ΕΣΗΕΑ: «Πληρώστε αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ»

Η Ενωση Συντακτών απαιτεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Επτά μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ ακόμα οφείλονται δεδουλευμένα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης

esiea-plirwste-apozimiwseis-stous-apolumenous-tis-ert
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 και τις μέρες που ακολούθησαν, η μόνιμη επωδός του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της κυβέρνησης σχετικά με το «κλείσιμο» της ΕΡΤ ήταν η δέσμευση ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Εννέα μήνες μετά, η νέα δημόσια τηλεόραση ακόμα «στήνεται» από τους ίδιους ανθρώπους που η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει συλλήβδην ως μέλη άντρου «διαφθοράς», ενώ στους διαγωνισμούς για τη ΝΕΡΙΤ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες, εκατοντάδες ενστάσεις και μια εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη (με θέμα την πιθανή έκδοση πλαστών πιστοποιητικών). Και βέβαια οι νόμιμες αποζημιώσεις (δεδουλευμένα, επιδόματα και υπερωρίες) δεν έχουν καταβληθεί ακόμα! 

Το θέμα απασχόλησε (ξανά) το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για να υπενθυμίσει και ταυτόχρονα να απαιτήσει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους απολυμένους, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί για άλλη μια φορά από την Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς τους απολυόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται δόσεις αποζημιώσεων, δεδουλευμένα, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες. Η Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής έχει προβεί σε συστάσεις για την πληρωμή των οφειλομένων δυστυχώς, όμως, οι αρμόδιοι κωφεύουν και οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι αντιμετωπίζοντας τεράστια προσωπικά και οικονομικά προβλήματα.

Μετά το «μαύρο» του Ιουνίου και τα όσα ακολούθησαν απαιτούμε από την Κυβέρνηση να τηρήσει όσα έχει υποσχεθεί και να καταβάλει αμέσως τα οφειλόμενα στους συναδέλφους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον εμπαιγμό τους. Αντίθετα τους οφείλεται ο στοιχειώδης σεβασμός, γιατί, απολύθηκαν άδικα και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook