X

25 Μαρτίου - Θα φάτε σκορδαλιά: Πώς θα καθαρίσετε την αναπνοή σας από τη μυρωδιά του σκόρδου

Η 25η Μαρτίου είναι συνδεδεμένη με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά

Γράφει: TheToc team

25η Μαρτίου αύριο και οι κουζίνες έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά στην προετοιμασία για το παραδοσιακό φαγητό της εθνικής επετείου και της γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αφού απολαύσουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά θα έρθουμε αντιμέτωποι με την "σκληρή" πραγματικότητα. Την έντονη μυρωδιά του σκόρδου στο στόμα μας.

Οι λύσεις που προτείνονται δεν κάνουν θαύματα, ωστόσο μπορούν να μαλακώσουν την αίσθηση και την οσμή.

Απαραίτητο είναι αρχικά να πλύνετε τα δόντια σας ή να κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα.

Επίσης το γάλα μπορεί να βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι λίγο αργότερα από το φαγητό σας.

Ακόμη μελέτες έχουν δείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Δοκιμάστε να πιείτε ένα φλυτζάνι τσάι αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

Αλλες επιλογές για να μειωθεί η μυρωδιά και η αίσθηση του σκόρδου στο στόμα είναι τα μήλα, η μέντα και το λεμόνι.

Μπορείτε να φάτε μήλα για επιδόρπιο, να μασήστε φρέσκα φύλλα μέντας, ή να απολαύσετε ένα ποτήρι χυμό λεμονιού.

Διαβάστε Επίσης