Νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ ο Αντώνης Μακρυδημήτρης

Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, Αντώνης Μακρυδημήτρης, αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

neos-proedros-tis-nerit-o-antwnis-makrudimitris
SHARE THIS
0
SHARES

Νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ διορίστηκε ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, Αντώνης Μακρυδημήτρης, μετά την αποπομπή του Γιώργου Προκοπάκη και την προσωρινή αντικατάσταση του από την Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Φορτσάκης χαιρέτισε την τοποθέτηση του κ. Μακρυδημήτρη, χαρακτηρίζοντας τον σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Γιώργος Προκοπάκης μίλησε για την αποπομπή του, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Ποιος είναι ο Αντώνης Μακρυδημήτρης

Ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου Λονδίνου και από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το διάστημα 2004-2009, ο κ. Μακρυδημήτρης ορίστηκε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης έχει γράψει βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ενα παράδειγμα πολιτικής ηγεσίας».

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και της Εκδοτικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιθεώρησης Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ.

«Πόλεμος» Προκοπάκη-Εποπτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με μέλη του Συμβουλίου, ο κύριος λόγος της απομάκρυνσης του κ. Προκοπάκη ήταν «σειρά λειτουργιών εκτός προβλεπόμενων μηχανισμών» και ταυτόχρονα «υπήρχε έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιώργος Προκοπάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αποπομπή του, κάνοντας λόγο για «απόλυτο παραλογισμό» και αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Ζήτησα από το Εποπτικό Συμβούλιο να μου πουν κάτι συγκεκριμένο και δεν μου είπαν. Δεν μου είπαν ούτε λέξη για τη λειτουργία, αλλά ζητήθηκε η παραίτησή μου για δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου» είπε, ενώ μίλησε και για «δυνάμεις που δεν θέλουν το κανάλι».

Συνεχίζοντας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ είπε πως δεν υπήρχε κανένα «καπέλωμα» στο Διοικητικό Συμβούλιο και πρόσθεσε πως οι τεταμένες σχέσεις με την Κατερίνα Ευαγγελάκου οφειλόταν σε συγκεκριμένα ζητήματα, λέγοντας πως «κράτησε έναν μήνα τις συμβάσεις των εκπομπών, με αποτέλεσμα να κάνει πρεμιέρα η ΝΕΡΙΤ με ελληνική ταινία».

Τέλος, ο κ. Προκοπάκης δήλωσε πως θεωρεί ότι στην απόφαση της απομάκρυνσής του δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση, ενώ υποστήριξε πως κατά την παράδοση των καθηκόντων του στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αντίκρυσε υποψήφιο σε διευθυντική θέση, που δεν επελέγη με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook