Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και η γρίπη κάνει την εμφάνισή της, οι περισσότεροι σκέφτονται φάρμακα ή ανακουφιστικά για τα πρώτα συμπτώματα. Ο διατροφολόγος Robbie Puddick, όμως, προτείνει μια πιο ουσιαστική λύση: τη σπιτική σούπα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τακτική κατανάλωση σούπας μπορεί να στηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέροντας θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός αφομοιώνει εύκολα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα ή σύνδρομα τύπου IBS.
Τα δεδομένα της επιστήμης επιβεβαιώνουν τα οφέλη της. Μετά την πανδημία COVID-19, μια μελέτη του 2022 ανέλυσε την επίδραση της παραδοσιακής ιρανικής κοτόσουπας και της σούπας με κριθάρι σε ανθρώπους που ανάρρωναν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν σούπα ανάρρωσαν έως και 2,5 ημέρες πιο γρήγορα, με ήπια συμπτώματα, όπως μπούκωμα, πονόλαιμο και κούραση.