Follow us

Στο σφυρί και το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη στο Σοφικό Κορινθίας- Εχασε τα σπίτια σε Ψυχικό και Κέρκυρα

Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να ξεπεράσει και τον σκόπελο των οικονομικών προβλημάτων και των ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος των πλειστηριασμών για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, όπου ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρών βιασμού. Εκτός, όμως, από τις δικαστικές περιπέτειες, ο κ. Φιλιππίδης καλείται να ξεπεράσει και τον σκόπελο των οικονομικών προβλημάτων και των ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Αυτές οι οφειλές έχουν οδηγήσει τον τελευταίο χρόνο στον κατώφλι των πλειστηριασμών ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία.

Οι κατοικίες σε Ψυχικό και Κέρκυρα

Θυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες στο στόχαστρο είχε βρεθεί μια μεζονέτα στο Ψυχικό, η οποία ανήκε στο ζεύγος Φιλιππίδη-Νίνου, η οποία μετά από δύο αναστολές και διόρθωση προς τα πάνω της τιμής πρώτης προσφοράς, πέρασε σε νέους ιδιοκτήτες σε μια συμφωνία που έγινε εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον, πριν από μερικές μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου, άλλαξε χέρια μια μονοκατοικία στον οικισμό Λιαπάδες στην Κέρκυρα, η οποία μέχρι πρότινος υπήρξε κάτω από την ιδιοκτησία του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου. Να σημειωθεί ότι η τιμή στην οποία κατακυρώθηκε στο νέο ιδιοκτήτη έκλεισε στις 61.100 ευρώ.

Στο σφυρί και το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη στο Σοφικό Κορινθίας- Εχασε τα σπίτια σε Ψυχικό και Κέρκυρα

Διαβάστε Επίσης

Ο πλειστηριασμός του Δεκεμβρίου

Αυτή τη φορά την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα έκανε η εξοχική κατοικία που διατηρεί ο γνωστός ηθοποιός στο Σοφικό Κορινθίας, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε προσωρινά σε αναστολή. Περίπου ένα χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου, έχει δρομολογηθεί εκ νέου να γίνει προσπάθεια για την εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια κίνηση για την αποτροπή του πλειστηριασμού, τον οποίο επισπεύδει η Intrum Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 1.242 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Αμμόνι της δημοτικής κοινότητας Σοφικού του δήμου Κορινθίων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο είναι άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, προήλθε από μεγαλύτερη έκταση 3.222,580 στρεμμάτων μετά από κατάτμηση της σε οικόπεδα ενώ αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελπίδα Νίνου πριν ακριβώς 22 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου 2000.

φιλιππιδης πλειστηριασμος

Η διώροφη κατοικία με την εξαιρετική θέα

Στο εν λόγω οικόπεδο έχει ανεγερθεί μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο, η οποία αποτελείται από υπόγειο με αποθηκευτικός χώρος, επιφάνειας 30 τ.μ., από ημιυπόγειο, που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας και περιλαμβάνει ένα χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό και εξώστη προς την πρόσοψη, από ισόγειο με το χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς την σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο καθώς και από σοφίτα, που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη από όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.

Η συνολική επιφάνεια της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ. ενώ διαθέτει εξαιρετική θέα στον όρμο του Μικρού Αμονιού καθώς το οικόπεδο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση και σε μικρή απόσταση από την ομώνυμη παραλία.

Διαβάστε Επίσης

Οι εργασίες ανακαίνισης και οι βανδαλισμοί

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, με βάση παλαιότερη εξωτερική αυτοψία, η κατοικία βρισκόταν στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και για τη τελική διαμόρφωση των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.

Επιπλέον, δεν υπήρχε πρόσβαση πλησίον του ακινήτου γιατί όπως διαπιστώθηκε οι εν εξελίξει εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό χρόνο και δεν υπήρχε βατή διαμορφωμένη είσοδος στο οικόπεδο. Εντός του περιβάλλοντος χώρου εντοπίστηκε πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ διαπιστώθηκε ότι πιθανότητα έχουν γίνει βανδαλισμοί στην οικία καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Πρόκειται για μια οικοδομή συμβατικής κατασκευής με φέρον οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοπληρώσεις από οπτόπλινθους και επιχρίσματα από ασβεστοτσιμεντοκονίαμα. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι λόγω της σημαντικής κλίσης του οικοπέδου, υπάρχουν διαμορφωμένα πλακοστρωμένα επίπεδα (βαθμίδες) και πεζούλες που επικοινωνούν μέσω διαδοχικών μικρών και μεγαλύτερων κλιμάκων.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου, του Ελπίδας Νίνου, οι οποίοι κατέχουν ο καθένας το 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.000 ευρώ. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα βάρη που φέρει το συγκεκριμένο ακίνητο, υπάρχει προσημείωση υποθήκης από το 2009 υπέρ της Millenium Bank για ποσό της τάξεως των 240.000 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 06 Δεκ 2022 | 11:56

Παπούλια στη δίκη Φιλιππίδη: Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών του οργάνων για να με πιστέψετε;

Σόκαρε η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

"ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ" 05 Δεκ 2022 | 14:07

Κόλαφος η Εβελίνα Παπούλια για Φιλιππίδη: "Ήμουν στη σκηνή και μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα"

"Με φωνάζει στο καμαρίνι, μου λέει κάτι περί ανέμων και υδάτων και [...] ξαφνικά πάει να μου βάλει χέρι", ανέφερε η Εβελίνα Παπούλια για τον Πέτρο Φιλιππίδη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ 03 Δεκ 2022 | 18:12

Τάσος Κωστής: "Ο Γιώργος Κιμούλης λένε ότι είχε κακή συμπεριφορά. Ε και; Ποιος δεν έχει;" [Βίντεο]

Ο εκ των πρωταγωνιστών της πετυχημένης σειράς της ΕΡΤ "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" μίλησε μεταξύ άλλων για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο και την τηλεόραση.

01 Δεκ 2022 | 14:53

"Συγχωρώ τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη που έχουν κακοπέσει"

Ποιος ηθοποιός έκανε αυτές τις δηλώσεις για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Πέτρο Φιλιππίδη;

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ 30 Νοε 2022 | 17:32

"Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πάω στο σπίτι και να πέσω από το μπαλκόνι": Τι είπε ο Φιλιππίδης στον δικηγόρο του

"Δεν με θέλουν ούτε ζωντανό" φέρεται να είπε στον Μ. Δημητρακόπουλο ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο

ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ 30 Νοε 2022 | 10:19

Ξανά στο σφυρί δύο βίλες του Ψυχάρη στο Ψυχικό και το βιομηχανικό ακίνητο του Τεγόπουλου στο Κορωπί

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα εν λόγω ακίνητα θα αναμετρηθούν με το σφυρί

"ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΟΓΟΙ" 28 Νοε 2022 | 12:53

Δανδουλάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: "Ό,τι είδα, αυτό είπα - Δικαιοσύνη που αποδίδεται, ανακουφίζει"

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για την κατάθεση που έδωσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ 2Η ΜΕΡΑ 25 Νοε 2022 | 16:50

Λένα Δροσάκη: Διαγνώστηκα με καρκίνο, χρειαζόμασταν χρήματα, γι'αυτό ο σύζυγός μου έπαιξε με τον Φιλιππίδη

Η συνεργασία Μπουρδούμη - Φιλιππίδη στη σειρά "Χαιρέτα μου τον πλάτανο" και η κατάθεση της Δροσάκη.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 25 Νοε 2022 | 12:30

Ζητάει και τα ρέστα ο Φιλιππίδης: "Δεν έχω μιλήσει 2 χρόνια- Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου"

Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν Λένα Δροσάκη ερωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη.

ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 25 Νοε 2022 | 08:53

Συνεχίζεται η δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσαν, Δανδουλάκη, Δροσάκη - Πώς τον "έκαψε" στέλεχος του ΑΝΤ1

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι καταθέσεις Δροσάκη και Δανδουλάκη. Τι είπε στέλεχος καναλιού στο δικαστήριο.

Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ 24 Νοε 2022 | 18:35

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε λυγμούς η Λένα Δροσάκη - "Μου είπε αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις"

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση η Λένα Δροσάκη - Καταπέλτης κατά του Φιλιππίδη και της συζύγου του στέλεχος καναλιού.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 24 Νοε 2022 | 16:13

Δίκη Φιλιππίδη: Μεγαλοστέλεχος καναλιού καταγγέλλει: "Με κάλεσε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ήταν γυμνός"

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθεσε για το περιστατικό που είχε συμβεί στις πρόβες παράστασης μεταξύ της Λένας Δροσάκη και του Πέτρου Φιλιππίδη

ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΑΡΤΥΡΑΣ 24 Νοε 2022 | 12:05

Δανδουλάκη: Ο Φιλιππίδης καταδίωκε τη Δροσάκη- Την έβλεπα συνέχεια κλαμένη, αλλά βιασμό δεν είδα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κατέθεσε σήμερα η Κατια Δανδουλάκη στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη