ειπωθεί..." [Βίντεο]

Ο πατέρας Αντώνιος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, όμως η προβολή της συνέντευξης αναβλήθηκε λόγω... μοντάζ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Ιαν 2023 | 15:07
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 05 Ιαν 2023 | 11:33

Κιβωτός του Κόσμου: Όλα όσα έχουν γίνει σε μόλις ένα μήνα - Ο πρώτος μίνι απολογισμός της νέας διοίκησης

"Στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας" αναφέρει η Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ 04 Φεβ 2023 | 23:11
ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ Η ΧΩΡΑ 04 Φεβ 2023 | 22:14

Κακοκαιρία: Εφθασε η "Barbara" - Χιονόπτωση σε Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα - Live η πορεία της - Πώς θα εξελιχτεί

Eφθασε στη χώρα η κακοκαιρία "Barbara" η οποία κάνει αισθητό το πέρασμά της σε Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

ΗΛΙΚΙΑΣ 20-30 ΕΤΩΝ 04 Φεβ 2023 | 20:36

Κακοκαιρία Βarbara: Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού 9 ατόμων στον Κίσσαβο

Συναγερμός έχει σημάνει για 9 εγκλωβισμένα άτομα στον Κίσσαβο, με την ΕΜΑΚ να σπεύδει στην περιοχή για τη διάσωσή τους.