Το πρώτο ζευγάρι γυναικών σε κανάλι της Disney

Ενα από τα τελευταία ταμπού καταρρίφθηκε στη σειρά «Good Luck Charlie», όταν οιτηλεοπτικοί γονείς, υποδέχτηκαν τις δύο γοητευτικές μαμάδες του φίλου της -προσχολικής ηλικίας- κόρης τους

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το πρώτο ζευγάρι γυναικών στην ιστορία των τηλεοπτικών καναλιών της Disney είναι γεγονός. Μπορεί η αμερικανική τηλεόραση, σε πολλά επίπεδα να έχει ήδη καταρρίψει τέτοια ταμπού ιδίως σε κωμικές σειρές -για παράδειγμα ζευγάρι γυναικών υπήρχε στα «Φιλαράκια» που βγήκαν το 1994- όμως τα κανάλια της Disney, μέχρι στιγμής τηρούσαν τις δεσμεύσεις που επέβαλλε το «political correct» του πλέον πουριτανικού κοινού.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος παραπάνω, ωστόσο το ταμπού έσπασε στη σειρά «Good Luck Charlie», όταν οι πρωταγωνιστές γονείς, υποδέχτηκαν στο σπίτι τους τις δύο γοητευτικές μαμάδες του νέου φίλου που έκανε η κόρη της στο νηπιαγωγείο.

Εκπρόσωπος του Disney Channel υπογράμμισε ότι το επεισόδιο «ήταν έτσι σχεδιασμένο ώστε να είναι κατάλληλο για οικογένειες και παιδιά σε όλο τον κόσμο και στόχο είχε να αναδείξει θέματα διαφορετικότητας».

Η κίνηση της Disney απέσπασε κυρίως θετικές κριτικές (πολλοί διάσημοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους, μεταξύ των οποίων και το κάποτε καλό κορίτσι, Μάιλι Σάιρους), ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις μιας ακραία συντηρητικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Ενα Εκατομμύριο Μαμάδες, που έγινε γνωστή όταν είχε την ιδέα να κηρύξει... μποϊκοτάζ στην αλυσίδα καταστημάτων JCPenney, διότι προσέλαβαν την Ελεν Ντε Τζενέρις ως εκπρόσωπο Τύπου (!), καταδίκασε το επεισόδιο της σειράς, με ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «...εξαιρετικά περιττό το να παρουσιάζουμε στα παιδιά θέματα που αφορούν τη φύση των ώριμων ατόμων».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook