Σε σπουδαία ανθρωπιστική κίνηση προέβη ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Αμίρ Χαν. Ταξίδεψε στη Λέσβο με γκρουπ εθελοντών, για να συμβάλλει στη διανομή τροφίμων στους μετανάστες που βρίσκονται στο νησί.
Ο Βρετανός πυγμάχος, Αμίρ Χαν έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας το 2004, ως ο νεότερος Βρετανός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. «Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, το 2004, άλλαξε η ζωή μου […] Ερχόμενος σήμερα, 11 χρόνια μετά, θέλω να αλλάξω τις ζωές άλλων ανθρώπων».
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και ιδρυτής του Ιδρύματος Amir Khan King Foundation είναι ο ίδιος γόνος Πακιστανών μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να συνεργαστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία για την αποστολή ανθρωπιστικής οργάνωσης στο νησί της Λέσβου για την ανακούφιση των προσφύγων.
«Η Αγγλία μας έδωσε μία ευκαιρία και βλέπετε που είμαστε σήμερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που εμπλέκομαι σε φιλανθρωπικές δράσεις, γιατί και οι γονείς μου κάποτε μετανάστευσαν από το Πακιστάν, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Κι εγώ θέλω να βοηθήσω ανθρώπους, βοηθώντας τους να βρουν μια καλύτερη ζωή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr