
Το "Etrusco" της Κέρκυρας αναδείχθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους. Αυτή είναι η 13η φορά που το κερκυραϊκό εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι αναδεικνύεται ως το καλύτερο της Ελλάδας, γεγονός που είναι εντυπωσιακό.

Οι ρίζες του εστιατορίου "Etrusco" στηρίζονται σε οικογενειακή παράδοση. Η ιστορία του ξεκινά από το 1992, όπου ο πατέρας του Έκτορα Μποτρίνι, Ετρούσκο, από γενιά εστιατόρων της Τοσκάνης και καταξιωμένος αρχιμάγειρας επί σειρά ετών στο Club Mediterranee, αποφασίζει να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας του, την Κέρκυρα και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.
Οχτώ χρόνια μετά, το 2000, το εστιατόριο ανέλαβε ο Έκτορας Μποτρίνι που τρία χρόνια αργότερα, το 2003, κέρδισε τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο. Μέχρι το 2006 αποσπά κάθε χρόνο χρυσό σκούφο από το περιοδικό Αθηνόραμα. Από το 2007 μέχρι και το 2010 το περιοδικό τον βραβεύει με δύο χρυσούς σκούφους κάθε χρονιά. Το "Etrusco" διακρίθηκε επίσης για το έτος 2007 – 2008 ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
Ο σεβασμός στις πρώτες ύλες και η υψηλή δεξιοτεχνία
Το "Etrusco" είναι περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο, απ’ όπου ο chef ιδιοκτήτης του προμηθεύεται τις πρώτες ύλες των λαχανικών, των λουλουδιών και των φρούτων που χαρακτηρίζουν το menu του. Το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκει με ευκολία αρκετές ύλες τον βοήθησε να αναπτύξει μια φιλοσοφία κουζίνας που εμπνέεται από τη φύση. Η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι το άρωμα των απλών, διακριτών και φυσικών γεύσεων.
Τα 3 menu, τα "ψαγμένα ονόματα και οι "τέλεια" ισορροπημένες γεύσεις
Τρία είναι τα μενού, το Α la Carte, τον Άκρον και το Άκρον Άωτον. Στο a la carte μενού που είναι και το πιο προσιτό, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει ένα πιάτο από μία κατηγορία. Μπορεί να ξεκινήσει με ένα από τα τρία ορεκτικά, για παράδειγμα με το καρπάτσο ξιφία και κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα, να συνεχίσει με ένα από τα δεύτερα πιάτα, όπως είναι ο "Μπλε Αστακός" που μεταφράζεται σε ποσέ σε βούτυρο αστακού, με φινόκιο, αμύγδαλα, φράουλες και παντζάρια μαγειρεμένα σε gastrique κερασιού και να προχωρήσει στα κυρίως.
Ο Ξιφίας των ψαράδων της νήσου Elba καρπάτσιο ξιφία | κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα
O Μπλε Αστακός
Από τα κυρίως, έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πιάτο "Ο Μπαρμπανίκος μου είπε" (Σκορπίνα, κερκυραϊκό μπουρδέτο αλά παλαιά), τις "Σημειώσεις από ένα Ταξίδι στο Μαρόκο" (Αργοψημένο αρνί, κρέμα από μελιντζάνα, κους κους) ή "Την pasta μαγειρεμένη σαν ένα ριζότο''. Τέλος να κλείσει με μία "Κόλαση" (υφές σοκολάτας) ή την "Παροδικότητα" που συνδύαζει την φράουλα και τη βανίλια, αριστοτεχνικά.
Η Παροδικότητα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr