Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας

Πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Καριέρας για ΑμεΑ Career Fair.4all με στόχο την προσβασιμότητα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην Ελλάδα του 2017, υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που δεν είναι αυτονόητα: η προσβασιμότητα και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας είναι ένα από αυτά. Άνθρωποι που παρά το πλούσιο βιογραφικό τους θεωρούν ότι δεν μπορούν να βρουν εταιρείες που να είναι προσβάσιμες και να τους δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 29 Απριλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ethelon, η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία Career Fair.4all. Η διοργάνωση έγινε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση μέσω του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”.

Δεκαεννέα εταιρείες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 συνεντεύξεις με περίπου 250 άτομα με αναπηρία ενώ πάνω από 350 άτομα παρευρέθηκαν συνολικά στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, Hack.4all, καθώς και στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

Διαβάστε ακόμα: Κέλλυ Λουφάκη: Μερικές φορές νιώθω πως η αναπηρία ήταν ευλογία στη ζωή μου

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας

Το Σάββατο, ήδη από την έναρξη της εκδήλωσης η προσέλευση των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακή. Στην αίθουσα της Τεχνόπολης όπου βρίσκονταν οι εταιρείες, σε κάθε περίπτερο σχηματίστηκαν ουρές από υποψήφιους εργαζόμενους. Ο κάθε συμμετέχων έλαβε την τσάντα του Career Fair.4all η οποία περιείχε χάρτη σε γραφή Braille και μεγαλογραφή, πληροφορίες για τις εταιρείες και τους φορείς που παρευρίσκονταν στο χώρο και δώρα για τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, η διοργάνωση είχε φροντίσει για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών διερμηνείας και εκπαιδευμένους συνοδούς ατόμων με προβλήματα όρασης για όσους το επιθυμούσαν.

Για την καλύτερη προετοιμασία και των δύο μερών, την εβδομάδα που προηγήθηκε του Career Fair.4all διοργανώθηκαν 3 ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού και τη συνέντευξη, από την ομάδα του kariera.gr και τα θέματα ένταξης ατόμων με αναπηρία στην κουλτούρα και τις διαδικασίες μιας εταιρίας, από το Βρετανικό Συμβούλιο της Ελλάδος, σε συνεργασία με εξωτερικούς ομιλητές, ειδικούς στο τομέα αυτό. Φέτος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στο νομικό κομμάτι, ώστε όλες οι πλευρές να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη στον τομέα αυτό, μέσω συμβουλευτικής.

Μέσα από την Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, 25 από τους κορυφαίους υποψήφιους που επιλέχθηκαν από τις εταιρίες, θα συνεχίσουν σε ένα ειδικό σχεδιασμένο πρόγραμμα mentoring, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Job Pairs με στόχο την καλύτερη δυνατή απορρόφηση τους στην αγορά εργασίας εντός των επόμενων έξι μηνών.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Career Fair.4all είναι από τις μεγαλύτερες στον τομέα τους, όπως οι kariera.gr, Παπαστράτος, SΤΟΙΧΙΜΑΝ, Robert Bosch, Miscosoft Hellas, Intrasoft, Printec, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κ.ά.

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 2

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 3

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 4

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 5

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 6

Παράλληλα με τις εταιρείες στο Career Fair.4all συμμετείχαν και 15 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα άτομα με αναπηρία.

Επίσης, στις ομιλίες με θέμα «Διαφορετικότητα ή Μοναδικότητα» εννιά άνθρωποι γεμάτοι έμπνευση και πάθος για ζωή αναφέρθηκαν σε συνεργασίες και project σχετικά με θέματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία αλλά και στο πως οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τα δικά τους χαρακτηριστικά προκειμένου να ξεχωρίσουν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Το πρώτο βήμα για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας - εικόνα 7

Τέλος, στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Hack.4all αναπτύχθηκαν, με τη βοήθεια 8 μεντόρων, ιδέες και λύσεις που κάνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία καλύτερη. Η νικήτρια ομάδα παρουσίασε ένα mobile application για τον προσανατολισμό, μέσω GPS, ατόμων με απώλεια όρασης σε οποιοδήποτε χώρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κι αθλητικού χώρου που συμμετείχαν στην καμπάνια #IAmHere, υποστηρίζοντας έτσι τη δράση της ethelon.

Όπως δήλωσε και ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, ένας από τους συνιδρυτές της ethelon και υπεύθυνος της διοργάνωσης: “Η 2η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία δεν ολοκληρώνεται εδώ, αλλά για εμάς μόλις ξεκινάει! Σκοπός μας ήταν να γίνει το κατάλληλο βήμα ώστε να έρθουν σε επαφή οι δύο πλευρές και λάβουν τα κατάλληλα ερεθίσματα, καθώς όπως έχουμε διαπιστώσει και μέσω του εθελοντισμού, είναι άνθρωποι με ικανότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, ενώ υπάρχουν και πολλές εταιρίες με την σωστή αντίληψη για να τους αξιοποιήσουν”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΣΤΕΙΟ 20 Νοε 2020 | 14:28

Καραβάτου - Κατσούλης: Η δημόσια συγγνώμη μετά το απαράδεκτο "αστείο" για άτομα με αναπηρία

Η Κατερίνα Καραβάτου ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το χθεσινό τρέιλερ και το απαράδεκτο "αστείο" με τον "Γιωργάκη που δεν μπορεί να μιλήσει".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Νοε 2020 | 23:43

Συγκλονιστική Νένα Χρονοπούλου για τον γιο της: "Δεν θα αντέξω να τον ξαναδώ έτσι" [Εικόνες]

Η Νένα Χρονοπούλου καταθέτει την άποψή της για το αν πρέπει να κλείσουν και τα ειδικά σχολεία, όπου φοιτά ο γιος της, Χρήστος

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA 01 Δεκ 2020 | 18:29

Εκατοντάδες τάφοι στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα του κορονοϊού - Σοκάρουν οι εικόνες στα νεκροταφεία [Βίντεο]

Τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα του κορονοϊού - 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 30 Νοε 2020 | 20:49

Κορονοϊός: "Με τάιζαν όταν μπήκα στο νοσοκομείο" - Σοκάρει ο καθηγητής του ΑΠΘ που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο [Βίντεο]

Ο καθηγητής Βασίλης Βασιλικός κάνει έκκληση για περισσότερες νοσηλεύτριες που θα φροντίσουν τους ασθενείς με κορονοϊό

ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 30 Νοε 2020 | 10:09

Κέρκυρα: Γιαγιά 102 ετών τα κατάφερε και νίκησε τον κορονοϊό [βίντεο]

Η γιαγιά στην Κέρκυρα που νόσησε από κορονοϊό μέχρι τα 100 έκανε όλες τις δουλειές σε σπίτι και χωράφι.

#BAHRAINGP 29 Νοε 2020 | 17:19
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 12 Νοε 2020 | 16:31

Κορονοϊός: Συγκινεί άνεργος Γάλλος τενόρος - Επιβιώνει με πατάτες και μακαρόνια και τραγουδάει στο μπαλκόνι του [Βίντεο]

Ο Γάλλος τενόρος Στεφάν Σενεσάλ επιβιώνει με μακαρόνια και πατάτες από τότε που η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τις αίθουσες όπερας να κλείσουν.

ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ 11 Νοε 2020 | 17:50

Viral βίντεο: Υπoστηρικτές του Μπάιντεν χορεύουν το "All I Want For Christmas Is You" - Ενθουσιάστηκε η Μαράια Κάρεϊ

Η Μαράια Κάρεϊ προσθεσε τη σφραγίδα της έγκρισης της και ανάρτησε το viral βίντεο και στον δικό της λογαριασμό στο Twitter.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 10 Νοε 2020 | 13:43

Πλημμύρες στην Κρήτη: Καρέ καρέ η διάσωση γυναίκας από τα ορμητικά νερά [βίντεο]

Συγκλονιστικές εικόνες από την διάσωση γυναίκας - Ποτάμια οι δρόμοι από τις πλημμύρες στην Κρήτη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 03 Δεκ 2020 | 10:49

Κορονοϊός: Η συγκλονιστική ιστορία ασθενούς στα Χανιά - Έχασε πατέρα και θείο ενώ ήταν διασωληνωμένος

Ο κορονοϊός "σκότωσε" τον πατέρα του και τον θείο του ενώ ο ίδιος ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο των Χανίων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟΙ 03 Δεκ 2020 | 10:34

Και τρίτος αστυνομικός νεκρός από κορονοϊό - 55χρονος στην Κατερίνη

Ένας ακόμα αστυνομικός στη χώρα, μέσα σε μόλις τρείς ημέρες, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τον κορονοϊό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Δεκ 2020 | 10:25

Νότης Σφακιανάκης: Τι λέει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την αναβολή της δίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση του Νότη Σφακιανάκη και την αναβολή της εκδίκασής της.

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 03 Δεκ 2020 | 10:12

Εγκαίνια ανελκυστήρα Ακρόπολης - Μητσοτάκης: Πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

"Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανελκυστήρα.