Δύο ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα της λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026.
Ο λόγος, για τα κολοκυθάκια τηγανητά και τα γεμιστά, τα οποία κατέλαβαν την 6η και τη 10η θέση αντίστοιχα.
Οι χρήστες που δοκίμασαν το αγαπημένο καλοκαιρινό μεζεδάκι, τα κολοκυθάκια τηγανητά, το βαθμολόγησαν με 4,3 στα 5, ενώ έδωσαν 4,2 στα 5 στα γεμιστά.
Το Taste Atlas αναφέρει ότι τα κολοκυθάκια τρώγονται ως μεζές ή συνοδευτικό πιάτο. Κόβονται σε φέτες, αλατοπιπερώνονται και στη συνέχεια καλύπτονται με αλεύρι ή βυθίζονται σε κουρκούτι αβγού πριν τηγανιστούν μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. "Συνιστάται να τα συνδυάσετε με διάφορες σάλτσες, όπως το γιαούρτι-βασισμένο τζατζίκι ή την σκόρδου-γεμάτη σκορδαλιά”.
Τα γεμιστά, γράφει το Taste Atlas, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως αποτελείται από λαχανικά, όπως ντομάτες και πράσινες πιπεριές, που γεμίζονται με ρύζι. Στη συνέχεια ψήνονται στον φούρνο και πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό καλοκαιρινό πιάτο. Συνήθως θεωρείται vegan πιάτο, αν και υπάρχουν παραλλαγές που το παρασκευάζουν με κιμά στη γέμιση.