Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον Πακιστανό που κακοποίησε το καλοκαίρι του 2012 την Μυρτώ στην Πάρο.
Κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε για τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τις παρακάτω ποινές:
- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση
Νωτίτερα, στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης:
Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός Λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα του
«Εξάντλησε την κτηνωδία του. Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει..Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω απο το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτο οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογενεια της Μυρτούς» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.
Η κατάθεση της μητέρας
Η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας του θύματος, της Μαίρης Κοτρώτσου.
«Τέσσερις μήνες μετά , πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ηθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου»
«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν. Ετσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη. Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ό,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους. Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα. "Οχι", της είπα» είπε η Μαίρη Κοτρώτσου στο δικαστήριο.
Στην ερώτηση της Μυρτώς για την άρνησή της απάντησε τότε: «Γιατί παιδί μου, είναι ένας "μαυριδερός" και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει».
Η Μαίρη Κοτρώτσου διηγήθηκε ότι η Μυρτώ πήγε κάπου απόμερα με τη συμφωνία να της τηλεφωνήσει όταν θα ήταν να φύγουν. Οταν όμως η μητέρα της τής τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη», συνεχίζει την κατάθεσή της η μητέρα, η οποία συγκλόνισε το ακροατήριο όταν περιέγραψε πως στη θέα του κορμιού της Μυρτούς ούτε η ίδια ούτε η αδελφή της δεν μπόρεσε αρχικά να την αναγνωρίσει!
«Οταν πλησίασα το σημείο, είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Πάρα πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν, πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ηθελα να το δω. Ηθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζει τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου» είπε η Μαίρη Κοτρώτσου.
Ο Αχμέτ Βάκας μετά την καταδίκη του φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.
ΦΩΤΟ:AΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Συνοδινός
βίντεο:syrostoday.gr/http://cyclades24.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr