10 σημάδια ότι είσαι ο χειρότερος τύπος επιβάτη

Σε κάθε ταξίδι, υπάρχει σχεδόν πάντα κάποιος επιβάτης που η συμπεριφορά του είναι τόσο κακή, ώστε να τον στραβοκοιτάνε και να τον κουτσομπολεύουν οι συνεπιβάτες του. Μήπως είσαι εσύ αυτός;

10 σημάδια ότι είσαι ο χειρότερος τύπος επιβάτη

Πολλές φορές ταξιδεύοντας βρίσκεις κάποιον από τους συνεπιβάτες σου ενοχλητικούς και ενδόμυχα εύχεσαι να μη χρειαστεί να ταξιδέψεις ποτέ ξανά μαζί τους. Τι γίνεται όμως αν εσύ είσαι ο ταξιδιώτης που όλοι θέλουν να αποφύγουν; Αυτός που εκνευρίζει πλήρωμα και συνεπιβάτες; Αυτός που νομίζει ότι ταξιδεύει στην άνεση του προσωπικού του learjet και η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη; Αν δεν θες να μπαίνεις στη φυσούνα του αεροδρομίου δακτυλοδεικτούμενος, δες τις παρακάτω κακές συνήθειες και άλλαξε τις!

Αν δεν θες να μπαίνεις στη φυσούνα του αεροδρομίου δακτυλοδεικτούμενος, δες τις παρακάτω κακές συνήθειες και άλλαξε τις

Το κάθισμα σου βρίσκεται πάνω στα γόνατα του επιβάτη πίσω σου

Μη μας παρεξηγήσεις: σαφώς και υποστηρίζουμε τα ανακλινόμενα καθίσματα – με μια λογική χρήση όμως. Κοίτα πίσω σου. Μην ξαπλώνεις το κάθισμα στη διάρκεια του φαγητού. Ακόμα καλύτερα, μην ξαπλώνεις το κάθισμα αν πίσω σου κάθεται κάποιος με γιγαντιαίες α λα «Shrek» διαστάσεις. Χρησιμοποίησε με φειδώ το κουμπί της ανάκλισης. Αν ξαπλώσεις την καρέκλα σου, σαν να βρίσκεσαι στον οδοντίατρο από την αρχή μέχρι το τέλος της πτήσης, προφανώς θα γίνεις αντιπαθητικός. Γι αυτό κοίτα πίσω σου πριν ξαπλώσεις!

Μυρίζεις

Που βρίσκονται τα παπούτσια σου; αν όχι μπροστά σου, με τα πόδια σου μέσα, τότε έχουμε πρόβλημα. Γιατί μην πεις ότι τα πόδια σου δεν μυρίζουν. Σύμφωνα με μια εκτεταμένη επιστημονική έρευνα, η πλειοψηφία των ανθρώπων με «μυρωδάτα» πόδια, δεν έχουν ιδέα ότι τα πόδια τους μυρίζουν. Και δεν είναι μόνο αυτό: από τη βρώμικη αναπνοή μέχρι τις μυρωδιές που προκύπτουν από τον ιδρώτα, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ενοχλήσεις τους συνεπιβάτες σου. Αν εσύ ή τα πράγματά σου έχουν έντονη μυρωδιά, να είσαι σίγουρος ότι οι γειτονικές σειρές από σένα θα εύχονται να μην σε... ξαναμυρίσουν ποτέ.

Αν ξαπλώσεις την καρέκλα σου, σαν να βρίσκεσαι στον οδοντίατρο από την αρχή μέχρι το τέλος της πτήσης, προφανώς θα γίνεις αντιπαθητικός

Το παιδί σου είναι εκτός ελέγχου

Προφανώς σ' αυτή την κατηγορία δεν μιλάμε για ένα μωρό που κλαίει. Τα μωρά κλαίνε κι αυτό είναι απολύτως κατανοητό – και σεβαστό. Τα επτάχρονα ανεξέλεγκτα παιδάκια όμως είναι μια άλλη περίπτωση. Αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να διαβάσει (και δεν πάσχει από κάποια συναισθηματική ή ιατρική διαταραχή) θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τις οδηγίες σου και να «μην κλωτσάει το κάθισμα του κυρίου μπροστά» ή «να μην τραβάει τα μαλλιά της κυρίας», αλλιώς μετά για ολόκληρο το αεροπλάνο το πρόβλημα δεν θα είναι το παιδί αλλά εσύ.

Είσαι ο επιβάτης «κρατιέμαι από το κάθισμα»

Μια πτήση είναι για αρκετούς ανθρώπους μια άβολη διαδικασία. Αν κάθε φορά που, σε ανύποπτο χρόνο σηκώνεσαι όρθιος, αρπάζεις το κάθισμα του μπροστινού σου τραβώντας το προς τα πίσω και μετά το ελευθερώνεις απότομα, μετατρέποντάς το σε σφεντόνα είσαι ο χειρότερος επιβάτης που μπορεί να τύχει. Μην πιάνεσαι στις καρέκλες των άλλων εκτός κι αν κινδυνεύεις να πέσεις με τα μούτρα στο τραπεζάκι με τον δίσκο φαγητού.

Στον οριακά μικρό χώρο της καμπίνας του αεροπλάνου, το διαπεραστικό γέλιο σου μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό

Κάνεις θόρυβο

Πράγματι, ο Τζόνι Ντεπ στο «Lone Ranger» ήταν πολύ αστείος. Το καταλαβαίνουμε. Αλλά όλο το αεροπλάνο δεν βλέπει την ίδια ταινία με σένα – στην πραγματικότητα πολλοί συνεπιβάτες σου προσπαθούν να κοιμηθούν. Στον οριακά μικρό χώρο της καμπίνας του αεροπλάνου, το διαπεραστικό γέλιο σου μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Το ίδιο ισχύει για τους θορύβους που προκύπτουν αν μασάς το φαγητό σου με το στόμα ανοιχτό, αν ακούς δυνατά μουσική από τα φτηνά ακουστικά σου, αν παίζεις κάποιο παιχνίδι με ηχητικά εφέ, αν κάνεις σωματικούς θορύβους, αν κλαις γιατί οι διακοπές σου τελείωσαν ή αν έχεις μια έντονη συζήτηση.

Είσαι πολύ «φιλικός»

Το αεροπλάνο είναι ένας χώρος αρκετά «στενάχωρος» και στριμωγμένος. Φαντάσου λοιπόν τι άσχημα μπορεί να αισθανθεί κάποιος, που πρέπει να ανεχθεί μια διαπροσωπική επαφή, ακόμα και πλατωνική, και που μπορεί να εξελιχθεί σε ανάρμοστη ή ακόμα και επιθετική, στη διάρκεια μιας πτήσης. Αν ο διπλανός ή η διπλανή σου δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει για τον καιρό ή την οικονομική κρίση, σκέψου επίσης ότι δεν έχει πουθενά μέσα στο αεροπλάνο να κρυφτεί. Οπότε, αν θες να πιάσεις φιλίες με κάποιον, κάνε την κίνησή σου όταν βρεθείτε στο έδαφος.

Αν ο διπλανός ή η διπλανή σου δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει για τον καιρό ή την οικονομική κρίση, σκέψου επίσης ότι δεν έχει πουθενά μέσα στο αεροπλάνο να κρυφτεί

Κάνεις πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις μόνο στο σπίτι σου

Εδώ χρησιμοποίησε τη φαντασία σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να φαντάζεσαι ότι ο συνεπιβάτης σου δεν σε βλέπει να «εξερευνείς» τη μύτη σου, αλλά πίστεψέ μας – σε βλέπει. Κι αυτό τον κάνει να νιώθει άβολα.

Νομίζεις ότι είσαι μοναδικός

Αυτό που θα διαβάσεις τώρα μπορεί να σε σοκάρει αλλά... δεν είσαι ο μόνος που ταξιδεύει με το αεροπλάνο! Γύρω σου υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι οπότε, εκτός κι αν είσαι στην πτήση-φάντασμα, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες. Μη χρησιμοποιείς το πλήκτρο κλήσης για τις αεροσυνοδούς σαν να είναι το κουδούνι που καλείς τον μπάτλερ σου. Μη χτυπάς παλαμάκια στην αεροσυνοδό γιατί θέλεις κι άλλο κρασί. Μη ζητάς ν' αλλάξεις θέση σ' ένα γεμάτο αεροπλάνο γιατί κάθεσαι στη μέση και δεν σου αρέσει. Άσε στην άκρη τις ψευδαισθήσεις ότι θα έχεις ειδική μεταχείριση και προσπάθησε να είσαι συνεργάσιμος. Αν δεν αναβαθμίσεις το εισιτήριο σου, μην περιμένεις εξατομικευμένη περιποίηση πρώτης θέσης!

Είσαι μεθυσμένος

Από τις χειρότερες στιγμές για να χάσεις τις αναστολές σου, βουτηγμένος σε μια θάλασσα από βότκα, είναι στη διάρκεια μιας πτήσης. Αν παρεκτραπείς, το πιθανότερο είναι με την προσγείωση να φύγεις με τη συνοδεία αστυνομίας και με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά που θα σε οδηγήσουν στο δικαστήριο.

Εισβάλλεις σε ξένο χώρο

Οι χειραποσκευές σου κατακλύζουν τον χώρο των συνεπιβατών σου. Το σώμα σου βρίσκεται για πολλή ώρα μπροστά στο πρόσωπο ενός συνεπιβάτη σου, όση ώρα περιμένεις όρθιος για να βγεις στο διάδρομο. Η τσάντα σου καταλαμβάνει ένα ολόκληρο ντουλάπι. Οι αγκώνες σου «σπρώχνουν» τα διπλανά καθίσματα. Αν αυτές οι καταστάσεις περιγράφουν εσένα, τότε είσαι ο εισβολέας του αεροπλάνου και πρέπει να σταματήσεις. Η λύση είναι απλή: τσέκαρε την υπερμεγέθη τσάντα σου και φρόντισε σε κάθε σου κίνηση να ελέγχεις το σώμα σου – ολόκληρο!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 22 Οκτ 2020 | 18:03

Γαλλία: Συνελήφθη γυναίκα στη Λιόν - Απειλούσε να ανατιναχθεί και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ"

Η αστυνομία της Λιόν ανέφερε ότι ομάδα εξουδετέρωσης βομβών βρίσκεται στο σημείο, γίνονται έλεγχοι και η περιοχή έχει αποκλειστεί

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΕΚΤΑΣΗ 22 Οκτ 2020 | 14:42

Επεισόδια και μολότοφ και πάλι στο μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μικρή ένταση επικράτησε στο μαθητικό - φιοιτητικό συλαλλητήριο στην Αθήνα.

ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ 22 Οκτ 2020 | 13:31

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις της στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης- Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Πως θα γίνει η σύλληψη των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ποιό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ 22 Οκτ 2020 | 13:27

Γιάννης Κότσιρας: Η σύζυγός μου δεν είναι φαν μου και χαίρομαι για αυτό

""Έχω ζήσει να κουνάνε πούλμαν, να με παρακολουθούν τα βράδια και να μου σκίζουν τα ρούχα" είπε για τις ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού που έχει δεχτεί.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 22 Οκτ 2020 | 10:42

Θεσσαλονίκη: Με ντουντούκα η αστυνομία έδιωξε 300 νέους από μεταμεσονύκτια "μάζωξη" [εικόνες]

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο και ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν από τον πεζόδρομο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ" 22 Οκτ 2020 | 07:38

Κορονοϊός: Αστυνομικό σχέδιο σε οκτώ στάδια για τις... "κόκκινες" πλατείες

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί κατά κύριο λόγο από την αστυνομία σε οκτώ στάδια.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ 21 Οκτ 2020 | 13:35

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στην "Αυγή" για το ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες- Δεν μας ξέφυγε, ανυπόστατες οι κατηγορίες

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομίας, στο ρεπορτάζ της Αυγής για τα ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες

21 Οκτ 2020 | 10:41

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Αναβλήθηκε η δίκη

Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου λόγω προβλημάτω υγείας που επικαλέστηκε δικηγόρος.

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 08:03

Μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα: Πυρπόλησαν έξι αυτοκίνητα και τρεις μηχανές [βίντεο]

Εικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους οι δράστες των εμπρησμών οχημάτων σε περιοχές της Αττικής τη νύχτα.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 20 Οκτ 2020 | 15:17

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι στα λεωφορεία από αστυνομικούς για την τήρηση των μέτρων [εικόνες - βίντεο]

Εντατικούς ελέγχους στα αστικά λεωφορεία πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

ΣΧΕΔΝ 100% ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 20 Οκτ 2020 | 10:45

Έγκλημα στο Λουτράκι - Στα ίχνη του δράστη: Βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα στο σπίτι της Φωτεινής

Εντοπίσθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του δράστη του διπλού εγκλήματος στο Λουτράκι αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ 20 Οκτ 2020 | 08:43

Εξαφάνιση 19χρονης: Η γνωριμία στο Facebook, ο χωρισμός και οι τελευταίες της κινήσεις

Εξακολουθεί να αναζητείται η 19χρονη Άρτεμις. Γιατί η αστυνομία ερευνά τα social media της.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ 19 Οκτ 2020 | 12:24

Υπόθεση Noor 1: Ένοχοι οι 9 από τους δώδεκα κατηγορουμένους

Καταδικάστηκαν εννέα από τους δώδεκα κατηγορουμένους για την υπόθεση του Noor 1.