Καταγγελία για εκβιασμό στις παραγωγές της ΝΕΡΙΤ!

Η Κ. Ευαγγελάκου, κατηγορεί τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χ. Παπαδόπουλο ότι την «εκβίασε» για να πάρει παραγωγές στη ΝΕΡΙΤ. «Αυτά είναι ψευδέστατα» απαντά ο ίδιος

kataggelia-gia-ekbiasmo-stis-paragwges-tis-nerit
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αν ήταν ανέκδοτο -και μάλιστα «μαύρο»- θα μπορούσε να θεωρηθεί πετυχημένο. Δεδομένου ότι πρόκειται για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία, που μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία της με απομακρύνσεις -του ίδιου του προέδρου και μελών του Δ.Σ.- και αποκαλύψεις για σκάνδαλα, δεν υπάρχει κανένα ανέκδοτο, αλλά πολύ «μαύρο».

Αρχής γενομένης από το «μαύρο» στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου του 2013. Ενα χρόνο μετά, ύστερα από τις καταγγελίες του παυθέντος προέδρου Γιώργου Προκοπάκη (για προβληματικές παραγωγές, πολιτικές πιέσεις και πολλά άλλα) και ύστερα από τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, Ανδρέα Ζούλα (για σοβαρές παρατυπίες στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ), η παραιτηθείσα αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Ευαγγελάκου, η οποία είδε το όνομά της και το όνομά του συζύγου της να εμπλέκονται στο -προφανώς «αμαρτωλό»- θέμα των παραγωγών, σε επιστολή της προς το Εποπτικό, μιλά ξεκάθαρα για προσπάθεια «εκβιασμού» από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλο (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ -επί Νίκου Σίμου). «Αυτά είναι ψευδέστατα» απαντά ο ίδιος και δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, υποβάλλοντας αγωγή και μήνυση εναντίον της Κ. Ευαγγελάκου.  

«Με εκβίασε ωμά...»!

Σύμφωνα με την επιστολή της Κ. Ευαγγελάκου, που δημοσιεύει το e-tetradio, «η ΕΕΣ αλλά και η προσωπική εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου συμμετείχαν στο διαγωνισμό με κάποιες προτάσεις, ενώ ταυτόχρονα η ΕΕΣ είχε καταγγείλει δημοσίως την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να προβεί σε κατεπείγουσα πρόσκληση ενδιαφέροντος (υπάρχει το σχετικό κείμενο). Ωστόσο οι Επιτροπές προχώρησαν στο έργο της κρίσης τους ασχέτως με το ποιος ήταν ο προτείνων παραγωγός και ποια θέση κατείχε στο συνδικαλιστικό κατεστημένο του χώρου. Ο ίδιος ο κ. Χ. Παπαδόπουλος ήρθε στο ραδιομέγαρο και ζήτησε τα πρακτικά των επιτροπών, αμφισβητώντας ακόμα και την ύπαρξή τους, παρουσία μελών της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και της διοίκησης του επαγγελματικού σωματείου ΕΣΠΕΚ. Η Νομική Σύμβουλος κ. Βίκυ Σουλτανιά μάς συμβούλευσε να αρνηθούμε. Αυτό και πράξαμε. Σε συνέχεια, ως γνωστόν, αμφισβητήθηκαν ορισμένες αποφάσεις και από τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, με διάτρητα και ανακριβή κατά την άποψή μου στοιχεία. Λίγες ημέρες αργότερα συνάντησα τον κ. Χ. Παπαδόπουλο στο ραδιομέγαρο. Με εκβίασε ωμά λέγοντας, "ή μου δίνεις τώρα την εκπομπή που δικαιούμαι ή θα σε πάω στα δικαστήρια". Η απάντησή μου ήταν φυσικά αρνητική και απόλυτη. Ακριβώς τα ίδια επανέλαβε λίγο αργότερα και στην κ. Βίκυ Σουλτανιά, η οποία μάλιστα μου είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα άξιζε τον κόπο να του κάνουμε αγωγή για εκβιασμό».

Οσο για το γιατί η κυρία Ευαγγελάκου δεν προχώρησε νωρίτερα στην αποκάλυψη περί «εκβιασμού» αλλά μετά την αποχώρησή της (κάτι που τείνει να γίνει συνήθεια πλέον στη ΝΕΡΙΤ), η επιστολή αναφέρει: «Τόσο η ΝΕΡΙΤ όσο κι εγώ προσωπικά δεν θελήσαμε να κοινοποιήσουμε στον Τύπο όλη αυτή την ιστορία, ούτε καν την απόφαση του Δικαστηρίου, κρατώντας σταθερά χαμηλό προφίλ δημοσιότητας».

«Ψευδέστατοι ισχυρισμοί, λειτούργησα θεσμικά»

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στο TheTOC.gr, ξεκαθαρίζει ότι η υπόθεση από την πλευρά του θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. «Ολοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδέστατοι» υπογραμμίζει. «Δεν θέλω καμία σχέση με την κυρία Ευαγγελάκου, η οποία οδηγήθηκε εκτός ΝΕΡΙΤ για τους γνωστούς λόγους. Εγώ λειτούργησα θεσμικά, με στόχο τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ο δικηγόρος μου έχει αναλάβει την υπόθεση για να ασκήσει μήνυση και αγωγή εναντίον της». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook