
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απρόκλητη και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενος στον τομέα του delivery, από έναν οδηγό αυτοκινήτου στον Άγιο Δημήτριο.
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, "τη Δευτέρα 22/4 γύρω στις 10.30 μ.μ. ο μετανάστης Σ.Α. 36 ετών βρέθηκε ενώ εργάζονταν με την μηχανή του, στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Τον προσπέρασε ένας οδηγός αυτοκινήτου SMART χρώματος λευκού με σβηστά φώτα και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ κόβοντας του τον δρόμο.
Οταν ο διανομέας του φώναξε "άναψε τα φώτα σου” τότε αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε φωνάζοντας: "Ελα Πακιστανέ, εδώ να ανάψω τα φώτα μου; γαμώ το Πακιστάν, γαμώ το μ@@@@ι της μάνας σου”. Τον χτυπούσε με γροθιές εμφανώς εκπαιδευμένου στο μποξ".
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην καταγγελία "η παρέμβαση περαστικών εμπόδισε τα χειρότερα καθώς παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι", ενώ τονίζεται στην καταγγελία πως "η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφού το φασιστοειδές απομακρύνθηκε. Όμως τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθώς και βίντεο δόθηκε επί τόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία είπε στο θύμα ότι για τη καταγγελία του θα βρίσκονται στο 4ο όροφο της ΓΑΔΑ".
"Η ρατσιστική επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μέρος μιας συνολικότερης αύξησης των επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά μεταναστών εργατών. Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή για την βάρβαρη πολιτική της, των δολοφονιών από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, την ακρίβεια, την εμπλοκή στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, αναζητά στηρίγματα στην ακροδεξιά και έτσι παίζει το χαρτί του ρατσισμού. Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες να προχωράνε ξανά σε επιθέσεις", υπογραμμίζεται από την ΚΕΕΡΦΑ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr