Οργή προκαλούν οι αντιδημοκρατικές διώξεις δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

«Δεν σας φοβάμαι ρε άθλια κομματόσκυλα» ήταν το tweet του ενός από τους διωκόμενους δημοσιογράφους, του Σταμάτη Μαλέλη. Οι χρήστες του twitter ξέσπασαν.

orgi-prokaloun-oi-fasistikes-diwkseis-dimosiografwn-apo-tin-esiea
SHARE THIS
0
SHARES

Με οργή, αγανάκτηση και αρκετές δόσεις χιούμορ, ο κόσμος «υποδέχθηκε» την πρωτοφανή απόφαση της ΕΣΗΕΑ να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά 9 δημοσιογράφων.

Μια απόφαση που διεκδικεί Πούλιτζερ αντιδημοκρατικότητας καθώς της ΕΣΗΕΑ, απλώς δεν της άρεσε ο τρόπος κάλυψης του δημοψηφίσματος, από ορισμένους δημοσιογράφους.

«Δεν σας φοβάμαι ρε άθλια κομματόσκυλα» ήταν το tweet του ενός από τους διωκόμενους δημοσιογράφους, του Σταμάτη Μαλέλη.

Το σύμβολο του Je suis Charlie, ανάρτησε ο δεύτερος που έβαλε στο μάτι η ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου...

 

 

Ο Διευθυντής του ΣΚΑΪ, μάλιστα, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook το παρακάτω κείμενο:

 

Ξυπνώντας μνήμες από μαύρες εποχές, οι πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν κατά των: Ολγα Τρέμη, Γιαννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου, Μανώλη Καψή, Σταμάτη Μαλέλη, Νίκου Κονιτόπουλου αρχισυντάκτης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρη Πορτοσάλτε, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Χούκλη.

Με την δημοσιοποίηση της είδησης, οι χρήστες του twitter ξέσπασαν:

 

 

 


 

 

 

 

 

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσφεύγει ο ΣΚΑΪ

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα προσφύγει ο ΣΚΑΪ για την ωμή παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ κατά της ελευθεροτυπίας. Το κανάλι, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα:

«Ο ΣΚΑΪ διαπιστώνει εντεινόμενες απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της από αυτοανακηρυγμένους φορείς ανάδειξης της μοναδικής αλήθειας.

Η στοχοποίηση και το κλίμα προγραφών εις βάρος δημοσιογράφων με «πειθαρχικές διώξεις» για τις απόψεις τους, οι προσωποποιημένες εξυβρίσεις από λαθρόβια έντυπα και το διαδίκτυο και οι συστηματικές συκοφαντικές επιθέσεις από πολιτικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού εις βάρος «μη αρεστών» μέσων ενημέρωσης, δημιουργούν, ήδη, μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Όλες οι ενέργειες αυτές ένα στόχο έχουν: τη φίμωση της «άλλης», της όποιας «άλλης» άποψης και γνώμης και την απόκρυψη των «ενοχλητικών» ειδήσεων και της αλήθειας.

»Ο ΣΚΑΪ δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εκδήλωση εκτροπής από τα δημοκρατικά κεκτημένα λειτουργίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης. Ήδη αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και των διεθνών οργανώσεων προστασίας της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (και ειδικότερα του άρθρου 10 για την Ελευθερία του Τύπου),θα είναι ο πρώτος μας σταθμός».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook