Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, όπου από χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Tο γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν υπήρχαν στην Ανδραβίδα και έτσι ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα από Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου στις 3 το μεσημέρι από την θέση Βαλόστανη και αφού πέρασε την άσφαλτο άρχισε να κατακαίει δασική έκταση στο Κουνουπελάκι και πλησίαζε το Φάλαρι και το Μεγάλο Πεύκο. Στόχος των πυροσβεστών ήταν να σταματήσουν την φωτιά στο ρέμα Ρούσκουλα.
Τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος κ. Αχιλλέας Τζουβάρας Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ο ταξίαρχος κ Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι διοικητές Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου κ. Δημήτρης Αντωνάκης και Λεχαινών.
Πηγή: patrisnews.gr, ΗλειαLive
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr