
Δεν έχασαν την ευκαιρία να τσικνίσουν, χθες, και οι βουλευτές που ήταν στο Κοινοβούλιο. Η 28χρονη σεφ και συγγενής του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνα Μητσοτάκη φρόντισε να τους κάνει να νιώσουν τι εστί Τσικνοπέμπτη με τα ειδικά πιάτα που ετοίμασε στο εστιατόριο της Βουλής και μάλιστα σε πολύ οικονομικές τιμές.
Το σπέσιαλ μενού περιελάμβανε σεφταλιές, κεμπάπ, κοκορέτσι, μπουτάκια κοτόπουλου, αρνί γάστρας, χοιρινά πανσετάκια, συκωταριά αρνίσια, καλαμάκια κοτόπουλου, σπαλομπριζόλα μερικής ωρίμανσης, μπιφτέκια black angus...
Οι τιμές, όπως προαναφέραμε, ήταν... φοιτητικές όπως γράφει η στήλη βηματοδότης του "Βήματος", καθώς το πιο ακριβό πιάτο, από τα πιάτα της ημέρας, ήταν το αρνί της γάστρας με 11,8 ευρώ εάν ο βουλευτής καθόταν στο εστιατόριο να το φάει ή με 10,6 ευρώ εάν το έπαιρνε σε πακέτο. Και το πιο φτηνό ήταν τα μποτάκια κοτόπουλο με 6,3 και 6,1 ευρώ αντίστοιχα.

Ποια είναι η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη που η σεφ της Βουλής
Στα 28 της χρόνια, η εντυπωσιακή Κωνσταντίνα Μητσοτάκη μιλώντας, πριν τρεις μήνες, στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" αποκάλυψε πως ο πατέρας της Γιάννης Μητσοτάκης ήταν δεύτερος ξάδελφος του πατέρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως είπε, δεν έχει τίποτα να κρύψει, αφού πήρε την θέση χάρη στις ικανότητές της.

"Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός ης Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου", ανέφερε η 28χρονη Κωνσταντίνα.

Μιλώντας για τις προκλήσεις του επαγγέλματός της, τόνισε: "Η μαγειρική, η κουζίνα είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείσαι πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο. Ίσως γι’ αυτό θεωρείται για μία γυναίκα πιο δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο".

Για την εμπειρία της στην κουζίνα του κοινοβουλίου είχε πει ότι: "Ο κόσμος της Βουλής τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις! Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ. Θέλει και απλές γεύσεις, καθημερινές".
Όπως αποκάλυψε, έχει μαγειρέψει για όλους τους αρχηγούς κομμάτων. "Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο".

"Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος", εξήγησε η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη και κατέληξε λέγοντας:
"Από τα πιάτα που προτιμώνται είναι η γαλλική φασολάδα. Είχε γίνει χαμός με την cassoulet, δεν περίμενα να αρέσει τόσο. Το δεύτερο είναι το κοτόπουλο γιακιτόρι και το τρίτο τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr