Αν υπάρχει ένα φαγητό που μας θυμίζει τα μεσημέρια στο χωριό, αυτό είναι η κοτόπιτα. Ζεστή, χρυσαφένια, με μαλακό εσωτερικό και τραγανές άκρες, θυμίζει Κυριακές, τραπέζια με συγγενείς και τη φροντίδα που χωρά σε μια μπουκιά.
Αν θέλεις να φτιάξεις μια πιο υγιεινή και πιο εύκολη εκδοχή τότε η λύση είναι μία: κοτόπιτα χωρίς φύλλο που ετοιμάζεται μέσα σε πέντε λεπτά! Χωρίς άνοιγμα φύλλου, χωρίς μίξερ, χωρίς αναμονή. Ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ, ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και το σπίτι γεμίζει με τη μυρωδιά μιας σπιτικής πίτας.
Είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό, ένα κυριακάτικο brunch ή ένα νόστιμο φαγητό για το ταπεράκι της δουλειάς. Μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις, με λαχανικά, τυριά ή μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.