Πέθανε η Krizia σε ηλικία 90 ετών

«Η μεγάλη κυρία του ιταλικού στυλ» κατά τη La Repubblica έφυγε σε ηλικία 90 χρόνων.Ενιωσε ξαφνική αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σπίτι. Η εταιρεία είχε πουληθεί σε Κινέζους

pethane-i-krizia-se-ilikia-90-etwn
SHARE THIS
0
SHARES

  Σε ηλικία 90 χρονών πέθανε η  Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Krizia όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η designer με το όνομα Mαριούτσια Μαντέλι βρισκόταν στην κατοικία της με το συνομίληκο σύζυγό της όταν ξαφνικά αισθάνθηκε άσχημα. 

   «Το καλλιτεχνικό της όνομα το είχε επιλέξει από τους Διαλόγους του Πλάτωνα», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου Corriere della Sera, ενώ η εφημερίδα La Repubblica την χαρακτηρίζει «μεγάλη κυρία του ιταλικού στυλ».

   Πάντα χαμηλών τόνων και μετρημένη, είχε ξεκινήσει την σταδιοδρομία της αμέσως μετά τις σπουδές της στην Ελβετία, με αδιάκοπη ανοδική πορεία. Οι πρώτες της δημιουργίες ήταν απλές, με ουσιαστικά σχέδια και γραμμές, ενώ στην δεκαετία του 1970 είχε το θάρρος να πάει «κόντρα στο ρεύμα και στις επιταγές της μόδας της στιγμής», προτείνοντας πολύ κοντά, αλλά συγχρόνως κομψά παντελόνια.

   Στην δεκαετία του 1990 ο οίκος Krizia, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας «Καθαρά Χέρια» είχε κατηγορηθεί για δωροδοκίες, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε πλήρως αθωωτική απόφαση.

 Τον Ιούνιο του 2014 η εταιρία Krizia Spa είχε πωληθεί σε κινέζους επενδυτές, διατηρώντας, όμως την ιδιοκτησία σειράς ακινήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook