Μπορεί η πανδημία να μας κράτησε μεγάλο διάστημα μακριά από τα αγαπημένα μας στέκια, δεν στέρησε ωστόσο την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των hot spots για street food στην Αθήνα.
Από funky καντίνες, μέχρι πιτσαρίες που σερβίρουν στο χέρι ιταλική ζύμη που έτρωγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι και παγωτά τα οποία κρύβουν τη δική τους ιστορία από πίσω, τα γνωστά στέκια για φαγητό στο χέρι περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία τους "στερημένους" λόγω κορονοϊού πελάτες να απολαύσουν τις δημιουργίες τους από κοντά. Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν, τα καλύτερα street food μαγαζιά της Αθήνας.
Η πολύχρωμη καντίνα που προσγειώθηκε στην πλατεία Αυδή
Νέο talk of the town τήνει να εξελιχθεί η "Γαλιάντρα", μια νέα καντίνα στην πλατεία Αυδή που σερβίρει street food και κοκτέιλ. Mιχάλης Δημάκος, Νέλλη Μποφίλιου και Γωγώ Δελογιάννη, δημιούργησαν έναν πρωτότυπο και μοναδικό χώρο, με ζεστή αύρα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς μοναδικό street food συνοδεύοντάς με ένα από τα ξεχωριστά cocktail του καταλόγου.

Στη "Γαλιάντρα" μπορεί κανείς να δοκιμάσει μεταξύ άλλων σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχαράκι πιπεριές Φλωρίνης και πέστο, σαλάτα με φράουλα, ντοματίνι και γραβιέρα και φυσικά τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς Δεληγιάννη την οποία γνωρίσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας και πιο συγκεκριμένα από το δημοφιλές reality μαγειρικής Masterchef.

Info: Γαλιάντρα
Πίτσα στο... χέρι
Μια πιο street εκδοχή της πίτσας ήρθε να μας συστήσει το "Gogo" που βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς και ειδικεύεται στην τέχνη της pinsa, μια ιταλική ζύμη που αποτελεί την light εκδοχή του εθνικού πιάτου των Ιταλών που την έτρωγαν στην αρχαία Ρώμη.

Η τραγανή στις άκρες και μαλακή στο εσωτερικό ζύμη, γεμίζει στο "Gogo" εκλεπτυσμένα υλικά ενώ η σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι με porchetta και πατάτες. Ξεχωριστή επίσης είναι η pinsa me prosciutto crudo, φρέσκια ντομάτα, ρόκα, μοτσαρέλα και κρέμα από φυστίκι Αιγίνης.

Η πίτσα είναι τέχνη και οι άνθρωποι του "Gogo" αυτό το γνωρίζουν καλά. Όπως και οι πελάτες τους που κάνουν ουρά καθημερινά για να γευτούν τα πιάτα τους ή να πιουν τα ιταλικά cocktail που κάνουν θραύση.
Info: Gogo
ΤO burger
Steet food και burger είναι δύο έννοιες συνώνυμες και άρρηκτα συνδεμένες. Προφανώς λοιπόν από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια επιλογή και ο καταλληλοτερος εκπρόσωπος της αγαπημένης κατηγορίας ειναι τα "Busty's Burger", το οποίο είναι ένα food truck που αναδύει γεύσεις και αρώματα.

Στην υπέροχη αυτή καντίνα θα βρεις δέκα πεντανόστιμα αυθεντικά burger, τα οποία πλαισιώνονται από κάθε λογής ενισχύσεις, καπνιστο τυρί, jalapenos κ.α. Τα Busty's Burger" αποτελούν μια αυθεντική street επιλογή.

To φαλάφελ που ξετρελαίνει του Αθηναίους
Στα κλασικά εντάσσεται πλέον το "Falafellas" στην Αιόλου, το οποίο φτιάχνει από τα καλύτερα φαλάφελ που μπορεί να φάει κάποιος στην Αθήνα και έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους κατοίκους του κέντρου.

Εκεί κανείς μπορεί να δοκιμάσει ταμπουλέ, χούμους και φυσικά φαλάφελ τα οποία βγαίνουν σε συσκευασία τσέπης για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους και συσκευασία γίγας για τους πεινασμένους.

Για όσους μάλιστα δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ρεβίθια υπάρχει και επιλογή με κεφτεδάκια. Αν επιθυμήσατε ένα φαλάφελ από το "Falafellas", οπλιστείτε με υπομονή γιατί έχει σχεδόν πάντα κόσμο να περιμένει.
Info: Falafellas
To φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη
Μια διαφορετική πινελιά στο street food χώρο της πρωτεύουσα με το "Pink Flamingo" ο σεφ Βασίλης Καλλίδης.
Το λιλιπούτειο κατάστημα έμπνευσης του γνωστού σεφ, σερβίρει κινέζικα dumplings ατµού με την "κωδική" ονομασία dim sum για όσους ξέρουν, σε 3 διαφορετικές εκδοχές. Παράλληλα, όποιος επισκεφτεί το φλαμίνγκο, θα μπορεί να απολαύσει και τα λαχταριστά bao buns, με διάφορες γεμίσεις που θα καλύψουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.
Info: Pink Flamingo
Street Food χωρίς ενοχές
Το "Healthies" έρχεται να αποδείξει ότι το street food δεν είναι απαραίτητο να είναι απαγορευμένο. Σίγουρα αν είστε λάτρης του συγκεκριμένου είδους φαγητού σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε: Μα γίνεται το φαγητό "από έξω" να είναι υγιεινό -και παράλληλα νόστιμο; Κι όμως γίνεται.
Με προσεκτικά επιλεγμένα και φρέσκα υλικά, healthy εναλλακτικές και έμφαση στην ποιότητα, τότε ακόμα και το πιο γευστικό φαγητό μπορεί να είναι υγιεινό -χωρίς να βασίζεται σε πρώτες ύλες γεμάτες συντηρητικά.

Στο "Healthies" μπορείτε να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων, fακές beluga με μάνγκο, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κουκουνάρι, δυόσμο και ρόδι, ομελέτα μόνο με ασπράδια και mexican wrap με vegan κιμά beyond, φασόλια, καλαμπόκι, ντομάτα, αβοκάντο και vegan cheddar melt.
Info: Healthies
Παγωτάκι;
Το "Django" είναι new entry στο χώρο του gelato στην Αθήνα προσγειώθηκε και ήρθε για να μείνει στο Κουκάκι και φέρνει μια νέα ξεχωριστή πρόταση. Η πρώτη ανοιχτή κουζίνα παγωτού υπόσχεται συγκινήσεις. H ουρά έξω από το κατάστημα που σχηματίζεται καθημερινά, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.
Το Django Gelato άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 2005 στη Σύρο. Το 2021, άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο Κουκάκι και ξετρέλανε τους Αθηναίους μέσα σε λίγο διάστημα. Τα προϊόντα τους κατασκευάζονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα μας και αν δεν το πιστεύεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην κουζίνα.
Info: Django Gelato
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr