Στον «αέρα» ηγεσία και πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Στο Εποπτικό Συμβούλιο συζητείται η παραίτηση της υπεύθυνης προγράμματος, Κατερίνας Ευαγγελάκου, εντείνονται οι κόντρες με τον πρόεδρο, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για την πρεμιέρα.

ston-aera-igesia-kai-programma-tis-nerit
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πριν καν προλάβει να βγει στον «αέρα» η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση -για χάρη της οποίας θυσιάστηκε εν μια νυκτί η παλιά- και ενώ έχουν παραβιαστεί όλες οι μέχρι στιγμής χρονικές δεσμεύσεις και προθεσμίες για την έναρξή της, μια παραίτηση έρχεται να καταδείξει με ακρίβεια το πλαίσιο στο οποίο χτίζεται η ΝΕΡΙΤ.

Tο Εποπτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, έχει στην κατοχή του την παραίτηση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, Κατερίνας Ευαγγελάκου -όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Αιτία της παραίτησης της κυρίας Ευαγγελάκου, η οποία έχει και αρμοδιότητες υπεύθυνης προγράμματος είναι οι τριβές που διαπιστώθηκαν στις σχέσεις της με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Προκοπάκη (και οι διαφωνίες επί του προγράμματος, των παραγωγών και των προσώπων).

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», ο πρόεδρος του Εποπτικού, Θόδωρος Φόρτσακης, ο οποίος έχει ούτως ή άλλως τη δική του αντιπαράθεση με τον Γ. Προκοπάκη, δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση, αντιθέτως θα προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή του στην κυρία Ευαγγελάκου. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν εκείνη θα επιμείνει στην παραίτησή της.

Το βέβαιο είναι πως οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν πως το «αγκάθι» των προσλήψεων είναι μόνο το ένα κομμάτι των σοβαρών προβλημάτων μέσα στα οποία θέλει να ξεκινήσει η ΝΕΡΙΤ. Ενα δεύτερο είναι το κομμάτι του προγράμματος, αλλά και οι σοβαρές διαφωνίες και διοικητικές τριβές που υπάρχουν γύρω του.

Στο μεταξύ, κι ενώ εκκρεμεί η παραίτηση της υπεύθυνης προγράμματος, οι προσλήψεις αλλά και η τύχη των εργαζομένων στη ΔΤ, καθώς και θέματα όπως οι αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, εξελίσσεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβει η ΝΕΡΙΤ να βγει -όπως όπως- στις 5 Μαΐου, αφού στις 6 είναι ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision και οφείλει να τον δείξει για να μην αποκλειστεί από την EBU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook