Καψής: Σε 2 μήνες θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ

Για την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ αναφερθηκε ο Παντελής Καψής, ο οποίος υποστήριξε ότι θα ξεκινήσει μέσα σε δύο μήνες- «Με απόλυτη διαφάνεια έγιναν οι προσλήψεις», δήλωσε

kapsis-se-2-mines-tha-leitourgisei-i-nerit
SHARE THIS
0
SHARES

Μέσα σε δύο μήνες εκτιμά ο Παντελής Καψής ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν και 12 ραδιοφωνικοί σταθμοί στις πρωτεύουσες των περιφερειών.

Εκτός από το θέμα της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κυβέρνηση, ο κ. Καψής αναφέρθηκε και στο θέμα των προσλήψεων για το οποίο έχουν υπάρξει πολλές διχογνωμίες στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας πως έχουν γίνει με διαφάνεια και επεσήμανε πως ακολουθηθούν τρία στάδια:

  • Πρώτον η αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων
  • Δεύτερον η αξιολόγηση του βιογραφικού τους
  • Και αξιολόγηση της εμπειρίας τους και συνέντευξη.

Ο κ. Καψής υποστήριξε πως όλες οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ έχουν γίνει με διαφάνεια

Ιδιαίτερα για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων, ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης, υποστήριξε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι’ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία. Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία. Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι’ αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.

Τέλος, ο κ. Καψής επισήμανε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό, αλλά, αντίθετα, την ευθύνη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε: «Εμένα η δουλειά μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook