Η μέση Βρετανή έχει μια... Ferrari στη ντουλάπα της

Ερευνα δείχνει ότι η μέση βρετανή ξοδεύει πάνω από μισό εκατομμύρια λίρες σε μόδα στη ζωή της. Και δεν έχει ιδέα για τη... Ferrari που κρύβει στην ντουλάπα της!

i-mesi-bretani-exei-mia-ferrari-sti-ntoulapa-tis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η βιομηχανία μόδας στη Βρετανία αξίζει 26 δισεκατομμύρια λίρες. Τα αποτελέσματα έρευνας για τα ποσά που ξοδεύει για τη μόδα η μέση βρετανή, το επιβεβαιώνουν.

Η δημοσκόπηση έγινε από τη βρετανική online μπουτίκ Covetique.com ανάμεσα σε 1.100 γυναίκες από 30 έως 45 ετών, και αποκάλυψε μία μέση κατά κεφαλήν δαπάνη 1.200 λιρών το μήνα σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ισούται με το ενοίκιο ενός μηνός για μία γκαρσονιέρα στο Λονδίνο, ενώ κατά τη διάρκεια 50 ετών ενηλίκης ζωής, το ποσό ανέρχεται σε 720.000 λίρες!

 

Μία ντουλάπα αξίζει όσο μία Ferrari!

Ακούγεται τεράστιο χρηματικό ποσό, αλλά το 70% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε για την αξία των ρούχων που έχει στις ντουλάπες τους, αλλά όλοι παραδέχτηκαν ότι πάνω από το 50% είναι επώνυμων σχεδιαστών.

Αν και κάποιες από τις ντουλάπες άξιζαν όσο μία Ferrari (!), μόνο το 20% των ιδιοκτητριών τις έχουν ασφαλίσει.

Η δημιουργός και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Covetique.com Nicola McClafferty, ενθαρρύνει τις γυναίκες να ελέγξουν την πιθανή αξία των παλιών κομματιών μόδας που έχουν στην ντουλάπα τους. «Πρέπει να είστε έξυπνες με τη μόδα, αλλά και με την γκαρνταρόμπα σας».

«Οι γυναίκες ξοδεύουν σημαντικά ποσά για την γκαρνταρόμπα τους. Πρέπει να ξέρουν την αξία της ντουλάπας τους, αφού τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους αποτελούν επενδύσεις μιας ζωής».

 

Η ίδια προτείνει στις γυναίκες να χωρίσουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ τους σε 3 κατηγορίες: στα μεγάλα «must-haves» της σεζόν, τα «σύγχρονα κλασικά» και τις «πολυτέλειες της ζωής»

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τα πιο hot κομμάτια της σεζόν.

Στη δεύτερη «τα σύγχρονα κλασικά», η επένδυση σε διαχρονική και κλασική πολυτέλεια.

Και η τρίτη κατηγορία «πολυτέλειες της ζωής» περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα μεγάλων οίκων μόδας, που είναι πιθανό να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου, όπως Chanel, Dior, Hermes και Louis Vuitton. Μια κλασική καπιτονέ τσάντα Chanel, για παράδειγμα, είναι πιθανό να κοστίσει το διπλάσιο της τιμής σε τέσσερα χρόνια.

Οπώς έλεγε και η Κάρι Μπράντσο: Θέλω τα λεφτά μου εκεί όπου μπορώ να τα βλέπω... Να κρέμονται στην ντουλάπα μου...

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook