Πρόεδρος Εποπτικού ΝΕΡΙΤ: «Θέλουμε διαφάνεια, θα λάβουμε μέτρα»

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ προτίθεται να λάβει μέτρα για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παραγωγές - «Ο κ. Προκοπάκης μας ενημέρωσε την τελευταία μέρα» δηλώνει ο πρόεδρος, Θ. Φορτσάκης

proedros-epoptikou-nerit-theloume-diafaneia-tha-laboume-metra
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν έχουμε κανένα δεσμό ούτε με την κυρία Ευαγγελάκου, ούτε με κανέναν από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Την Τρίτη συνεδριάζει το Εποπτικό, θα διερευνήσει το θέμα των παραγωγών και θα ληφθούν μέτρα εφόσον υπάρχει πρόβλημα...». Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, στη διάθεση και στην αρμοδιότητα του οποίου είναι όλες οι αποκαλύψεις και καταγγελίες των τελευταίων ημερών σχετικά με τις παραγωγές της ΝΕΡΙΤ (όπου εμπλέκεται -και- το όνομα του συζύγου της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, Κατερίνας Ευαγγελάκου), ξεκαθαρίζει στο TheTOC.gr ότι το Συμβούλιο σκοπεύει να επιληφθεί των εξελίξεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κανένα δεσμό με μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ.

Στη διάθεση του οργάνου υπάρχει το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. που καθαιρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, Γιώργος Προκοπάκης. Σε αυτό αναφέρεται σε (τέσσερις ή πέντε) παραγωγές, στις οποίες υπάρχουν πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρία. Υπόμνημα, το οποίο όπως ο Θ. Φορτσάκης διευκρινίζει κατατέθηκε από τον κ. Προκοπάκη «...την τελευταία μέρα, τη μέρα που έφυγε, κι αφού του είχα ζητήσει τρεις φορές να προβεί σε έγγραφη ενημέρωση για το θέμα. Είναι αλήθεια πως μου είχε κάνει μια πρώτη ενημέρωση προφορικά, αλλά ήμουν υποχρεωμένος, καθαρά για νομικούς λόγους να τη ζητήσω και εγγράφως, ώστε να μπορέσω να φέρω το θέμα στο Συμβούλιο».

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, οι προθέσεις του Συμβουλίου στρέφονται ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων, εφόσον βέβαια αποδειχτεί ότι ισχύουν όσα κατήγγειλε ο απερχόμενος πρόεδρος. Εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει και η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Ευαγγελάκου -στις αρμοδιότητες της οποίας είναι το πρόγραμμα- μετά και τα όσα παραδέχτηκε στο TheTOC.gr.

«Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε και ευρύτερη έρευνα» τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου. «Επιδίωξή μας είναι να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ με διαφάνεια. Θα συνεδριάσει το Εποπτικό την Τρίτη και θα ληφθούν μέτρα...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook