X

5 εύκολες και ευφάνταστες συνταγές για δροσερές γρανίτες

Γράφει: TheToc team

Συνεργάστηκε η Αναστασία Δ. Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος -διατροφολόγος, kokkali.blogspot.gr.

Με φρέσκα υλικά και λιγότερη ζάχαρη από τις έτοιμες γρανίτες που θα αγοράσεις, αυτές οι συνταγές για γρανίτες θα σου δώσουν μια υγιεινή εναλλακτική των δροσερών, καλοκαιρινών γλυκών.

Υγιεινές συνταγές για γρανίτες

Με βατόμουρα και μύρτιλλα

Τα σκούρα μούρα σε αυτή τη γρανίτα περιέχουν τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, που οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα
  • 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό μύρτιλλου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακάτεψε 3/4 της κούπας βατόμουρα και 3/4 του φλιτζανιού μύρτιλλα με το γιαούρτι, το χυμό από μύρτιλλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Ανακάτεψε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. Γέμισε τα καλούπια με το μείγμα και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Κατάψυξέ τα για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 38 θερμίδες, 0,3 γραμμ. λιπαρά (0,2 κορεσμένα), 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1,1 γραμμ. πρωτεΐνη

Όλες οι συνταγές φτιάχνουν 16 γρανίτες.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr