Χωριστοί δρόμοι για τον Λεμέρ και τον οίκο Hermes

Ο σχεδιαστής που εκτόξευσε στα ύψη τη φήμη της γυναικείας σειράς ρούχων του οίκου Hermès, Κριστόφ Λεμέρ, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον γαλλικό κολοσσό μόδας.

xwristoi-dromoi-gia-ton-lemer-kai-ton-oiko-hermes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Έπειτα από μία τετραετή και πολύ επιτυχημένη συνεργασία, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της γυναικείας σειράς ρούχων του οίκου Hermès, Κριστόφ Λεμέρ, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πολυτελή γαλλικό οίκο μόδας. Ο Λεμέρ θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, την τελευταία του συλλογή για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2015 ενώ η αντικατάσταση του στον οίκο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο σχεδιαστής ανακοίνωσε ότι η απόφαση του αφορά καθαρά και μόνο στην θέληση του να αφοσιωθεί στην προσωπική του σειρά ρούχων και δεν έχει καμία σχέση με τον οίκο. «Η εταιρεία μου αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό», δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής. «Το να δουλεύεις για τον οίκο Hermès, ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Christophe Lemaire Fall 2014
Christophe Lemaire Fall 2014

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Άξελ Ντιμά δήλωσε για τον Λεμέρ «Είμαι πολύ ευγνώμων στον Κριστόφ για το πάθος με το οποίο ασχολήθηκε και εμπλούτισε την εικόνα των pret-a-porter γυναικείων συλλογών. Ανανέωσε την αισθητική τους και απέφερε ιδιαιτέρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα».

Ο Κριστόφ Λεμέρ αποτελεί άλλον ένα σχεδιαστή που εγκαταλείπει έναν τόσο διάσημο οίκο με μια τέτοια ιστορία για να εξελίξει την δική του εταιρεία ρούχων. Τον προηγούμενο χρόνο, άλλος ένας σχεδιαστής, ο Μαρκ Τζέικομπς, που υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής για πάνω από δέκα χρόνια στον οίκο Louis Vuitton, αποχώρησε από τον όμιλο LVMH για να εξελίξει την συνεχώς αναπτυσσόμενη δική του εταιρεία ρούχων.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook