Τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες για το 2025-26 δημοσίευσε και φέτος η γνωστή γαστρονομική ιστοσελίδα Taste Atlas.
Η ιταλική κουζίνα επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας την πρώτη θέση, με την ελληνική κουζίνα να κατακτά τη δεύτερη θέση παγκομίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς.
Στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η περουβιανή κουζίνα.
Ο διάσημος οδηγός γαστρονομίας φέρνει την ελληνική κουζίνα στη δεύτερη θέση, δίνοντας παράλληλα στους αναγνώστες του συμβουλές για τα ελληνικά προϊόντα που πρέπει "οπωσδήποτε" να δοκιμάσουν. Αναμεσά τους το φινίκι Λακωνίας, το φιστίκι Αιγίνης, η φάβα Σαντορίνης και… το κοντοσούβλι.
Σημειώνεται ότι, τη δεκάδα συμπληρώνουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Τουρκία, η Κίνα, η Γαλλία και η Ινδονησία.