Η ΝΕΡΙΤ προσλαμβάνει προκλητικά συνταξιούχους!

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον τρόπο αξιολόγησης προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ και την «υπερ-μοριοδότηση κάποιων», που ουσιαστικά ακυρώνει τα -όποια- αντικειμενικά κριτήρια

i-nerit-proslambanei-proklitika-suntaksiouxous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα όσα -καθόλου ωραία- γίνονται στη ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρεται στη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, όπου «προκρίθηκαν επιλογές έξω από κάθε λογική» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η ανακοίνωση μιλά για προσλήψεις συνταξιούχων δημοσιογράφων και για εξόφθαλμη υπερ-μοριοδότηση κάποιων, η οποία επί της ουσίας ακυρώνει τα όποια προσχήματα αξιοκρατικών προσλήψεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Από την πρώτη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μικρό, αθηνοκεντρικό κανάλι, που θα υποκαθιστούσε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, με άμεσο αποτέλεσμα να εξαφανιστούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ακόμη και για αυτές τις ελάχιστες θέσεις, ωστόσο, προκρίθηκαν επιλογές έξω από κάθε λογική. Την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από πρωτοφανή ανεργία, η ΝΕΡΙΤ προσλαμβάνει σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, συνταξιούχους δημοσιογράφους, πριμοδοτώντας τους, μάλιστα, προκλητικά.

Από τους πίνακες των αποτελεσμάτων προκύπτει εξόφθαλμη υπερ-μοριοδότηση κάποιων, μέσω της «αξιολόγησης του βιογραφικού» και της συνέντευξης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές που είχαν προκύψει από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού (αντικειμενικά κριτήρια).

Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στον τρόπο αξιολόγησης του έργου των δημοσιογράφων και το αποτέλεσμα αυτό τη δικαιώνει πλήρως. Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις πάγιες θέσεις της ΕΣΗΕΑ, για στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και για το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το μόρφωμα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook