Follow us

Χαρδαλιάς: Είμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας - Λίγοι μήνες έμειναν για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Στη μάχη με τον κορονοϊό, το εμβόλιο και την επιστροφή στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στη μάχη με τον κορονοϊό, το εμβόλιο και την επιστροφή στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha".

"Είμαστε στην αρχή του τέλους μιας προσπάθειας που έχει κορυφωθεί 10 μήνες τώρα, λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά, βήμα- βήμα στην κανονικότητα που έχουμε χάσει", επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς" ενώ προσέθεσε ότι ο κόσμος έξω ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις κι όλοι έχουν κοπιάσει.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η Ευρώπη και όλος ο κόσμος βρίσκεται κάτω από την πίεση ενός τρίτου κύματος, ωστόσο "εδώ, στην Ελλάδα αντιστεκόμαστε ακόμα, παλεύουμε ακόμα". "Είναι σκληρή η προσπάθεια, και νομίζω ότι ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων με έναν εξαιρετικό, υποδειγματικό τρόπο με επιμονή και υπομονή τηρεί τα μέτρα, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα", σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή "με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός διαστήματος που θα μας οδηγήσει σε λύση", είναι να παραμείνουμε προσεκτικοί.

"Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κόπωση που υπάρχει όμως το πολύ σημαντικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει ελπίδα και πρέπει να εξασφαλίσουμε τους επόμενους μήνες ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα έτσι ώστε να προασπίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάμε και να μπορέσουμε να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όσον αφορά στη συνεργασία με την επιτροπή των επιδημιολόγων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει μια αμοιβαία καθημερινή σχέση καθώς γίνονται δύο τεχνικές συσκέψεις κάθε μέρα με την παρουσία του κ. Τσιόδρα και συζητούν τα πάντα πριν τις τελικές τους αποφάσεις.

"Θα συμβουλευτούμε πάντα την αρμόδια επιτροπή των επιδημιολόγων. Πολλές φορές αν προκύψει κάτι ένα βράδυ αργά που δεν μπορούν να συνεδριάσουν προχωράμε, παίρνουμε κάποιες αποφάσεις που είναι για ένα, δύο εικοσιτετράωρα μέχρι η επιτροπή να τα αξιολογήσει υγειονομικά", υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και σε όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουν πλήρη εικόνα σε επίπεδο γειτονιάς και δρόμου σε σχέση με όλα τα κρούσματα και τις στενές τους επαφές. "Υπάρχουν πλατφόρμες που μας βγάζουν το red alert, το red flag όπου μέσα από αυτό αρχίζουμε και πλέον ιχνηλατούμε , να δούμε αν είναι κάποια clusters, να δούμε αν είναι κάποιες συρροές ή αν είναι διάσπαρτα κρούσματα- που μας προβληματίζουν πολύ περισσότερο- και όλα αυτά σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους μας οι οποίοι κάνουν την επιδημιολογική διερεύνηση στην αρχή και από εκεί και πέρα εμείς προχωράμε στα επιχειρησιακά", επισήμανε.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την πορεία του εμβολιασμού

Σχετικά με τα εμβόλια και τον εμβολιασμό ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι εδώ και δύο μήνες σχεδόν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το ζήτημα των εμβολίων, διότι εμπλέκονται πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, "τα logistics είναι εξαιρετικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια στο να παραμείνει ασφαλές το εμβόλιο", ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται μία σταθερή πορεία και προσοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία.

"Το θέμα δεν είναι να αναπτύξουμε δομές όταν δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολίων το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν τα εμβόλια έρθουν, να μπορέσουμε σε χρόνο άμεσο να τα κάνουμε στον πληθυσμό. Είμαστε έτοιμοι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει", ενώ προσέθεσε ότι το υπουργείο υγείας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και μέχρι τώρα ό,τι έχει συμφωνηθεί στους χρόνους που έχει συμφωνηθεί έχει παραδοθεί. Ακόμη, ανέφερε, ότι εκείνος έκανε το εμβόλιο και "δεν έχει πάθει το παραμικρό".

Όσον αφορά στις αναλύσεις και τις μετρήσεις στα λύματα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι κι εκείνοι και οι επιδημιολόγοι τις παρακολουθούν. "Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κριτήρια τα οποία λαμβάνονται καθημερινά. Υπάρχει η αίσθηση ότι τα κριτήριά μας είναι μόνο τα κρούσματα. Είναι τελείως αναληθές αυτό, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μια σειρά ζητημάτων, κριτηρίων μπαίνουν σε μία βάση επεξεργασία όπου με βάση τα δεδομένα αυτά προχωράμε στις εισηγήσεις μας και στις αποφάσεις μας σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους", σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κάθε μέρα είναι ανήσυχοι.

"Από μια μικρή παράλειψη ή μια μικρή ένδειξη που μπορεί να την έχουμε υποτιμήσει μπορεί να εξελιχθεί μία διασπορά που δεν θα θέλαμε να υπάρξει. Έχει αποδειχθεί και παγκόσμια αλλά και αυτούς τους μήνες ότι στις λεπτομέρειες κρίνονται τα πάντα. Μπορεί μία να έχουμε 30 κρούσματα τα οποία να προέρχονται από μία συρροή να μην είναι τόσο επικίνδυνα και να έχουμε 10 κρούσματα διάσπαρτα μέσα στην κοινωνία που έχει αξία να τα ιχνηλατήσουμε κάθετα για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε διασπορά μέσα στην κοινότητα", υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς γιατί δεν έχουν μία σταθερή απόφαση για τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι κάθε μέρα αξιολογούν τα πραγματικά δεδομένα και υπάρχουν πολλές διαφορετικές εστίες που μπορεί να προκύψουν και να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. "Αξία έχει τα μέτρα να είναι δυναμικά και πρέπει να γίνει αντιληπτό. Εμείς κάθε μέρα αξιολογούμε τα πάντα σε όλη τη χώρα και πάμε γειτονιά- γειτονιά, πόλη-πόλη, περιφέρεια- περιφέρεια", επισήμανε.

Παράλληλα σημείωσε: "Eκ των πραγμάτων συνυπολογίζονται τα πάντα. Γιατί και το ζήτημα που αφορά και την οικονομία είναι ζητήματα που αφορούν κάθε πολίτη ξεχωριστά και την ίδια την κοινωνία, γιατί ο κάθε άνθρωπος παλεύει καθημερινά για τα προς το ζην, έχει τον οικογενειακό του προγραμματισμό και όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, αναγκαστικά συνυπολογίζουμε όλα τα δεδομένα. Υπάρχει μια κοινωνία, υπάρχουν πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι και από την πρώτη στιγμή και η απόφαση του πρωθυπουργού και η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να δώσουμε έμφαση στην ανθρώπινη ζωή και στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας".

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε οι αποφάσεις να μην είναι οριζόντιες αλλά πιο εξειδικευμένες, ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι "όλες οι παράμετροι αξιολογούνται προτεραιοποιούνται, κατηγοριοποιούνται και οι επιδημιολόγοι μας κρίνουν με μόνο σημείο αναφοράς να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση", ενώ συμπλήρωσε ότι κάθε μέρα τους ανησυχεί η επόμενη.

Όσον αφορά στην κριτική που έχει δεχθεί ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι "η κριτική και η καλόπιστη κριτική μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να διορθώνουμε λάθη και έχει αξία για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να προσπαθούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να διορθώνουμε λάθη. Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να μάθουμε στην κριτική. Αγαπάω τη δουλειά μου κι αγαπάω την ευθύνη", ενώ τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι σοβαρός στη δουλειά του, να φέρνει αποτέλεσμα και να είναι χρήσιμος. "Υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα κάποιες ισοπεδωτικές κριτικές οι οποίες εμπλέκουν και την οικογένειά μου το οποίο είναι στο όριο της χυδαιότητας αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ μαζί με όλους τους υπόλοιπους που έχουμε αναλάβει αυτή τη δουλειά να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί", σημείωσε, ενώ προσέθεσε ότι δεν τον ενοχλεί το χιούμορ, αντιθέτως το αγαπά και προσπαθεί να το ενθαρρύνει.

"Δεν παίρνουμε αποφάσεις χωρίς τις εισηγήσεις των ειδικών"

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι εκείνος ανακοινώνει τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση και πάντα σε συνεννόηση με την επιτροπή των επιδημιολόγων μας, ενώ όπως είπε, ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε κάποια μεγάλη απόφαση χωρίς την εισήγηση και την άποψη των επιδημιολόγων.

Ερωτηθείς αν έχει διαφωνήσει με κάποια μέτρα που πάρθηκαν επισήμανε ότι όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μπαίνουν σε μια δεξαμενή ανάλυσης. "Ακόμα και κάποιες φορές που μπορεί να είχα κάποιους ενδοιασμούς για κάποια πράγματα το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν, πάρθηκαν στο σωστό χρόνο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ερωτηθείς τι έχει μείνει στο μυαλό του σαν άσχημη στιγμή και αν έχει φοβηθεί κάτι ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι "καθημερινά συμβαίνουν τέτοιες στιγμές που νιώθεις την αμηχανία της στιγμής που πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις, πρέπει να κάνεις εισηγήσεις αλλά αυτή είναι και η ευθύνη που κουβαλάει ο καθένας μας και η ανάγκη να μπορεί να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος", ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει άγχος για κάποια πράγματα. "Παίρνουμε κάποιες αποφάσεις που θέλουμε να ξέρουμε τι αντίκτυπο και τι αποτύπωμα μπορεί να έχουν σε επίπεδο κοινωνίας, σε σχέση με το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πράγματα που μας φοβίζουν με την έννοια ότι στην αρχή είχαμε ένα άγχος και μια αγωνία γιατί δεν τον ξέραμε τον ιό, τώρα ξέρουμε και το βασικότερο είναι ότι ξέρουμε πώς να προστατευτούμε από τον ιό. Στην Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την πολυτέλεια να φοβόμαστε", επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα σχολεία άνοιξαν με ασφάλεια"

Σχετικά με τις αποφάσεις για τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι "το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά και ανοίγουν τα σχολεία πραγματικά με την ασφάλεια που χρειάζεται. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει αγωνία για κάποια πράγματα. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό. Τα μέτρα τηρούνται από όλους και η τήρηση των μέτρων δεν αφορά το δικό μας υφυπουργείο αφορά την ανάγκη να μπορέσουμε και στο κομμάτι να φανούμε αποτελεσματικοί. Όσο ήταν ανοιχτά τα σχολεία δεν υπήρξε ούτε μία ενδοσχολική συρροή και όπου υπήρχε ζήτημα αυτόματα τα σχολεία έκλεισαν και στεγανοποιήσαμε την οποιαδήποτε διασπορά, άρα τα σχολεία ανοίγουν ασφαλώς. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να παρατηρούμε τι συμβαίνει, υπάρχει συγκεκριμένη task force που συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας, και το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και εμείς ώστε να παρακολουθούμε τα δεδομένα".

Ακόμη αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση είπε ότι έχει κι αυτό τα θετικά του γιατί τα παιδιά εξοικειώθηκαν με κάτι που φάνταζε εξωπραγματικό. Ειδικά στην Ελλάδα το κομμάτι που αφορά την τηλεκπαίδευση λειτούργησε υποδειγματικά.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την οικογένειά του

Όσον αφορά στην οικογένεια του ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κόστος είναι ότι δεν μπορεί να βλέπει την οικογένειά του και ειδικά τους ανθρώπους που αγαπά όσο θα ήθελε και όπως θα ήθελε ενώ προσέθεσε ότι τον "πειράζουν και οι δύο κόρες του για τη δουλειά που κάνει".

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη είπε ότι "ήταν μια δύσκολη στιγμή πόσο μάλλον που ήταν και η κόρη μου μπροστά".

Ερωτηθείς για το "αυστηρό του ύφος" ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτό που εκφράζει στις ενημερώσεις είναι η συνολική άποψη για το τι πρέπει να γίνει. "Αυστηροί είμαστε όταν πρέπει να προστατεύσουμε κάποιους αυστηροί είμαστε με τα παιδιά μας σε κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ή επικίνδυνο. Είμαι ευγνώμων για τον τρόπο που ο ελληνικός λαός έχει ανταποκριθεί σε όλο αυτό και έχω κρατήσει την επαφή μου με την κοινωνία καθημερινά και ξέρω ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου παλεύει και πάλεψε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και αυτό μου δημιουργεί ένα ζήτημα σε σχέση με αυτούς τους ελάχιστους που μέσα από τις χαοτικές θεωρίες τους προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού", σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία τόνισε ότι "είναι μια μεγάλη οικογένεια, μια μεγάλη ομάδα της Πολιτικής Προστασίας, 280 άτομα" και "κάθε μέρα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 28 Ιουν 2022 | 15:38

Κορονοϊός: Εκτοξεύθηκαν στα 20.084 τα νέα κρούσματα - 3.664 επαναλοιμώξεις, 16 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι

Νέα μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Καταγράφηκαν 20.084 νέα σε ένα 24ωρο. 3.664 επαναλοιμώξεις,16 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 28 Ιουν 2022 | 12:08

Μαγιορκίνης: Ποιος δείκτης θα κρίνει τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε κρούσματα κορονοϊού που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 28 Ιουν 2022 | 11:40

Πώς παρακάμπτουν την ανοσία οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5: Πιο βαριά συμπτώματα, με διπλάσια πιθανότητα θανάτου

Οι υποκατηγορίες ΒΑ.4 & ΒΑ.5 της Όμικρον είναι πιο μεταδοτικές, σημειώνει ο καθηγητής Γ. Ατσαλάκης. Διπλάσια πιθανότητα θανάτου και πενταπλάσια πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28 Ιουν 2022 | 09:47

Κρήτη: Τρία βρέφη νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Τρία νεογνά με κορονοϊό νοσηλεύονται στη Μονάδα Νεογνών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ 28 Ιουν 2022 | 08:24

Κορονοϊός: Η προσωρινή διακοπή ενός ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου διπλασιάζει τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

Η προσωρινή διακοπή της θεραπείας με το ευρέως συνταγογραφούμενο ανοσοκασταλτικό φάρμακο μεθοτρεξάτη, μπορεί να διπλασιάσει τα παραγόμενα αντισώματα στον οργανισμό τους.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 28 Ιουν 2022 | 08:19

Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 30.000 κρούσματα – Μετά τις 15 Ιουλίου η κορύφωση της πανδημίας

Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία των κρουσμάτων θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 28 Ιουν 2022 | 07:30

Ερχεται εκτίναξη κρουσμάτων κορονοϊού με 20.000 την ημέρα: Χωρίς φρένο το έκτο κύμα της πανδημίας

Η κορύφωση του έκτου κύματος κορονοϊού αναμένεται στα μέσα Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ALPHA 27 Ιουν 2022 | 19:48

Τέταρτη δόση εμβολίου κορονοϊού για τους άνω των 30: 10.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες [Βίντεο]

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι πολύ θερμή, αφού μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν περίπου 10.000 ραντεβού για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Ιουν 2022 | 19:29

Θετική στον κορονοϊό η Νίκη Κεραμέως - Το μήνυμά της σε εκδήλωση στο Ζάππειο [Βίντεο]

Απευθυνόμενη στους καλεσμένους της εκδήλωσης, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι δεν βρίσκεται εκεί λόγω κορονοϊού.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Ιουν 2022 | 19:15

Κορονοϊός: "Μαύρη" πρόβλεψη Μαγιορκίνη για πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο - Πότε κορυφώνεται το νέο κύμα

Κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα βλέπουν οι ειδικοί έως τις 15 Ιουλίου - Πάνω από τις 20.000 διαγνώσεις αύριο

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Ιουν 2022 | 16:19

Κορονοϊός: Σχεδόν 4500 τα νέα κρούσματα στην Αττική, 727 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο Αττικής - Η κατανομή ανά περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Ιουν 2022 | 15:41

Κορονοϊός: 7.682 νέα κρούσματα και 1.382 επαναλοιμώξεις - 12 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.