Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega για την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, συζητήθηκε στο ΣτΕ.

suzitithike-sto-ste-i-prosfugi-tou-mega-gia-tis-tileoptikes-adeies
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, επί περίπου τρεις ώρες, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel για την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών (τρία εκατ. ευρώ η κάθε μία).

Η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») συζητήθηκε στο ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Το Mega, ουσιαστικά, στρέφεται κατά της υπ' αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα τρία εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος, ανέπτυξε τις θέσεις του. Από το υπουργείο Επικρατείας παρέστησαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παρέστησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος.

Σημειώνεται, ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ, και από δικηγόρους. Ο τηλεοπτικός σταθμός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αναστάσιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο Δεληβοριά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά τις 23 Ιουνίου.

Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha και Star Channel, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακύρωσης (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με πρόεδρο τον Ν. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook