Το νέο σήμα για την πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά λίγο πριν τις 18:00 με νέο σήμα και γραφικά στο δελτίο ειδήσεων, ξένη ταινία αλλά και την Αθλητική Κυριακή, 11 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

tin-kuriaki-kanei-premiera-i-nerit
SHARE THIS
0
SHARES

Οταν στις 6 το απόγευμα -και ύστερα από αντίστροφη μέτρηση!- η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΡΙΤ, Αντριάννα Παρασκευοπούλου πει την πρώτη «καλησπέρα» της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το σήμα ΔΤ θα έχει εξαφανιστεί και στις οθόνες θα έχουν ήδη βγει τα νέα σήματα της ΝΕΡΙΤ.

Η επιλογή ενός σκέτου «Ν» δίνει τη δυνατότητα για διάφορες τροποποιήσεις στο μέλλον -δεδομένου ότι τις προσεχείς μέρες θα δούμε και δεύτερο κανάλι. Τεχνικά στην Αγία Παρασκευή δηλώνουν έτοιμοι για τη μετάβαση στη νέα εποχή, που θα ξεκινήσει με κάποιες ταινίες, προεκλογικές εκπομπές, νέα γραφικά, σήματα, σκηνικά και πολλές θεμελιώδεις εκκρεμότητες σε ουσιαστικά ζητήματα.

Η ΔΤ μετονομάζεται σε ΝΕΡΙΤ χωρίς να έχουν λυθεί όμως καίρια ζητήματα που είχαν τεθεί ως προϋπoθέσεις για τη λειτουργία της

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης και τόνισε πως «η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα» εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, 16 νέες εκπομπές θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα .

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Για «πανηγυρική έναρξη της ΝΕΡΙΤ» με ανοιχτές τις πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ, κάνει λόγο στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΥ.

«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ», τονίζει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook