Μια μέρα με τη διευθύντρια της κινεζικής Vogue

Ποιες ήταν οι προβλέψεις όταν, πριν από δέκα χρόνια, η Angelica Cheung έγινε η πρώτη διευθύντρια της κινεζικής Vogue. Τί ζήτησε από την ελίτ της μόδας.

mia-mera-me-ti-dieuthuntria-tis-kinezikis-vogue
SHARE THIS
0
SHARES

Το στοίχημα ήταν μεγάλο και οι προβλέψεις δυσοίωνες.

Όταν πριν από δέκα χρόνια η Angelica Cheung έγινε η πρώτη διευθύντρια της κινεζικής Vogue, όλοι έλεγαν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι η Κίνα δεν είχε ούτε το χρήμα, ούτε το καλό γούστο για να επιτύχει η κινεζική έκδοση της γυναικείας «βίβλου». 

 

Όμως, ο χρόνος διέψευσε τους «προφήτες». Και ήδη από το τρίτο τεύχος, οι «φωνές» σίγησαν.

Το όραμα της Angelica ήταν ένα περιοδικό με διεθνή στάνταρντς που να ανταποκρίνεται στα γούστα των Κινέζων. 

Στόχος της δεν ήταν απλά, να φέρει την υψηλή ραπτική στην Κίνα, αλλά να απαιτήσει από την ελίτ της βιομηχανίας της μόδας να σεβαστεί τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των κινέζων αναγνωστριών (αντί να πλασάρει τετριμμένα στερεότυπα του τύπου, το μυστήριο της Ανατολής). 

 

Ο Guardian κατέγραψε ένα 24ωρο της Angelica, λίγους μήνες πριν -τον ερχόμενο Σεπτέμβριο- την επέτειο των 10 χρόνων του περιοδικού της, που μετράει 1,4 εκατ. αναγνώστες τόσο στην  έντυπη έκδοση, όσο και στη διαδικτυακή.  

Ο φακός την ακολούθησε στα γραφεία της κινεζικής Vogue, στο Πεκίνο -οι φωτογραφίες της κορούλας της είναι σε περίοπτη θέση- σε σύσκεψη των συντακτών, καθ΄οδόν με τη βοηθό της, πριν από επαγγελματικά γεύματα και δείπνα, σε ντεφιλέ και παρασκήνια. 

 
 
 

Στη βασική φωτογραφία η Αντζέλικα με την ηθοποιό Γκονγκ Λι, μούσα επί σειρά ετών του διάσημου κινέζου σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook