Οργανωσιακή Ψυχολογία: Αλλάζοντας την εργασιακή ζωή προς το καλύτερο

Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που στοχεύει να βελτιώσει τη σχέση ατόμου, εργασίας και οργάνωσης.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Deree

Τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον εργασίας έχουν κάνει επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη εξειδικευμένων επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η αλλαγή της στάσης και των προσδοκιών των ανθρώπων, η μείωση της δέσμευσης των ανθρώπων, η αύξηση του εργασιακού άγχους, αλλά και η αυξανόμενη χρήση αλγορίθμων, μεγάλων δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης στο περιβάλλον εργασίας, απαιτούν την ηθική και χωρίς μεροληψίες ανάπτυξη και εφαρμογή τους.

Η Οργανωσιακή Ψυχολογία έρχεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας, επιδιώκοντας την αλλαγή της εργασιακής ζωής προς το καλύτερο τόσο για τις οργανώσεις όσο και για τον κάθε άνθρωπο που απασχολείται σε αυτές.

Πρόκειται για το επιστημονικό πεδίο με κύριο αντικείμενο την επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας. Μέσα από ψυχολογικές αρχές, επιστημονικά δεδομένα και ερευνητικές μεθόδους βοηθά στην κατανόηση της ατομικής, ομαδικής και οργανωσιακής συμπεριφοράς, την επίλυση εργασιακών και οργανωσιακών προβλημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας της προσωπικής και εργασιακής ζωής.

MS in Organizational Psychology

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος MS in Organizational Psychology στο Deree – The American College of Greece αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που τους καθιστούν απαραίτητους σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας.

Μέσα από θεωρητική και πρακτική γνώση σύγχρονων μεθόδων και προγραμμάτων ενίσχυσης της παρακίνησης των ανθρώπων στο χώρο εργασίας, βοηθούν στην αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους και την υποστήριξη του ευ ζην μέσα στην επιχείρηση.

Οργανωσιακή Ψυχολογία: Αλλάζοντας την εργασιακή ζωή προς το καλύτερο

Ακόμα, αποκτούν προχωρημένες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της επιλογής προσωπικού, της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και της ανάπτυξης της καριέρας των ανθρώπων στις οργανώσεις, της διαχείρισης της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης στο χώρο εργασίας, όπως και γνώσεις για την χρήση των κατάλληλων για την κάθε περίσταση εργαλείων.

Επιπλέον, εκπαιδεύονται στην εμβάθυνση σε ζητήματα που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανώσεων και το μέλλον της εργασίας, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ψηφιακών διαδικασιών στην επιλογή προσωπικού καθώς και η ηθική και χωρίς μεροληψίες χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε εργασιακές αποφάσεις.

Τέλος, γνωρίζουν πώς να εντοπίζουν τα προβλήματα στον χώρο εργασίας, να ασκούν κριτική αξιολόγηση των σχετικών εμπειρικών δεδομένων, μέσα από τη συλλογή δεδομένων, την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων και την επιστημονικά άρτια σύνοψη και παρουσίαση των πορισμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή τους.

Πρόγραμμα Σπουδών

Μέσα από ένα σύνολο 12 υποχρεωτικών μαθημάτων δίνεται έμφαση τόσο στην πλήρη κατανόηση του θεωρητικού υποβάθρου, όσο και στην πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση στις περιοχές της Οργανωσιακής Ψυχολογίας.

Κάθε μάθημα εμπλουτίζεται με σύγχρονες μελέτες περίπτωσης, παίξιμο ρόλων, καθώς και με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών-επαγγελματιών από το χώρο των οργανώσεων.

Το πρόγραμμα σπουδών δίνει επίσης τη δυνατότητα στους φοιτητές είτε να εκπονήσουν διπλωματική εργασία πάνω σε ένα σύγχρονο ερευνητικό θέμα που τους απασχολεί είτε να διεξάγουν ένα πραγματικό πρότζεκτ (capstone) σε έναν συνεργαζόμενο οργανισμό ώστε να εμπεδώσουν τις γνώσεις που προσφέρονται και να εξασκηθούν στην πρακτική εφαρμογή τους.

Deree

Τη διδασκαλία των μαθημάτων αναλαμβάνουν καθηγητές του Κολλεγίου καθώς και καταξιωμένοι επιστήμονες με διδακτορικό σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο. Χαρακτηριστικό των διδασκόντων αποτελεί η καταξιωμένη ερευνητική τους πορεία, καθώς και η εκτενής επαγγελματική τους δραστηριότητα γεγονός που τους καθιστά ικανούς να παντρεύουν αποτελεσματικά τη θεωρία με την πράξη.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MS in Organizational Psychology του Deree μπορούν να συμμετέχουν πτυχιούχοι τμημάτων Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και άλλων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, πτυχιούχοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, επαγγελματίες στον χώρο της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων καθώς και όσοι επιθυμούν να κατανοήσουν την πολυσύνθετη σχέση ατόμου, εργασίας και οργάνωσης.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος προετοιμάζονται να εργαστούν μεταξύ άλλων σε τμήματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον κλάδο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης, στο χώρο του career coaching, καθώς και στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης και αξιοποίησης ερευνητικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους κλάδους όπως το Μάρκετινγκ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

H Δρ Ολίβια Κυριακίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια και Υπεύθυνη του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος MS in Organizational Psychology στο Deree – The American College of Greece.

Deree

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2020 | 20:33

Discover Deree Day: Το Αμερικανικό Κολλέγιο παρουσιάζει τα προγράμματά του στους αυριανούς φοιτητές του

Σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα και επαγγελματικές ευκαιρίες θα ανακαλύψουν όσοι παρακολουθήσουν την online παρουσίαση που διοργανώνει το Deree

28 Αυγ 2020 | 15:55

Career Services στο Deree: 45 χρόνια βοηθά σπουδαστές και αποφοίτους να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες

Το Γραφείο Career Services στο Deree – The American College of Greece βοηθά νέους με όραμα να χαρτογραφήσουν την επαγγελματική τους πορεία και να πετύχουν τους στόχους τους.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ 22 Σεπ 2020 | 07:38

Νίκη για την Κέιτ Μίντλετον: "Έθαψε" το δυσφημιστικό δημοσίευμα που την κατέστρεφε

Η ανορεξική και αδίστακτη Κέιτ Μίντλετον, τα ψεύτικα χαμόγελα και τα... μέντιουμ.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ 21 Σεπ 2020 | 07:41

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: H ημέρα που από μια απλή νηπιαγωγός έγινε η Lady Di

Το τολμηρό μαύρο φόρεμα που άλλαξε το στιλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε μια νύχτα και την ανέδειξε στην αγαπημένη celebrity που ερωτεύτηκε ο Τύπος.

ALL TIME CLASSIC 18 Σεπ 2020 | 07:44

Μέγκαν Μαρκλ: Ανακύκλωσε το απίθανο λευκό μπλέιζερ που είχε ξαναφορέσει όταν ήταν έγκυος

Σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της ως εγκυμονούσα, η Μέγκαν Μαρκλ είχε φορέσει ένα all time classic κομμάτι. H νέα της εμφάνιση.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ 18 Σεπ 2020 | 07:40

Χακί, ένα πολυβόλο & καμία τιάρα: H πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου στη λάσπη

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου αναδιαμορφώνει το τι σημαίνει να είσαι πριγκίπισσα στον 21ο αιώνα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ 17 Σεπ 2020 | 07:44

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα Μπαρμπέιντος της κάνουν "έξωση" - H πρωτοφανής κίνηση

Σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την απόφαση των Μπαρμπέιντος να πουν τέλος στην αποικιοκρατία & να γίνουν δημοκρατία. Τι σημαίνει αυτό για το παλάτι.

ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 17 Σεπ 2020 | 07:40

Η Μπριζίτ Μακρόν εξομολογείται: Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21

Όλοι μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας σε ώριμη ηλικία, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν τονίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ SEX SYMBOL 16 Σεπ 2020 | 07:40

Σάρον Στόουν: Είναι ένα τεράστιο, βλακώδες ψέμα ότι η εμφάνιση δεν μετράει

"Δεν χρειάζεται να μείνεις ένα όμορφο κορίτσι για πάντα, είναι ωραίο να είσαι μια ενήλικη και έξυπνη γυναίκα" τονίζει η Σάρον Στόουν.

15 Σεπ 2020 | 18:29

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Protergia μαζί κάνουν το αδύνατο να συμβεί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Protergia ενώνουν τις δυνάμεις τους στον δρόμο προς την κορυφή.

15 Σεπ 2020 | 14:56

Το Deree – The American College of Greece δίνει ευκαιρίες για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση μέσω υποτροφιών

Ασφαλείς σπουδές σε νέους που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός διεθνούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος προσφέρει το Deree – Τhe American College of Greece μέσω των υποτροφιών του και του προγράμματος οικονομικής στήριξης.

14 Σεπ 2020 | 13:56

Kάθε αρχή και έξυπνη και στις σπουδές: Όλα όσα χρειάζεται ο φοιτητής στο νέο του ξεκίνημα βρίσκονται εδώ

Η MediaMarkt στο πλευρό του νέου φοιτητή, για να μην είναι το φοιτητικό σπίτι ένα μεγάλο, δύσκολο και ακριβό project.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ 13 Σεπ 2020 | 08:19

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το... μεγάλο ξεπούλημα

Με τα έσοδα να είναι σχεδόν μηδενικά και την οικονομική κατάσταση τραγική, η βασίλισσα Ελισάβετ αρχίζει να αξιοποιεί τα ακίνητά της με νέες, πρωτόγνωρες ιδέες.