Βρετανική Vogue: Ένας αιώνας στιλ και γκλάμουρ!

Η Βρετανική Vogue γιορτάζει 100 χρόνια με μία συναρπαστική έκθεση. Από την Κλόντια Σίφερ και τη Λίντα Εβαγκελίστα μέχρι σταρ του Χόλιγουντ -όλοι σε 300 φωτογραφίες.

bretaniki-vogue-enas-aiwnas-stil-kai-gklamour
SHARE THIS
0
SHARES

Η βρετανική Vogue συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής -το διάσημο γυναικείο περιοδικό μόδας ιδρύθηκε το 1916. Αυτή τη φορά το πάρτι δεν θα έχει τούρτα.

Η γιορτή θα γίνει στη National Portrait Gallery του Λονδίνου με πάρα πολύ στιλ.

 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται η έκθεση «Vogue 100 : Α Century of Style». Εκατομμύρια κομφετί μόδας σε έναν αιώνα στιλ, φωτογραφήσεων, πορτρέτων, ξεχωριστών δημιουργών και πρωτοποριακών αναζητήσεων.

 

Σούπερ-μόντελ, όπως η Κλόντια Σίφερ και η Λίντα Εβαγκελίστα, σταρ του Χόλιγουντ, από τον Τσάρλι Τσάπλιν μέχρι τον Φρεντ Αστέρ, εστεμμένοι, άπαντες, θα είναι όλοι εκεί.

Η έκθεση προετοιμάζεται εδώ και τρία χρόνια.

Αναζητήθηκαν οι πρωτότυπες 280 εκτυπώσεις, από τις οποίες προέρχονται από το αρχείο του εκδοτικού οίκου Conde Nast αλλά και από διεθνείς συλλογές.

 

Η έκθεση θα ξεκινά από το «σήμερα», από το τι γίνεται «τώρα» στη Vogue και θα πηγαίνει πίσω στο χρόνο ανά δεκαετίες.

Δεν θα είναι μόνο οι φωτογραφίες που θα έχουν την τιμητική τους.

Γιορτάζουν τόσο η καλλιτεχνική επιμέλεια όσο και ο γραφιστικός σχεδιασμός σε μια προθήκη με 100 τεύχη της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, όπου θα εκτίθενται εξώφυλλα και κασέ σελίδων.

 

Με ονόματα όπως αυτά των Peter Lindbergh, Corinne Day και Helmut Newton η προσέλευση αναμένεται αθρόα και η επιτυχία τεράστια.

«Vogue 100: A Century of Style»- National Portrait Gallery

Από 11 Φεβρουαρίου έως τις 22 Μαΐου 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook