Follow us

Θέατρο Νέου Κόσμου: Γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, διέκοψε παράσταση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς- Ζήτησε συγγνώμη

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί θεατή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παράσταση "Οι Πεταλούδες στο Στομάχι"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η προσβλητική συμπεριφορά και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί θεατή, γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, διεκοψε την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου "Οι Πεταλούδες στο Στομάχι", την Πέμπτη 9 Μαρτίου, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του. Οι συντελεστές διαμαρτυρήθηκαν με εξώδικο και ο θεατής- ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος- ζήτησε εγγράφως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα,σύμφωνα με την ανακοίνωση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος, "κατά τη διάρκεια της παράστασης ... απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε".

"Μόλις επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του θεατή, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία με εξώδικο, καθώς "συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα".

Ο κ. Βερνίκος απάντησε στο εξώδικο με επιστολή του με την οποία "ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και "οι Πεταλούδες στο στομάχι"), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές", αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει σε όποιον "θεατή θέλει να παρακολουθήσει ξανά και ανενόχλητος είτε την συγκεκριμένη παράσταση είτε άλλη, να επικοινωνήσει με το ταμείο".

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, στην ανακοίνωση παρατίθεται και η επιστολή του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου, με ημερομηνία 14 Μαρτίου, που αναφέρει:

"Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης "Πεταλούδες στο στομάχι" θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση".

Δείτε την ανάρτηση:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Μαρ 2023 | 15:21

Ασημίνα Χατζηανδρέου: Για ποιο λόγο έστειλε και δεύτερο εξώδικο στον Ατζούν Ιλιτζαλί

Συνεχίζετε η νομική "κόντρα" Ασημίνας Χατζηανδρέου και Ατζούν Ιλιτζαλί

ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 24 Μαρ 2023 | 12:02

"Τσίου...": Η πολυβραβευμένη ταινία επιστρέφει 18 χρόνια μετά, ως θεατρική παράσταση [εικόνες]

Ο θρυλικός "Τσίου…" του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21 Μαρ 2023 | 20:08

Η PanArmonia παρουσιάζει την μουσική παράσταση "Ορφικοί Ύμνοι - Η Πρεμιέρα"

Μια μεγάλη παραγωγή που έρχεται σε συνέχεια της παγκόσμιας πρώτης στους Δελφούς - Μέρος της μεγάλης περιοδείας που θα λάβει χώρα σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΤ1 20 Μαρ 2023 | 17:29

Αλέξανδρος - Κωνσταντίνος Βερνίκος: "Οταν δύο άνδρες κάνουν σεξ..." - Η απάντηση του εφοπλιστή για όσα έγιναν στην παράσταση

"Η σκηνή όπου δύο άνδρες κάνουν σεξ επί σκηνής για έναν άνθρωπο της δικής του ηλικίας, 80 χρονών, δεν είναι κάτι που ήθελε να δει"

«ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ» 20 Μαρ 2023 | 14:58

Η Μαρίνα Βερνίκου διαψεύδει ότι έχει συγγένεια με τον εφοπλιστή που διέκοψε την παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η γνωστή επιχειρηματίας Μαρίνα Βερνίκου διέψευσε ότι έχει κάποια συγγένεια με τον γόνο εφοπλιστή που διέκοψε την παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 18 Μαρ 2023 | 15:55

Η Δωροθέα Μερκούρη για τη συμπεριφορά γνωστού εφοπλιστή στο θέατρο: "Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα" [Βίντεο]

"Δεν έβριζε ακριβώς, έκανε κριτική. Αυτό που σκεφτόταν το έλεγε δυνατά, αλλά ήταν λίγο με περίεργες λέξεις" είπε η ηθοποιός της παράστασης, Δωροθέα Μερκούρη

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 14 Μαρ 2023 | 13:13

"Ο Παγοπώλης έρχεται" του Ευγένιου Ο’ Νηλ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση

Ο Χρόνος: Το καλοκαίρι του 1912, αλλά θα μπορούσε να είναι και σήμερα. Πρώην αναρχικοί, πρώην τζογαδόροι, πρώην φοιτητές, πρώην πλασιέ, πρώην μπάρμαν, και νυν μπεκρήδες απαρτίζουν το ιδιόρρυθμο κοινόβιο αυτού του μπαρ.

ΑΠΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 14 Μαρ 2023 | 13:10

"Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι" της Δήμητρας Παπαδοπούλου, έρχεται στο θέατρο Αθηνών

Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν "Νεοέλληνα" με τον κορυφαίο μυθιστορηματογράφο Φ. Ντοστογιέφσκι; Η θεατρική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου αποπειράται να δώσει εξηγήσεις για την ιδιότυπη αυτή συσχέτιση…

12 Μαρ 2023 | 19:40

"Απόλλυμι": Ενα σόλο για τη διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας

Απόλλυμι. Το χορευτικό σόλο της Όλγας Σπυράκη έρχεται από τις 15 Μαρτίου και μόνο για 4 παραστάσεις στον Χώρο ΠΛΥΦΑ.

ΣΤΟ STAR 31 Μαρ 2023 | 19:19

Κρήτη: Μητέρα καταγγέλλει τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια στον 13χρονο γιο τους - "Ερχόταν μεθυσμένος και με βίαζε"

Ο πατέρας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια φυλάκισης, όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - "Δεν έχει δικαίωμα να λέγεται πατέρας αυτός. Κανένας από αυτούς", λέει η μητέρα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΗΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 31 Μαρ 2023 | 19:18

Συναγερμός στις Αρχές: Όλμος του Β Παγκοσμίου Πολέμου 81 χιλιοστών βρέθηκε στη Γεωπονική Σχολή

Το βλήμα όλμου εντοπίστηκε από φοιτητή σε απόσταση από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ 31 Μαρ 2023 | 19:13

Πειραιάς: Γεμάτο κοκαΐνη πλοίο που μετέφερε μπανάνες - Ποιος ειδοποίησε τις Αρχές

Το πλοίο, με τελικό προορισμό τη Νικομήδεια της Τουρκίας, είχε καταπλεύσει στον Πειραιά για επιδιόρθωση βλάβης.