Μετά το σούπερ μάρκετ, η πιο αυτονόητη κίνηση είναι να ανοίξεις το ψυγείο και να αρχίσεις να τακτοποιείς σακουλάκια και συσκευασίες. Όμως, πίσω από αυτό την φαινομενικά απλή τακτοποίηση κρύβεται μια μικρή επιστήμη. Η θέση αποθήκευσης κάνει τη διαφορά στη φρεσκάδα και την ασφάλεια. Γιατί το πού θα βάλεις το γάλα ή τα αυγά δεν είναι απλώς θέμα πρακτικότητας, αλλά διατήρησης. Η πόρτα, για παράδειγμα, μοιάζει η πιο βολική επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο ασταθές σημείο του ψυγείου: κάθε άνοιγμα φέρνει κύματα ζεστού αέρα, κάνοντας ορισμένα τρόφιμα πιο ευαίσθητα στην αλλοίωση.
Γιατί δεν βάζουμε ευαίσθητα τρόφιμα στην πόρτα
Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο "ζεστό" σημείο. Κάθε φορά που ανοίγει, ο ζεστός αέρας μπαίνει και η θερμοκρασία εκεί ανεβοκατεβαίνει. Αυτές οι διακυμάνσεις μειώνουν τον χρόνο συντήρησης και αυξάνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης.
Σωστή θερμοκρασία ψυγείου: έως 4 °C ή χαμηλότερα. Ιδανικά βάλε ένα απλό θερμόμετρο για να είσαι σίγουρη.
Δες τη συνέχεια στο shape.gr